Кървене извън цикъл

• 10 195
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, виждам, че темата от доста време не е активна, но пиша с молба дамите с подобни проблеми да споделят какво се е оказало при тях и как са лекувани.
От няколко седмици наблюдавам при ходене до тоалетна малко ярко червена кръв (като преди да дойде МЦ изглежда, съвсем малки следи). Случи ми се веднъж миналото лято, но тогава го отсадох на смяна в климата и стрес.Цикълът ми по принцип е много нередовен, но до сега генеколожката ми не е виждала проблем извън лека форма на поликистозни яйчници, вледствие на инсулинова резистентност. Имам час за генеколог, но до тогава ще се побъркам от страх. Моля, споделете опит.

# 16
Здравейте, пиша в темата макар че отдавна не е коментирано в нея, Ко съм силно притеснена. 5 дни след края на цикъла ми започна леко кървене. Реших, че е овулационно и не обърнах внимание, защото беше доста слабо, но с течение на времето се засили и вече е ярко червено ( продължава вече 8 дни). Отидох на лекар във ВМА и от там ми казаха, че имам два миомни възела и полип и че кървенето е от полипа. Изписаха хормонални и кръвоспиращи лекарства, но вече трети ден ефекта от тях в нулев, кървенето само се засилва. По принцип ми обясниха, че съм за кюртаж след спиране на кървенето, но то така и не спира. Ако може някой да сподели своята опит, силно разтревожена съм

# 17
  • Някъде по Дунава
Щом кървенето не спира, определено сте за кюретаж. Може да се направи и по време на кървене. Не е страшно, ще сте под упойка и за 10-15 мин е свършило.

# 18
Щом кървенето не спира, определено сте за кюретаж. Може да се направи и по време на кървене. Не е страшно, ще сте под упойка и за 10-15 мин е свършило.

Ами и на мен ми правиха по време на кървене- та то е един от начините за спиране на кръвоизлив, чудно е как така ще ви го правят като спре. Ако не спре дълго време? Отидете си да ви направят навреме, че аз чаках един месец така.

# 19
Много благодаря за отговорите! Задействах се бързо и вчера направиха кюртаж в Майчин дом. Кървенето спря за момента, но казаха че не е ясно дали е било от полип или от натрупана лигавица в матката, като последното май се оказа, че е по-лошо и предполага по опасни неща. Чакам хистологията, но е пак след 10 дни и до тогава пак треперене....

# 20
Много благодаря за отговорите! Задействах се бързо и вчера направиха кюртаж в Майчин дом. Кървенето спря за момента, но казаха че не е ясно дали е било от полип или от натрупана лигавица в матката, като последното май се оказа, че е по-лошо и предполага по опасни неща. Чакам хистологията, но е пак след 10 дни и до тогава пак треперене....

Не го мислете, ако сте в период преди менопауза се случват такива неща с удебелени лигавици и всякакви полипи и миоми.

# 21

Не го мислете, ако сте в период преди менопауза се случват такива неща с удебелени лигавици и всякакви полипи и миоми.

Благодаря за подкрепата! Надявам се да е така! Иначе да в пред менопауза съм.

Получи се обаче нов проблем, кървенето беше спряло, но вчера, на четвъртият ден от абразиото прокърви пак. За сега не е много силно, но като се има предвид че беше спряло напълно съм доста притеснена. Някой може ли да сподели опит, това нормално ли е и да търся ли отново лекар?

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 16:46 от zvezda1

# 22
Здравейте Дами искам да споделя  на 20.12 2024 ми беше последният цикъл и Днес 20.01 2025 Имам много леко кървене смо когато ходя до тоалетната   А цикълът ми е на 28 дни нещо много се обърках  винаги си ми е бил точен цикълът

# 23
Здравейте,дами.Цикълът ми е 26,27 дни…5 дни преди очакваната менструация забелязах розово,червено зацапване.На следващия ден вече такова липсваше.В деня на очакваната менструация отново забелязах  зацапване и си помислих,че вече настъпва,но не!На следващия ден сутринта посетих гинеколог.Обясних за зацапването.Прегледа ме за ранички,също така и на ехограф и каза,че нямам кисти.Според нея е от прогестерона.Изписа ми терапия с Дуфастон.Притеснението ми идва от там,че навсякъде пишат за кафеникаво зацапване,а при мен си е червено и оскъдно.Цитонамазка си правих преди 8 месеца и бях 2А група.Има ли някой с подобно зацапване?Забравих да споделя,че от няколко месеца менструацията ми се скъси като продължителност.От 5 дни кървя 2 дни по-нормално и ден,два зацапвам.Според вас достатъчно ли преглед на магаре и ехография иначе от добър специалист ,за да изключат нещо по-лошо?😔

# 24
Здравейте,дами.Цикълът ми е 26,27 дни…5 дни преди очакваната менструация забелязах розово,червено зацапване.На следващия ден вече такова липсваше.В деня на очакваната менструация отново забелязах  зацапване и си помислих,че вече настъпва,но не!На следващия ден сутринта посетих гинеколог.Обясних за зацапването.Прегледа ме за ранички,също така и на ехограф и каза,че нямам кисти.Според нея е от прогестерона.Изписа ми терапия с Дуфастон.Притеснението ми идва от там,че навсякъде пишат за кафеникаво зацапване,а при мен си е червено и оскъдно.Цитонамазка си правих преди 8 месеца и бях 2А група.Има ли някой с подобно зацапване?Забравих да споделя,че от няколко месеца менструацията ми се скъси като продължителност.От 5 дни кървя 2 дни по-нормално и ден,два зацапвам.Според вас достатъчно ли преглед на магаре и ехография иначе от добър специалист ,за да изключат нещо по-лошо?😔

Здравей, отиди на ендокринолог да ти пусне хормони. Имаш нисък доминиращ естроген и нисък прогестерон най-вероятно, което може да е от проблеми с някоя жлеза от стрес, инсулин и други.
При мен е нещо подобно, което преди се регулираше с противозачатъчни, но 5-6 месеца до година след спирането им проблемите се връщат. Високи дози прогестерон спират кърменето. Трябва да се открие проблема и да се регулира. Отнема време. Успех ! Пиши моля те какво предприемаш и има ли ефект.

# 25
Колпоскопия, моето кървене се оказа рак.

# 26
освен кървенето имахте ли други оплаквания? лечение преди това имахте ли? Ако да, колко време, какво и имаше ли промени?

# 27
Никакви оплаквания.

# 28
цикъла ви беше ли редовен, обилен? на каква възраст бяхте като започна кървенето?

# 29

Общи условия

Активация на акаунт