Пазаруване от Amazon - тема №103 - Black Friday 2022

• 109 532
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, от френския амазон до Германия ли поръчвате? Досега не съм пускал от там, само от немския и английския.

Благодаря.
Аз съм пускала до БГ, беше ми 8Е доставката, но дойде в пощата. Отдавна беше.

# 691
  • Sofia
Проигравам до всички възможни адреси, за да си направя сметка кое е най- изгодно.

# 692
Здравейте.
Отново съм аз с моята количка.
Продавачът ми предложи да изпрати куриер директно до вкъщи, до България. Попитах го колко ще трябва да платя и ми отговори, че доставката е за тяхна сметка. Open Mouth
Дотук всичко е ОК.
Обаче кажете ми, моля, трябва ли да предприема нещо друго като ще връщам артикула чрез куриер или да разчитам, че кореспонденцията ми с продавача е напълно достатъчна. Т.е да пускам ли кейс или искане за връщане през Амазон, защото до момента я караме само на писма с продавача.

# 693
  • Sofia
Писмата не минават ли през амазон?

# 694
Писмата не минават ли през амазон?

Нямам идея. Никога не ми се е налагало да връщам в Амазон и затова питам по-опитните.

# 695
  • Luxemburg
Здравейте,

може ли някакъв линк, имейл или телефон (не импулсен) до английския амазон? Този на 1стр не работи вече. Имам поръчка на 27.11.22 и още не е изпратена, а я има на склад (6бр). Като мина през тяхната безумна система ми казва, че моята поръчака се подготвя за изпращане, но така е вече над месец. Искам да говоря, пиша с истински човек, а не с машина, за да разрешат моя проблем. Опитах се да поръчам отново продукта и да отказа предния, но не ми дава този път да го потъчам до моя адрес, въпредки че и двата пъти продавач е Амазон.

# 696
  • Luxemburg
Моля дайте идеи за подарък за приятелка на 40+, доста капризна, до към 30-35Е.
Засега едни чаши харесах - https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07G5539NX/ref=ox_sc_act_t … JSVMKIH0SRJ&psc=1
Ама 2 чаши за 50 лв., скъпички ми се виждат...
И нещо такова евентуално - https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0BGBDHCT9/ref=ox_sc_act_t … 9LJ5XPQQLTL&psc=1

вижте някоя чаша на villeroy & boch Ostern. Аз имам 330мл и много си я харесвам. Сега в Айко имаха намаления на техните стоки над 30%. Взех си от коледните им комплекти.
https://www.amazon.de/-/en/Villeroy-Boch-Awakening-porcelain-col … hen%2C239&sr=1-23

# 697
  • Сф
ronicat,  като си чатиш с бота, като те пита за какво се свързваш с тях и ти дава опции, не избирай от опциите, а винаги пиши Other. В един момент ще ти каже, че те свързва с агент.
Винаги работи

# 698
Здравейте,

извинете ме за невежеството, опитах да почета предните теми, но не се ориентирах-може ли да направя поръчка от amazon.com?
Или за България опциите са само .de & .uk?

# 699
Здравейте,

извинете ме за невежеството, опитах да почета предните теми, но не се ориентирах-може ли да направя поръчка от amazon.com?
Можеш, но ще ти излезе по-скъпо. Проиграй вариантите.
Можеш да ползваш и превозвач оттам. ГГБГ доставят.

# 700
Здравейте,

Можеш, но ще ти излезе по-скъпо. Проиграй вариантите.
Можеш да ползваш и превозвач оттам. ГГБГ доставят.
Благодаря за бързия отговор. А бихте ли ме посъветвали колко се чака за доставка?

# 701
  • Sofia
Зависи. Когато поръчвате, обикновено изписва ориентировъчни срокове, а ако ползвате превозвач- в зависимост от курсовете.

# 702
  • Luxemburg
ronicat,  като си чатиш с бота, като те пита за какво се свързваш с тях и ти дава опции, не избирай от опциите, а винаги пиши Other. В един момент ще ти каже, че те свързва с агент.
Винаги работи
Сега са го направили много различно и няма това Other да избереш. Пита какъв е проблема и аз избирам за кой продукт става въпрос и оттам става една въртележка, откъдето няма излизане. Накрая видях, че на прозореца има една глава най-долу и като кликнах ми излязоха няколко опции. Да ми звъннат по телефона не провървя, били заети. На чат си пиша с някакъв индиец сигурно вече 45мин и отговаря толкова бавно че вече забравих за какво му писах. Отдавна не бях се свързвала с хелпа, но сега направо може да ти скъса нервите. И в крайна сметка нищо не можели да направят "As the item is in the shipping stage we are unable to create the replacement. In this case,I kindly request you to wait for the email confirmatio  It seems that the item is far away from the fulfillment center so that is the reason its not dispatched yet ." Силно се надявам поне да стигне.

Има ли някакъв код в английския?

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 14:29 от ronicat

# 703
  • Бургас
От немския Амазон безплатната доставка е над 39Е. Сега го забелязах, някой обърнал ли е внимание?!

# 704
  • Luxemburg
Това не е ли нормалното? Преди беше безплатна доставка над 29€, а сега са го качили с 10€.

Общи условия

Активация на акаунт