С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 598
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Моята ми скъса нервите днес.
Знае,че утре ще пътуваме с кола за чужбина и не спря да ми говори за катастрофи,жертви,загинали....И накрая ми пожелава ,,Весели празници и дано да оживеете ..,,
Ужас! Тя твоята свекърва води всички класации, знаем я отдавна. Изненадана съм, че й предоставяте толкова информация. Колкото по-малко знае, толкова по-малко поле за изцепки, знаеш.
Аз хич не обичам да давам отчети и да се обяснявам къде ходим и какво ще правим, на хора, които имат склонност да правят изцепки и/или да се месят и да дават наклони. Нямам нерви да слушам глупости и като цяло си ценя спокойствието все повече. Добре, че и мъжът ми вече се научи на това, че допреди две-три години ми късаше нервите и той с неспособността си да си затваря устата пред баща си, който е от онези, отровните.

# 721
Моята имам чувството,че нещо не е добре с главата вече. Аз съм вече в 9-я месец,цяла бременност наричаме бебето с името му,ще е кръстено на баща си,а тя на Коледа изумена,че бебето няма да е кръстено на друг,Ами на баща му. Grinning То зора сега явно е че две снахи има и нито една няма да кръсти на нея Grinning

# 722
  • при късмета
Ох, Вени, винаги ми е много забавно да те чета. Знам, че на теб не ти е, ама с твоята вече само се смея. То бива бива, ама ...
Честита Коледа!

# 723
  • София
Добре де, само аз ли въобще не бих се впечатлила от нейните думи.  Даже бих иказала "Благодаря, то това е най-важното" Simple Smile

# 724
  • София
До човек е. И аз бих се впечатлила доста неприятно, защото винаги преди дълъг път с кола се притеснявам и само ми липсва някой да дудне колко жертви имало.

# 725
Никога не пожелавам нищо, нито поръчвам. Най-много - приятно пътуване и обади се като стигнеш до скоро, вече и това не правя. Виждам като пристигнат  у фб ,веднага влиза сина.
 Мъжът ми никак не обичаше да се говори -внимавай ,карай бавно  или подобни предсказания какво се случва по път. Въобще не съм по традиции от този род. Изпращане, посрещане - гледам да са кратки и обрани, само се получава. Сигурно изглеждам студена и  чепата, може и да съм.
 Само на малките се радвам и  вдетинявам с тях ,но и това не е постоянно.Когато играем е.
 Свекървата на Вероника е възрастна ,с болести и  изветряла ,очаквано ги ръси такива.

# 726
  • някъде в орбита...
Изпращане, посрещане - гледам да са кратки и обрани, само се получава. Сигурно изглеждам студена и  чепата, може и да съм.
Свекърва ми е като теб в това отношение, и много ми харесва.

# 727
Моята не ме ядоса. Покрай тия лоши неща, които ни сполетяха, даже се е смирила. Дойде даже с подарък, а не очаквах. Държа се много добре и изглежда й беше приятна вечерта. Майка ми също. Поне на празниците има мир.

# 728
На написаното от Вени за свекърва й само се опулих и се разсмях, още не мога да се успокоя... Не я слуша хич главата.

# 729
  • при късмета
На Вени свекърва й си е с всичкия. Там е проблема. Ако беше друго щеше да е разбираемо

# 730
Вени, посмях се и за с твоята свека, ама на теб едва ли ти е смешно! Я да видим какво запомних от темата - за обръщенията- казвам "майче" така си ми дойде , на младини още, а и тя заслужаваше. ММ казва така на моята майка.
    Зет ми сега ме нарича по име, ама аз не държа на друго обръщение, окей сме си така.
   Някой ден снахата също ще ме нарича по име, само да не ми вика лельо. Не искам да ме майчосва.
   Майка ми изтрещя по  Коледа. На мен ми е смешно, систъра й се връзва много и аз гледам да й го спестявам.
   Ако ми беше свеки,просто нямаше да вдигам телефона.
      Животът и без друго е толкова напрегнат, а само се ядосваме за глупости.
   Бременното момиче със сърдита сестра на мъжа- ако бях на твое ясто,щях да си остана у дома, с извинението ,че не се чувствам добре.Щях да пратя мъжа си да отиде на обяд/вечеря със семейството си и толкова.А аз да си остана у дома,в леглото, с книжка и филми.
   Късметът кремвирш ме развесели. Какво значение има коледна питка,новогодишна баница?Като бях малки децата за коледа правехме и питка и баница, в питката паричка, в баницата късмети.Сега правихме за Бъдни вечер питка,за Коледа баница.За нова година пак ще си направим.Да има!

# 731
След 20 години познанство и десетина брак  с две деца сега, снахата този път ми вика Майче, нищо не казах. Така решила не знам защо. Не  е толкова страшно все пак. Два-три пъти го каза.

# 732
  • София
След 20 години познанство и десетина брак  с две деца сега, снахата този път ми вика Майче, нищо не казах. Така решила не знам защо. Не  е толкова страшно все пак. Два-три пъти го каза.

Еха, трябва да черпиш поне виритуално.
Да се разбираме, да се изтърпяваме докато сме заедно - за мене това е важно.
И да не се впрягаме кой какво казал, как ни погледнал, какво може би си е помислил.

# 733
  • Sofia
Моята свекърва тази година се прояви пак... Преди седмица дала някакви пари на съпруга ми за подарък-очевидно за него. Аз по принцип нищо не искам и не очаквам от по-възрастни,но това си беше намек,че иска да даде нещо само на сина си. За пръв път го прави и ако не го изнудва за пари често най-вероятно и на него нищо не би подарила. Да прави каквото си реши, тя не ме харесва,понеже не се връзвам на опитите и за манипулации. В същото време моята майка даде не малка сума на съпруга ми за Коледа,но след тази случка мисля да и обясня какво демонстрации прави свекървата и да се замисли дали е нужно да му дава такива суми след като тя е пенсионер и вдовица. Баща му е друг случай, не си обича вече децата,ще се развежда.. Подлудяват ме тяхното семейство.

# 734
А защо трябва да обясняваш на майка ти и да я караш да не дава на съпруга ти подаръци? Твърде дребнаво е.
Моите родители дават на зетьовете подаръци, което не означава, че ние със сестра ми виждаме такива от свекървите си. Е и?
Е, тази година свекърва ми ми даде пари и то даже колкото и на ММ. Не очаквах, благодарих. Не успя да ме ядоса, защото изкарах Коледа болна. Дано не съм я заразила поне.

Общи условия

Активация на акаунт