Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 23

• 53 431
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Нямат. Не включвайте уреда в контакта преди да се е темперирал!

# 76
Здравейте,отново!
Благодаря сърдечно на Vilemina ,за подробния,изчерпателен отговор по въпроса ми със сушилнята.
Мислих,премислях и реших-1-ва сушилня/на 44 год.съм/,ще влизам в дълбокото и купих заветнoто Mile TEJ 675 WP.
Взех го с опция на лизинг,но това не е важно.
Вече е в къщи,сложих я почти в нищото/не е пригодена кухнята за този уред,поне засега/ ,и се гледаме ,почти умно🙃
Изчетох упътването няколко пъти,но бих желала да попитам-има ли програма за пух,поне аз не видях и кое е топлообменник и кое цокъл?
Основният филтър за почистване го виждам,до барабана ,но от останалите 2 неща,които се отварят доста трудно ,нищо не ми е ясно.
Попитах и в магазина-отговора беше,прочетете си книжката.
Ами да,удобен отговор,но уред за немалко пари,би трябвало да се получи  по-адекватен отговор,поне според мен.
Благодаря на всички,които ще отговорят и помогнат!🙃
Прилагам снимки на двете ,неясни за мен ,побе на този етап неща.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 23:56 от Cvetelina Hristova 644155

# 77
Долният може само с прахосмукачка, но по-внимателно, а горните два с ръка и след това с навлажнена гъба за попиване швантух. Няма да има проблеми. За обемни пухени завивики е подходяща програма за време, дори ако трябва да се пусне два пъти, за да може много добре да се изсуши и в дълбочина. За якета не знам на този модел, но ще я разучшиш. Видях, че май има програма за възглавици.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 00:29 от plm_79

# 78
Благодаря ви!
Клипчетата бяха много полезни🙃.
Ще трябва да се сработим някак си с този уред.

# 79
  • София
Скрит текст:
Здравейте,отново!
Благодаря сърдечно на Vilemina ,за подробния,изчерпателен отговор по въпроса ми със сушилнята.
Мислих,премислях и реших-1-ва сушилня/на 44 год.съм/,ще влизам в дълбокото и купих заветнoто Mile TEJ 675 WP.
Взех го с опция на лизинг,но това не е важно.
Вече е в къщи,сложих я почти в нищото/не е пригодена кухнята за този уред,поне засега/ ,и се гледаме ,почти умно🙃
Изчетох упътването няколко пъти,но бих желала да попитам-има ли програма за пух,поне аз не видях и кое е топлообменник и кое цокъл?
Основният филтър за почистване го виждам,до барабана ,но от останалите 2 неща,които се отварят доста трудно ,нищо не ми е ясно.
Попитах и в магазина-отговора беше,прочетете си книжката.
Ами да,удобен отговор,но уред за немалко пари,би трябвало да се получи  по-адекватен отговор,поне според мен.
Благодаря на всички,които ще отговорят и помогнат!🙃
Скрит текст:

Прилагам снимки на двете ,неясни за мен ,побе на този етап неща.

Страхотна е машината, честито!

Миле нямат програма, наречена пух, тъй като изделията от пух са разнородни - пухените якета и грейки са едно, а пухените възглавници - друго. За възглавниците е ясно - имат си отделна програма. Якетата аз ги суша на Outerwear (мисля, че във вашето упътване е описана като „Туристически екипи“). Сушила съм яке и на програма за възглавници - пак става, не е проблем, но мисля че Outerwear си е точната програма за това.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 13:36 от Vilemina

# 80
Здравейте, току-що пуснах новата сушилня и първите ми впечатления са, че ги върти само в едната посока/тук съм леко разочарована/. Заложих на програма "смесено" и на дисплея се изписа 2:10 h. Знам че тези с термопомпата са с по-дълъг цикъл и на по-малки градуси, но все пак ми се искаше да мога да съкратя това време. Моя близка има същата, но по-стар модел, вече доста години я ползва и е доволна, та тя каза, че 1:40 h и се изсушават, което е много по-бързо на същата програма, но ще го преживея. Видях, че за кратко направи дава -три оборота на обратно и пак в същата посока. Чакам да видя какво ще излезе накрая. Пипнах люка едва е затоплен. Дано ги извадя сухи и изгладени, както със старата.

# 81
Cvetelina Hristova 644155,
Ще се опитам да ви го обясня така:, СМ  ви е много добра и единствената причина да я купите по-евтино е R134 или R 450.
Защо? - защото от 2019 г. Miele започна да влага по-екологичния R290 според информация от Федералната агенция по околната среда. Двата противоречиви газа, споменати по-горе отпадат поради това, чеR450a е около 600 пъти по-вреден от CO2, а R134 над 1000 пъти.
СМ ви е с реверсивно движение

За добри резултати е важно това

Пух може да сушите както на възглавници, така и на импрегниране.
Четете добре инструкциите. Ще се опознаете с вашата СМ. Направили сте добър избор.Честито.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 14:42 от niljaniljo

# 82
Здравейте, току-що пуснах новата сушилня и първите ми впечатления са, че ги върти само в едната посока/тук съм леко разочарована/. Заложих на програма "смесено" и на дисплея се изписа 2:10 h. Знам че тези с термопомпата са с по-дълъг цикъл и на по-малки градуси, но все пак ми се искаше да мога да съкратя това време. Моя близка има същата, но по-стар модел, вече доста години я ползва и е доволна, та тя каза, че 1:40 h и се изсушават, което е много по-бързо на същата програма, но ще го преживея. Видях, че за кратко направи дава -три оборота на обратно и пак в същата посока. Чакам да видя какво ще излезе накрая. Пипнах люка едва е затоплен. Дано ги извадя сухи и изгладени, както със старата.
Мисля, че ще полезно да споделите мнение СЛЕД като сте сушили на няколко програми, за да кажете и за резултата. Какво време изписва в началото и за колко наистина ще ги изсуши, са много различни неща. На всяка програма сушилнята върти по различен начин, като типове движения и като бързина на въртене (обороти за някакво време).

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 13:01 от petiaivanov

# 83
Благодаря за разяснението, наясно съм с всичко написано от вас, просто исках да споделя. Мисля, че ме бъркате с друг потребител. Аз не съм споменавала марката.
Ясно е, че ниският ценови клас е поради по-евтин вложен продукт. Хладилният агент е R290 - пропан.
Другото, което ми направи впечатление, че ги вадя доста топли, даже като цяло, пипайки люка по време на работа си е доста топъл. Мислех си, от опита с друга сушилня с термопомпа, че ги суши на по-ниски температури, но явно всяка е различна. Наистина не трябва да ги сравнявам.
Първата реколта я извадих, добре са изсушени и не са намачкани. Усеща се аромата на омекотителя, ми какво му трябва на човек зимата, хахаха. Сега и ако на сметката за тока се усети ще съм още по-щастлива, че старата беше хищник - клас С.

# 84
Благодаря за разяснението, наясно съм с всичко написано от вас, просто исках да споделя. Мисля, че ме бъркате с друг потребител. Аз не съм споменавала марката.
Ясно е, че ниският ценови клас е поради по-евтин вложен продукт. Хладилният агент е R290 - пропан.
Другото, което ми направи впечатление, че ги вадя доста топли, даже като цяло, пипайки люка по време на работа си е доста топъл. Мислех си, от опита с друга сушилня с термопомпа, че ги суши на по-ниски температури, но явно всяка е различна. Наистина не трябва да ги сравнявам.
Първата реколта я извадих, добре са изсушени и не са намачкани. Усеща се аромата на омекотителя, ми какво му трябва на човек зимата, хахаха. Сега и ако на сметката за тока се усети ще съм още по-щастлива, че старата беше хищник - клас С.
Да, внесох корекция. Благодаря.

# 85
И аз си помислих, че сте жената с Миле-то.
Но няма значение, това, което написах горе си е вярно (махнах това за за настройките).
Щом резултатът е добър и ви харесва, значи няма проблеми.
Кой модел е вашата?

# 86
  • София
Здравейте!
Искам сушилня.Първо заради бебето, второ заради космите на котката.Или Бош или АЕГ.Гледам им цените и освен, че са 7, 8, 9 кг, А ++ или А +++, друго не виждам.Не съм се задълбочавала де.Пералнята ми е старо Миеле, 5кг.
Гледам има за 1300лв АЕГ, Бош също, 7-8 кг.Не гледам по-новите серии по 9кг.Достатъчна ли ще ми е?Какво трябва да гледам?Средностатистическо семейство сме, от двама големи и бебе.
Мерси!

Тази тенденция с големите капацитети няма много общо с нуждите на хората. Как преди 5 години ни бяха достатъчни 7-килограмовите перални и сушилни, а сега изведнъж ни станаха недостатъчни? Ами преди 10 години, когато още имаше 5-килограмови - как изобщо сме оцелели с тях Simple Smile

Ако капацитетът имаше такова значение, щеше да има различни уреди - малки и големи, според нуждите на хората - така както има малки хладилници и големи хладилници. На едночленно домакинство например не му е необходим 500-литров хладилник, затова има и 150-литрови. При пералните и сушилните обаче не е така - искаш или не искаш, купуваш уред с 8-9 кг капацитет, защото по-малки отдавна не се продават. А защо? Ами защото уредите са си същите, особена промяна в конструкцията няма, само на етикета вече пише 9 или 10. Така уредът получава по-висок енергиен клас, защото като разделим консумираната електроенергия на 9, се получава по-малко число, отколкото ако я разделим на 8 или на 7.

У нас например, не успяваме да съберем такива количества пране, въпреки че сме 4-членно семейство. Претегляла съм на кантара чаршафите от всички легла - излизат около 2,5 кг. Трябва ли да чакам 3 седмици, за да събера 7,5 кг чаршафи, за да пусна пералнята? Децата си искат любимите дрехи, не искат да носят други докато се събере нужното количество за капацитета на уреда. Така че у нас пералнята и сушилнята се пускат често и винаги работят на малък процент от обявения капацитет.

Вероятно някой ще каже, че е по-добре да имаш по-голям капацитет, за да може от време на време да пускаш завивки или други обемисти неща. Напълно съм съгласна с това. Само че както казах по-горе тези капацитети са само на хартия. Който се съмнява, нека ми донесе нещо, което може да се суши „само“ в 9-килограмова сушилня и аз ще го пусна в моята „6-килограмова“, пък да видим дали няма да го изсуши Simple Smile

# 87
Е да, ама в 5-7 килограмовите не можех да изпера всичките чаршафи на веднъж. С големия барабан си спестявам повечето на брой пранета.
Това с тегленето на кантар на мен не ми е мерило. Важен ми е обемът на барабана. Четири комплекта чаршафи едва ли достигат 5 кг, освен ако не са някакви бархетни или други тежки материи, но пък на обем го докарват.
Съответно ще предпочета да мога и да ги изсуша на един път.

# 88
Здравейте!
Искам сушилня.Първо заради бебето, второ заради космите на котката.Или Бош или АЕГ.Гледам им цените и освен, че са 7, 8, 9 кг, А ++ или А +++, друго не виждам.Не съм се задълбочавала де.Пералнята ми е старо Миеле, 5кг.
Гледам има за 1300лв АЕГ, Бош също, 7-8 кг.Не гледам по-новите серии по 9кг.Достатъчна ли ще ми е?Какво трябва да гледам?Средностатистическо семейство сме, от двама големи и бебе.
Мерси!

Здравейте!
За килограмите не съм сигурна, и аз току що си купих сушилня и още не съм се ориемтирала в доста неща. Единственото което мога да споделя е, че нямало голяма разлика в А++ и А+++. Тоест тези от 100 до 300лв за едно плюсче може и да си ги спести човек. Иначе, ако искате погледнете Милето, за което питам няколко поста по-горе. Сега е намалено на 1399лв, аз си го купих, но оше не съм го изпробвала (снощи го инсталирахме). Успех!

# 89
Днес пуснах три сушилни и до момента нямам забележки за сушенето. Дългичко ми е, но какво да се прави, явно 1200 оборота не са достатъчно за скъсяване на времето. Но продължава да ме гложди едно нещо и защо сушилня с термопомпа е толкова гореща и дрехите са доста горещи като ги вадя. Нали тези сушилни работят на друг принцип и трябва да работят с по-ниски температури, по този начин и пестят електроенергия. Даже и като я носехме си беше доста лека за такава сушилня. Възможно ли е да са ни продали обикновена. Наистина съм озадачена.

Общи условия

Активация на акаунт