Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 49

• 72 687
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • София
AnyHr, твоите изглеждат страхотно. "Домашна кайма" - животното е ваше? Ние не купуваме готова кайма, ММ си харесва определено месо и му го смилат, после в къщи каймата я слагаме в торбички по половин кг и във фризера. Ама това прасе какво е яло...

Не е наше животното. Каймата е от роднини, които си имат животни и мирише на месо 😊

# 691
# 692
# 693
соленки и хумус (боб мунг, мента и сушени домати)

# 694
соленките са същите форми като моите Simple Smile мерси че ме подсети да си направя и аз Simple Smile

# 695
  • ВАРНА
Бананови мъфини с шоколад
Крекери с розмарин

# 696
  • In transit
Полудомашни бургери. С домашни питки и телешки бургери от Кауфланд. Плейтинг и оформление от младежа.

Мързеливи бонбони. Приготвят се за 10 минути и са много вкусни.

# 697
  • София
Снощи кебапчета, забравих да снимам , днес сандвичи.

# 698
Тайне, разкажи сега за този чуден лаваш. Още ми предстои да правя. 😘
Вкусни и меки рогчета със сирене си хапнахме у дома днес. Правят се бързо и лесно, с тесто без мая. 😋🥐☺️
https://inthebeniskitchen.com/2023/01/11/%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%8 … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

# 699
От мен скромно, само хляб

Бени, чудесно изглеждат рогчетата!

# 700
Тази година не измислих торта за рождения ден на дъщеря ми, а този чуден тарт. Няколко вечери го сънувах и реших, че това ще е вместо торта. Не съжалихме, защото е много вкусен- като една симфония на шамфъстъка- във всеки слой има шамфъстък в различне текстури.

Тарт с пълнеж от шамфъстък

# 701
  • Sofia
Една тиква с мляко и яйца от мен:

# 702
Зеленчукова супичка със сьомга

Пилешки пържолки с аспарагусче и нудли

И плодчета с кокосово кисело мляко

# 703
  • София
Тайне, разкажи сега за този чуден лаваш. Още ми предстои да правя. 😘

Кръгъл лаваш, мажеш с кайма до половината, наръсваш каймата с кашкавал, захлупваш , надупчваш на няколко места, аз правя дупчиците с китайска пръчица за хранене, и печеш на умерено загрят намазнен тиган. Може или малко преди края да сложиш в тигана парченце масло, или да намажеш с чесново масло, като го извадиш. Яде се топло, докато е хрупкаво.

Домашни кебапчета с домашен хляб.

# 704
  • Bарна, морето, сините вълни
Честито на всички, които са имали повод! Бъдете здрави и благословени! ❤️❤️❤️

Пълнозърнесто хлебче със спелта, пшенично брашно, киноа, елда, чиа, мак, сусам, слънчоглед овес, сушени домати и тиквено семе

Морковено руло с крема сирене, копър и чесън

пилешко филе на тиган и салата айсберг с императорски ориз, ананас, чедър, бри, слънчогледово и тиквено семе от ММ

Едната с доматен сос, моцарела, бяло саламурено сирене, сирене бри, едам, пармезан и чедър.
🧀🧀🧀
Другата с доматен сос, два вида шунка, кисели краставички, маслини, зелен пипер и кашкавал.(кашкавалът беше ужасен, личи си и от снимката)

Памук погача от Богоявление, че нали си имаме Богомил ❤️

Мама имаше рожден ден на 03.01, но го празнувахме на 07.01
Пържени кюфтета, печен джолан с цели глави лук и картофи, лозови сарми

Бишкотена торта с яйчен крем и шоколад

Скрит текст:
Обещах на себе си да намаля сладкото. И ще приготвям десерти със захар само веднъж в седмицата. Покрай мен всички вкъщи са наказани. 😃 Яла съм сладко само на 01.01 и на 07.01 Отпускам о малко фурмички 😋

Общи условия

Активация на акаунт