Пазаруване от Amazon - тема №103 - Black Friday 2022

• 109 476
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 810
  • Sofia
С Български пощи със сигурност няма да стане.
Може да попитате GGBG, дали предлагат такава услуга. Или със Спиди, но до Испания е скъпо (60-70 лв. по спомен).
Ако е гаранционен, Амазон няма ли да си поемат транспорта?

# 811
  • София
Ами май с speedy ще...
Да, amazon ще поемат транспорта...

# 812
Аз, като патила със Спиди и съответно DPD, само бих посъветвала да платите за застраховка на пратката.

# 813
  • Варна
Здравейте,
Трябва да изпратя един смартфон от тук до Испания за ремонт, съответно купен от испанския амазон, иска ми се да ползвам български пощи, защото те май са най-изгодни като цена.... обаче подозирам, че няма да ми приемат телефона защото има батерия вътре...
Някой пращал ли е телефон с куриер или с български пощи имал ли е проблем с това? Моля за съвети.

Провери цените на A1Post.
Аз ги ползвам, коректни са, цените са поносими според мен.
Малко е туткаво в началото, изискват регистрация, после е лесно.

p.p. не знам дали ще се отвори калкулатора за ориентир.

# 814
Прави ми впечатление че почти всички стоки ми ги предлага с premium (адреса е на GGBG).
Има ли начин да се пропусне премиума и да ми го доставят с нормална доставка?
И как да разбера каква е таксата евентуално.
Последно за едни обувки ми взеха 20 лева.

# 815
  • Sofia
Може, просто избирате standart delivery.
Цената на доставката се вижда на последната стъпка, преди да платите.
И, ако Ви показва цена в лв., променете валутата на плащане в £ за УК и € за Германия.

# 816
  • Sofia
Не разбирам защо постът ми беше изтрит, при положение че обяснява какви са начините за връщане на стока към Amazon?!
Или следващият, който се озове в подобна ситуация, трябва сам да се ориентира какво да прави?
Много умно!

# 817
Не разбирам защо постът ми беше изтрит, при положение че обяснява какви са начините за връщане на стока към Amazon?!
Или следващият, който се озове в подобна ситуация, трябва сам да се ориентира какво да прави?
Много умно!
Защото вече си писала в правилната тема. Който поръчва с превозвач, пише и следи в темите за превозвачите + вече си го написала там.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 23:48 от ЧревоУгодник

# 818
  • Sofia
Постът беше много по-подходящ за тази тема, тъй като неотдавна коментирахме казуса ми в по-големи детайли именно тук.
Публикувах поста си в другата дискусия, само защото бях питала и там.

Акцентът пада върху връщането на поръчка конкретно към Amazon – това, че съм използвала превозвач, е от второстепенно значение в случая. Можеше да е друг тип пощенска / куриерска фирма.

Абсолютно нелогично е да се трие толкова важна информация, ама карай...

# 819
  • софия
Точно щях да пиша да ходят да четат поста ти, че първо другата тема видях.
След голямото безпричинно мрънкотене тук и конкретен друг въпрос, и за мен няма логика да се изтрие отговор с ясни обяснения как се връща към Амазон и процедурата с парите (скъпа покупка).
https://bg-mam.ma/p/1444379/46124059

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 10:04 от zvаnchе

# 820
Получих си машинката GAGGLA  от склада няма забележки всичко си има ,Но не прави кафе!Много съм разочарована да си кажа.Пускам дори без кафе на празна цедка и вместо през дупчиците на ръчката водата цвърчи от горе през как да го обясня ,там където се завива ръчката.Сложила съм я кадърно но блика .И с кафе пробвах от всякъде като лейка тече!Не ми се връща тя е тежка и ще струва доста ,а амазон няма да ми поемат транспорта.Някой с подобен проблем който е купил машината?Дали се ремонтира?Или да пия една студена вода за 95лв?

# 821
Това се случва когато е запушена цедката. Опитайте с игла да пробиете дупчиците. Или ако има резервен диск, сменете диска на цедката и опитайте пак.

# 822
  • Sofia
Нямам такава машина, но ми се струва, че много подобни коментари съм чела и имаше решение. Дано някой по- запознат се включи.

# 823
  • Варна
Стефани, пробвай и да я обезвъздушиш.

# 824
  • Сф
Може да пробваш и процеса за почистване от котлен камън, може някъде да е запушено.
В ютуб бяха гледала видео как да я почистя, сложих таблетка за кафе машини

Общи условия

Активация на акаунт