С каква храна храните котката си? - Тема 4

• 41 856
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Споменатите на РК, ако ѝ разрешават проблема със запека, защо, въобще, търсиш други храни? Rolling Eyes
Няма такова понятие "медицинска храна". Има формули, адаптирани към проблеми предизвикани от неадаптирани формули. Котето да привикне към определена формула не е опасност. Можеш да си храниш спокойно с тази храна продължително време, дори и цял живот, стига тя да е адаптирана за неговите нужди храна. Hands V

# 661
Royal Canin Gastrointestinal Fiber Response и помага, но единият ни вет. каза, че не било хубаво да привиква само към такава храна, според другата вет. нямало проблем и не знам на кого да вярвам. Също съм забелязала, че от нея и къркори коремчето и има моменти, в които стои свита и вероятно я боли... Sad Когато е само на sensible33, проблемът си го има. Постоянно и предлагаме мокра и по-течна храна, но хапва много малко, мръщи им се и после си проси гранули, които яде с удоволствие.
Може би, ще пробвам да мине изцяло на храната с фибри.
Благодаря ти за съветите!
Все пак, ако има някой, с изпитана храна за такъв проблем, ще съм благодарна да сподели, както и други съвети!

# 662
При запек може да дадеш мъничко масло. Храна не мога да препоръчам.

# 663
Да, за запек, краве масло колкото голям лешник и до 30мин. има подаръци. Wink

# 664
  • София
Гранулите против космени топки действат разхлабващо и са богати на фибри. Давам такава на Carnilove, с патица и фазан. Също може малко зехтин или масло да се добави към мократа, в соса от пауча например. Но Елизка като видя, че го правя няколко пъти, взе да хитрува и да не го яде.

# 665
Давала съм масло(колкото грахово зърно), първият път, когато беше нещо ново за нея, си го облиза сама, но после, повече не го пожела доброволно и съм давала в устата. Чак за 30мин не подейства, но даде резултат. Simple Smile Обаче знам, че не е хубаво за тях да се дава често. Понеже е с дълъг косъм, давам малцова паста п-в космени топки. Sensible храната, уж, също има действие срещу тях. Благодаря ви за съветите! Ще я пробваме тази храна на Carnilove.

# 666
Гранулите против космени топки действат разхлабващо и са богати на фибри...
Ей, това трябваше да го прочета по рано. Съвсем наскоро купих на нашата маймунка гранулирана храна против космени топки, че е дългокосместа чистница, като изрично питах дали е тип "лечебна" и се дава по малко или си е храна като всички останали, но с добавка. Увериха ме, че е за всекидневно хранене като всяка нормална храна, но оня ден котанка получи такова разстройство милата, че цяла нощ двете с нея не сме спали, тя рови в тоалетната, аз след нея чистя, мия дупе и така три път за една нощ. Вчера пък изчисти две космени топки една след друга. Разбира се, веднага смених храната и вече всичко е наред. Тя по принцип има здраво и редовно стомахче и в чудо се видях с това разстройство. Та, внимавайте с храните против космени топки.

# 667
А постепенно ли сменихте храната, смесвайки я с предишната? При рязка смяна, също е възможно разстройство. Давайте ѝ пробиотик в такива случаи.

# 668
  • София
С тази на Carnilove не сме имали такива проблеми. От около година насам това ѝ е основната гранула, давам и пастети разни всеки ден. С дълъг косъм е и повръща, ако не давам такива гранули.

# 669
А постепенно ли сменихте храната, смесвайки я с предишната? При рязка смяна, също е възможно разстройство. Давайте ѝ пробиотик в такива случаи.
Да, разбира се. Знам как се прави. Досега с други такива храни не сме имали проблеми, но никога не съм и давала такава храна за основна. Веднъж взех от ДМ някаква много спешъл уж, а, у, но от нея почна по често да повръща и да вади космени топки, та я давах по много малко, смесена с другата и гранула, докато свърши. И с тази ще процедирам така, ще и слагам по малко гранулки към основната и гранула.

# 670
Трева има ли? И сурова риба (цаца, например) също действа хлабително.

# 671
И аз не знаех, че храната против космени топки разхлабва. Мислих такава да им взимам сега и щеше да е основна. Щях да си бия главата в чудене, ако им беше докарала разтройство.
Sanabelle и Perfect Fit към кой клас храни спадат. Хубави ли са ? Мисля от тях да взема

# 672
Ние сме с хроничен запек.
Де що говорих с ветове, всички ми препоръчаха да давам лактулоза през устата, ако не е ходила един ден.
Издебвам я сънена и изцърквам 1мл дулкалак.
Нашата неще и да погледне от специалната храна било то пауч или гранули и според вета това е решението.
Във вторник сме на доктор и ще видим дали е наред всичко....

# 673
Едната ми котка също от време на време е със запек. Наложи се да и даваме лактулоза, но това се е случи само 2 пъти, за по 2-3 дози. Не е хубаво да се дава често, за да не привикнат към нея.
Какви гранули сте давали? Royal Canin Gastrointestinal Fibre response са много овкусени, яде ги лакомо и си ги търси, когато не и даваме от тях, познава им пакета, отива, души го и му се гали. Към тях даваме и пробиотик FortiFlora, който също е овкусен и го пие доброволно.

# 674
  • Варна
Момичета, аз да попитам ако знаете... ок ли е, че давам на моя котарак по малко сладолед?
Оказа се непредвиден проблем у дома... обичам и ям май всеки ден сладолед. Котето обаче пощурява само като отворя фризера. Подушва, чува, през две врати. Та - лъжичката му сладолед която му давам за да има мир дали му вреди в дългосрочен план? Че в краткосрочен е много доволен.Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт