Октомврийски бебчета 2022 ❤️

• 10 981
  • 249
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте ☺️
Как върви захранването?
При нас има повече успех с плодовите пюрета, които си ѝ приготвям сама .
Реших да опитам с тях , защото със зеленчуците е борба 😅

# 166
И при нас е така, от скоро изяжда 1/2 бурканче /зеленчуци/ на обяд.
Понякога и няколко - до 5 лъжици кажа следобяд.

# 167
Ние сме на ЗВБ и цирка е пълен, но бебето се радва доста, радвам се и аз🤗

# 168
Борба е при нас с пюретата, хем е на адаптирано мляко и би трябвало да има голям интерес към тях(поне с първото дете беше така), но няма. От другия месец, а и като поизвъртя продуктите и аз ще започна да й давам по звб, малко смесвам принципите.

# 169
Ние отказахме изведнъж и пюрета и каши... И аз съм се видяла в чудо и май ще пробвам ЗВБ, дано прояви интерес.

# 170
Какво е ЗВБ?
Някой бебета имат ли показали се зъбки вече?

# 171
Какво е ЗВБ?
Някой бебета имат ли показали се зъбки вече?

Захранване водено от бебето. Метод, при който детето се захранва като му се предлагат различни видове по-големи парчета храна, които го да смуче, дъвче и с които да си играе.

# 172
Как са мъниците?
Ние не сме на ЗВБ, захранването върви бавно и славно. Показаха се долните два зъба, но с доста дискомфорт за детето. С баткото не ги усетихме кога са щръкнали Simple Smile

Вашите мъници имат ли желание да стоят изправени? Едва удържам моето, постоянно иска да е прав, обаче е твърде рано за това… но пък да пълзи не му е интересно и се обръща по гръб.

# 173
И при нас е все още борба . Аз също смятам , като въведа още някоя и друга храна да започна по ЗВБ. Като цяло си има предпочитания към определени зеленчуци и плодове. За съжаление, често има запек малката ,въпреки че ѝ давам разхлабващи храни ,едни прахчета на Nan давах ,аз се храня с храни , които да "съдействат" за процеса  .... водих я на Боуен терапия за запека и зъбките , но често ми се налага да правя микро клизмички . Притеснявам се да не свикне по този начин .
Вие как се справяте, ако имате подобен проблем ? Все още няма зъбки , но не се тревожа , на каката ѝ изби първото на почти 9 месеца. 
Кураж момичета , ще се справим 😌☺️

# 174
Да, моята госпожица не спира да се катери по нас, изправя се, сяда, лази. Много е активна физически. Не я спирам като се изправя, ортопеда каза, че като започне да сяда стабилно може да я слагам в проходилка. Аз нямам проходилка, но го приех като зелена светлина за първи опити за прохождане. Не знам, може и да греша.
Захранването при нас не върви, изяжда много малко пюре, на светлинни години сме от заместване на хранене.
Как са мъниците?
Ние не сме на ЗВБ, захранването върви бавно и славно. Показаха се долните два зъба, но с доста дискомфорт за детето. С баткото не ги усетихме кога са щръкнали Simple Smile

Вашите мъници имат ли желание да стоят изправени? Едва удържам моето, постоянно иска да е прав, обаче е твърде рано за това… но пък да пълзи не му е интересно и се обръща по гръб.

# 175
Здравейте, ние правим май някакъв смесен подход за захранване. Хем давам звб, ама ако няма интерес пробвам на пюре, но не ми дава изобщо аз да я храня. Иска си сама. Другите мами дето храните с пюрета как успявате да храните бебчетата си?

# 176
Как са мъниците?

Моето бебе не пълзи и не се изправя, но постоянно иска да е на крака и да подскача, като се отпуска на собственото си тегло.

# 177
Днес сме на ортопед и ще видим какви съвети ще ми даде за изправянето. Баткото така и не пропълзя, не искаше. Ще видим това мишленце как ще е.
За храната- харесва му да е гладко пасирано, има си и той предпочитания. Тиква не обича например. Иначе храненето стана по-лесно откакто го слагам в столчето.

# 178
Леле ние май сме най-мързеливи... Тепърва правим напъни за пълзене. Сядането е мираж. И в стола за хранене се свлича и полягва. Не иска седнала.

# 179
Аз приготвям само пюрета, защото съм против ЗВБ, определено малката има предпочитания и ако не й хареса картоф с броколи (които никак не обича), добавям лъжичка тиква (която много обича) и така въвеждам новите невкусни зеленчуци. С плодовете изчаквам още, защото знам, че ако усети колко са сладки, ще ги предпочита и още по-малко ще даде шанс на зеленчуците. Скоро започвам да въвеждам месо за обяд.

Кога премахнахте нощните хранения и това как се отрази на съня на бебенцата?

Общи условия

Активация на акаунт