💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 13 (21.11 - 05.12) * ФИНАЛ *

• 228 529
  • 5 334
  •   1
Отговори
# 4 710
Ще ви разсмея малко за довиждане- вкарването на Виктория в тази игра с прокопаване на тунел беше сексистко. Да сгънат хубавата жена до размерите на джобно гадже за да копае. Не харесвам Вики, но беше унизително задание. Защо финалът наместо кулминация се превръща в горчилка и усещане за нагласена игра? Не твърдя, че трябва да се "угажда" на зрителите, но може ли да се намерят елементи на игри, които са единоборства и страните имат приблизително равни шансове? Другото , за което искам да пиша са произволните названия, които се дават във формата. Цилиндър се нарича колело, паралелопипед- куб и т.н. По-грамотните зрители са зашеметени как куб може да се върти по "неподходящ начин"? За нищо го нямаме българския език. На всички списващи тук желая весели празници, здраве и да се срещаме и в други теми! Беше ми приятно да има с кого да споделям тук.

# 4 711
  • софия
Добро утро, банда! След виното на Soney пускам и кафето. Всички са добре дошли.
  И сега е моментът да благодаря на Дяволчето, Бен и Soney, за цялото старание. Осъзнавам, че е къртовски труд и какво време им е отнемало.  Благодаря и на всички събеседници, беше наистина удоволствие да спорим, цвилим и се ядосваме взаимно или дружно.
 В предишни години само ви четях, сега знам, че не било страшно и да пиша. Намерих си много любими муцуни в тази тема. Благодаря!
 Туй не са думи за сбогуване, де. Ще се мотая тук, докато не мине и не утихне вълната.  Пък после се надявам да се сбутаме и в темите за сезон 5, Сървайвър и ако нещо друго ми хване оЧото.
 Сега си чакам над, под и около кастовете, че абстиненцията да е по-лека след финала.

# 4 712
Голям кеф това го направих преди финала и днес се чувствам в страхотно настроение. Дълги седмици се чудех защо трябва една 30 год. Па....... а да ми почерня деня, да ставам и лягам с нея и да се ядосвам на нейните/ считай по сценарий/думи и действия. Калеко с финала го оставих на вас и днес е най прекрасния за мен ден от 3 мес. Предложих вече догодина бежанец победител -за евро интеграция.

# 4 713
Независимо кой е победител, винаги ще има недоволни и ще се прокрадват съмнения дали победата е била честна. Продукцията има своя огромен принос за това заради  намесите си в игрите, с неизпипаните си трасета, с манипулациите на сценария, насочването на развитието в една или друга посока.

За мен играта с отпадането на Джаферович беше по-интересна от самия финал и обявяването на предизвестения победител Joy

Много ме е яд за Фифо, Жорката и Гого. Яд ме е, че в подобни формати не спират да манипулират мнението на зрителите по начин, който е в полза на продукцията, а голяма част от публиката се хваща на въдицата и ръси ужасни обиди и хейт по участниците.

Момичета и момчета, беше ми много приятно да гледам сезона във вашата компания Simple Smile
Благлдаря за емоциите, за шегите, за кафето и виното! Догодогина, живот и здраве, отново на линия Simple Smile

# 4 714
Чакам с нетърпение подкаста и надкаста с Фифо да каже какво е станало с този пъзел. Интересно ми ще е да чуя и Гого и Жорката.

# 4 715
Очевидно профилът на Алекса не е блокирал от пренатоварване или интерес, и определено не го  е деактивирал сам, след като вчера двамата с Елица рипостваха истории на хората, които им помагат да развият социалните си мрежи. Действия, които допълнително са провокирали драгия зрител. Явно "ни" стана навик от "Ергена" насам да "действаме" по този начин.
Това показва какви sore losers са тези хора!
Нали тече световното сега, ами имало е мачове, при които един отбор владее повече топката, има повече точни удари към вратата, ама няма отбелязан гол, докато другия отбор има по-малко точни към врата на противника и топката не е често в тяхно владение, но пък е отбелязал гол от единственият удар към вратата и печели мача. Филип просто заби от адреналина и това, че води.

# 4 716
След малко Големият победител при Гала, обеща  двамата с половинката му  да влезнат в така желаната от тях битка.

# 4 717
Ето и кратките ми бележки за финалния епизод:

- Никой не е чувал за Малкия мук?  (остава загадка дали Паскалева е била чувала или са ѝ обяснили)
- Сега вече разбрах откъде идва налагането на определението "Най-достойния" против което се борих колкото можах. От самата продукция.

- Димо: Виктория използва дългите си крака, Алекса опитва същата стратегия...
         Аз: Но неговите са къси!

- Георги: Аз ще хапна щото голяма умора.
    Фифо: Абе ти и без умора!

- В свитъка:  "Който спечели, печели за цял народ!"  Тъпо, тъпо, драги ми Тъпарев!  Неуместно перифразиране на велики думи в далеч невелика ситуация.  

- Сеченето на въжето с брадвата създаваше възможности за хитруване - да се сече в по-далечния край и да се прекъсне въжето там, а не цялата греда (няма смисъл!). Когато гледах това ми се стори небрежност, но сега на спокойствие като премислям започва да ми харесва защото е олицетворение на това което исках да виждам през цялото време - повече възможности за мислене и печелене от умни ходове.
В интерес на истината Алекса направи по-умни ходове на много места (а аз по принцип виках за Фифо!). Алекса отсече въжето по-умно, ползва чука по-умно и си нареди пъзела.

# 4 718
При излизането от водата Жорката влачи веригата едно 50метра повече, докато на Алекса поста беше много близо и там той навакса преднината на Фифо и Жоро. Ако постовете им бяха разменени - на Жоро и на Алекса- то можеше да видим друг победител.
Браво на Жорката - тежка силова игра, в която той реално беше най-слаб физически, съвсем малко му оставаше да победи.
За мен той е победителя на сезона - най-много елиминации, стигна до финала без коалиция, никога не каза лоша дума, а кой ли не го напада. Много позитивен, чаровен и винаги усмихнат, дори когато губи.

А смятайте какво са 50м да влачиш такава верига…… повече от другия… На такива постове трябва да се обръща повече внимание, ,, победителят” буквално издишаше по трасето още на полуфинала.

# 4 719
# 4 720
Другото , за което искам да пиша са произволните названия, които се дават във формата. Цилиндър се нарича колело, паралелопипед- куб и т.н. По-грамотните зрители са зашеметени как куб може да се върти по "неподходящ начин"?

Да, да, да! Това за куба беше истински бисер!

Добро утро, банда! След виното на Soney пускам и кафето. Всички са добре дошли.

Ааа мерси, ще ударим и по едно СлаБе-кафе за десерт!  Simple Smile

# 4 721
Не видях някой да коментира предварително СВЪРЗАНИТЕ  по двойки парчета от пъзела, които Алекса вади готови от сандъка (виждат се отначало 4 готови двойки). При Филип се вижда 1 малка двойка най-отгоре, при Жоро не се вижда. Не става ясно дали за всеки има предварително свързани части или работата е на избирателен принцип.
Освен това:
1. Синята макара и лодка са най-близо до синята кула, в сравнение с останалите
2. Самите кули на Филип и Жоро също са по-далеч от морето и лодките. Така Жоро трябва да си мъкне първата верига от най-далечната лодка до най-далечната кула, за разлика от .. победителя. Ако трябваше да мъкнат надуваем пояс нямаше да е от такова значение, но при 50 кг товар в пясък ...
Да, а предствете си и с такива условия, Жоро навакса супер бързо и щеше да го настигне Алекса, ако имаше още малко време. Страхотен Жоро!
На полуфинала също с този избор на конкретна банка, будят съмнения.

# 4 722
Гогича с неговото готино чувство за хумор! Sweat Smile

# 4 723
  • SF
Според мен коментарите на Димо са записани след играта и са монтирани.
Аз се усъмних, че Фифо нарочно използва тъпата страна, защото му е наредено Алекса да спечели и той така му даваше време да го настигне и да му покаже, че въпреки това е по-силен от него.
Фифо малко като  Валери преди да отпадне, мотаеше се на пъзела за да даде шанс на Алекса и да не личи подпирането от продукцията.

Ама ние всички трябва да се запишем на работа в полицията. Странно как с такова разузнаване имаме престъпност. Тази продукция не се научи, че всеки ход е предвидим и забелязан. Оператори-предатели! Всичко снимат и излъчват близки кадри на предварително сглобени парчета от пъзела, по-лесно движещи се лодки, затъпени чукове и брадви. Simple Smile
До момента на отпадането на Валери, се твърдеше, че той е бутаният от продукцията, защото е син на Олимпийска шампионка и е голяма реклама за продукцията, вкаран с връзки и т.н.
Дадоха и наточени брадви на Мирела, защото я гласяха за гадже на победителя в сезон 4.
През цялото време обаче и Жени бутаха. Но и Елица, и Алекса ги бутаха. Аз видях лично как бутаха Цветан, като наситиха игрите с построяване на човешки кули с ключово значение за изхода от битките. Извадиха се статистики как в  предишни сезони такива игри не имало. Докато Цветан беше в игрите, имаше доста такива. Когато излезе, рязко ги спряха. Защо ли? Повече нямам какво да кажа.
Едни забелязали сглобени парчета от пъзела на участник - скрит ход на продукцията, заснет от операторите и неизрязани от монтажистите. Ти ги храниш, те те дънят!
Други твърдят, че оълтият пъзел е по-сложен от останалите 2. Те не виждат добре в жълтата скала. Сините въжета на Виктория бяха нечестно сини, защото морето и небето са сини. В крайна сметка никой не се сети, че са избрали Виктория на този пост, защото зрението й е по-слабо от това  на Жени, както са установили на медицинските прегледи. Само на мене ли ми направи впечатление това? Не видях никой да го коментира.
Изкарвате Филип голям глупак. Някой просто му казва, че искат да дадат 100 000 на друг и затова той трябва да блъска с обратната страна на чука и да НЕ нареди пъзела. Филип се съгласява, играе го бавен, несъобразителен и тъп, накрая се натъжава, издокарва супер разочарован поглед... За да се съгласи да го направи, значи на него са му обещали поне 110 000. Или Филип пропуска стоте хиляди, дава ги на Алекса, защото на него са му платили 5 като обезщетение срещу актьорска игра и самосаботиране.

# 4 724
Малко непопулярно мнение, но според мен финалната игра, ако е подбирана за някого, то това е Фифо. Бутане, плуване и носене, разбиване с чук. Всеки един от тези елементи е застъпен в уменията на Фифо много повече, отколкото на останалите (без плуването и Жорката). И пъзелът беше елементарен. Но умората, адреналина, емоциите си казват думата.

Имам много коментари относно продукцията, грешките, които направиха - много, от които се приписват на заговор, но според мен са си чиста проба непрофесионалност, не харесвам начина, по който и Алекса достигна до финала, но истината е, че не мисля, че победата специално във финалната битка му е подарена. Щом е спечелил, вече монтаж и наратив трябва да се измислят и там лъсва абсолютната непрофесионалност на хората от Продукцията.

Как да е, честито на Алекса и дано направят семейството, за което мечтаят, пожелавам на Гого успешна тренировъчна кариера в БГ, на Жорката да не остава гладен, на Фифо да е все такава машина, но и малко смирение, на Вики много неща...

Общи условия

Активация на акаунт