С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 613
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
3108lvr, никоя жена, която не е била бременна, не може да те разбере, не се впрягай Simple Smile

# 676
  • France
Скрит текст:
Да се разпиша и аз, но не със свекърите, а с дъщеря им, живее в чужбина, досега празници не сме празнували заедно.
Вече четири години празнувам Бъдни вечер със свекърите, не ме закачат да помагам, нямат очаквания и молби, катп на почивка се чувствам всеки път, топло е, приятно е.
Бременна съм в ранни седмици, лошо ми е, дразнят ме миризми, повръщам. Живея на хляб основно и не излизам от стаята си, дори в нашия дом.
Но дъщеря им явно е имала очаквания, че щом е тук ще я забавляваме, ще излизаме и днес вдигна скандал на родителите и брат си, че е могла си стой в Германия, тук всеки си бил в стаята, не било нормално, а за себе си чух" какво и става на това момиче, не мирише на нищо тук". Дамата няма деца, но има съпруг, с него е тук и имат пълна свобода да се забавляват без да сме им нужни ние.
Брат й излезе от стаята и не и говори вече, баща й също. Сама майка й държи фронта и говори с всеки и се надява на мирна вечер.
А аз-разплаках се като я чух, защото от близо 12 седмици не съм себе си, не мога да ям каквото искам, чувствам се 24/7 болна плюс хормоните и да чуя от жена такива думи ми дойде в повече.
Преди това много я уважавах, но от днес за мен вече нищо не е същото.
По подобен начин се счупиха и нашите отношения с мащехата на ММ. Бях бременна във втория месец, на легло с отвратителни позиви за повръщане, с професионални проблеми и тя си позволи да се чуди какво толкова ми има. ММ също гледа на нея по различен начин. Беше тежък момент за нас и нямахме нужда от критики. Така че те разбирам. Не си го слагай на сърце. А и скоро ще ти се проясни.

# 677
Аз не разбрах, всички са на гости на свекърите, не се ли срещат на масата, през деня, защо си стоят по стаите? Бременната ясно, не се чувства добре, полягва, почива, а другите? От какво толкова са недоволни? И какво трябва да ги забавляват?

# 678
Засичат се за храненията, недоволството е, че след хранене родителите си отиват в спалнята, а ММ хапва и идва при мен, чете си книга или гледаме филм. Явно е очаквала да сме много радостни, че сме всички заедно, да излизаме навън, да се разхождаме, ако се чувствах добре бих инициирала подобни неща, но в момента ми е важно да се съхраня. Просто е имала очаквания, не са се реализирали и е разочарована.

# 679
3108lvr,
Предвид състоянието ти не е твоя работа да забавляваш някого, но все пак мъжът ти и родителите му се държат странно за мен. Хайде мъжът ти е раздвоен, иска при теб. Но свекърите- не им ли се иска да прекарат повече време с дъщеря си? От друга страна би трябвало и зълва ти, да си е направила програма, а не да очаква да я забавлявате.

# 680
Луна парка е затворен тези дни.
Дошла е при майка си. Ти с какво си длъжна.
  Спомени имам, излизат като се появи случай.
 Харизваха ми всички грижи по посрещане на гости, да , яд ме е било защо аз. Снахата е длъжна.
Да наготви, , да постели, да забавлява гостите. Яд ме е  било на свекърва ми.Нейно  е задължение да си посреща сина.
Тя поне си разказваше - за една позната на  етърва ми, давали и пример как моята роднина си идва редовно ,пък онази не иска и тя отговорила - ами ходи си Ц , там и шетат, аз тук трябва да шетам на всички, сбито казано.
 И да, една година сборът на моето село и тук се падна(мести се датата) на един ден, та навих и отидохме с преспиване с децата,  тук да си посреща свекървата гостите. Ами като се върнах изригна направо ,как съм я оставила сама и да шета. Честен кръст ,не си измислям, може точните думи да не помня, но смисълът  им е точен.
  Останах с отворена уста. По-млада е била от мен сега, под 60 като са ни били малки децата.
Друг пример, доведоха и да гледа другите внуци, паднало момиченцето от колелото,  аз се връщам от работа и тя ми казва да ги набера на телефона, носи и тефтера с номера ,да не объркам нещо ,бяха минали два - дни, не повече.  Още не съм си простила как съм приемала заповеди направо , кажат, аз кръгом и  почвам да изпълнявам. Та аз набрах и го предадох да говори. Тя им каза да си прибират децата и те дойдоха до края  на вечерта ,веднага. Минаха години , разбрах ,че са сметнали ,така ми каза етървата - вие, тоест аз не искам децата тук.
 Не знаех какво ще каже ,не е от обяснителните ,коя съм да ми се обяснява.
 Сега осъзнавам , като имам време, нямах наистина, права съм заспивала от умора понякога. Вечно заета ,вечно задачи, работа.
И вятър под шапката да се замисля какво става.То майка ми е казала да слушам да не ме изгонят.
 Питай си шапката ,не си длъжна, нито да забавляваш, нито да изпълняваш ,нито пък да слушаш глупости.

# 681
Боряна, слушала си ги всичките, мъжа ти, майка ти, свекърва ти, и накрая като е можело да решиш сама за себе си, да счупиш тоя омагьосан модел, си седнала да слушаш сина си. Детето ти не е човекът, който ще ти казва с кого да си лягаш, че да му чакаш благословията. Снаха ти също малко е забравила коя е, но ти явно цял живот си в тоя модел, да търпиш и да мълчиш, да теглиш и да влачиш. Тъжно е.

# 682
Да, сега се радвам на непослушни деца ,с характер, ще станат хора един ден.
 Така ни учеха, да слушаме.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 00:51 от Бор_яна

# 683
Засичат се за храненията, недоволството е, че след хранене родителите си отиват в спалнята, а ММ хапва и идва при мен, чете си книга или гледаме филм. Явно е очаквала да сме много радостни, че сме всички заедно, да излизаме навън, да се разхождаме, ако се чувствах добре бих инициирала подобни неща, но в момента ми е важно да се съхраня. Просто е имала очаквания, не са се реализирали и е разочарована.
Може и да не е съвсем права, но от нейна гледна точка, ако и липсват близките може наистина да е имала очаквания за повече отделено време. Другите как да е, особено от бременната едва ли се чака нещо, но поне  на майката не и ли трепва сърцето. Аз не мога да си представя, синът ми да е далече, да го видя за броени дни в годината и да нямам потребност да съм с него, а да си "полягвам" след ядене.

# 684
Майката се опитва да угоди на всички, каза вече момичето.

# 685
  • София
С нищо не ме дразни моята свекърва. Откакто не общувам с нея. Simple Smile

# 686
И аз си мисля, че навярно сестрата на мъжа ти се е върнала с идеята да бъде със семейството си и да се радват заедно на дните, в които си е тук.
Родителите и брата, обаче явно си гледат своя живот и задължения, а и нужди (което не съдя) и жената се е почувствала засегната.
Не го приемай лично. Навярно е направила коментара по твой адрес в момент на афект. Реално погледнато дреме и на нея дали ще се види с тебе или не, не си ѝ ти сестра.
П. С. А за това, че си плакала, не е тя"виновна", а ти - че си допуснала една толкова нерелевантна ситуация да те нарани. Пази се. Весели празници.

# 687
3108, не се впрягай. Те знаят ли, че си бременна? Ако не знаят, може да намират поведението ти за странно.

Сестрата явно е очаквала да прекара време със семейството си. Ако живея в чужбина би било странно да се върна и майка ми да си виси в стаята по цял де , брат ми с жена си и той. И да се засичаме само на трапезата. Не казвам, че очакванията са към теб, но някакво излизане навън би било нормална организация. Ако не знае, че си бременна просто не разбира поведението ти.

# 688
Досега не се бях замисляла дали е нормално така да си прекарват времето заедно, нас ни посрещат по същия начин, за мен е приемливо, хем се виждаме, хем имаме пространство и избор как да прекараме дните си.
Зълва ми знае, че съм бременна. Жената е на 40г., дошла е със съпруга си, живее в чужбина от вече двадесет години, за семейството им не е нещо ново. Знам ли, може би аз съм по-студен човек.

# 689
Щом ситуацията не е нова, а само реакцията ѝ, може би се намира в кофти период: проблеми в работата, семейството или нещо друго. В такъв момент човек става по-чувствителен от обичайното и се изисква разбиране от останалите. Така както ти самата си с бушуващи хормони и също се изисква разбиране спрямо теб.
Свекърва ти да му мисли, тичайки между двата фронта. Joy

Общи условия

Активация на акаунт