ЮЛЧЕ, бързо оздравявай ти! Още утре да направиш 100 бели!!!

• 12 419
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна.
от вчера живея с този проблем, в смисъл - от прозореца гледам как хора се събират да чакат за детската градина, която е до блока ни. от другия форум разбрах, че имало чакащи и списък още от 1ви януари #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out обзема ме дива ярост - какво е това положение???, хората се събират на всеки три часа да се разписват. не знам какво ще правим догодина!!! да не ви наливам масло в огъня, но яслата все пак е за кратко, а градината 3-4години.
аз утре ще пусна една молба за ясла да имаме за всеки случай, ако бабата много се умори.
голямата борба ще е следващата година, а едва ли нещо ще се промени. Sad

# 256
Дики, борбата в нашата ясла е, че е ОДЗ, т.е. има и градина към него, а записаните в яслата директно отиват в градината. Другите, които не са успели чакат следващата година евентуално за останали бройки Crazy Да не мислиш, че само за една година бих си правила труд и планове Wink за чакане от рано... Абе загубена история. Да не ви казвам какво става пред кваталните училища Shocked Отново спане в колите, пазане на ред... просто не ми се мисли как ще я караме #Cussing out

# 257
Леле, това в Борово на нищо не прилича, егати ужаса!
Аз направо не мога да повярвам, че свърших тази работа така бързо и безпроблемно (да чукам на дърво и да не ме чуе Дявола  Wink)
Ние вече сме се записали в 2 ясли без пролем и една градина. Като в едната вчера отидох към 11ч. и сме № 2 и директорката каза, че няма начин да не сме приети  Grinning

Защо не пробвате и на други места, например близо до местоработата ви или до бабите където живеят?

Ели, може живот и здраве да сме във вашата ясла  Hug Simple Smile
Всичко зависи от местоживеенето ни и работата на двама ни.

# 258
Джиджи,  Wink местоработата ми е вкъщи... адната баба е в Шипка (там Сияната ще я вземат без проблем), а другата в Бургас (там пък имам връзки... или поне имах) Joy Баща й работи в индустриална зона и няма много население около него Laughing Та просто сме принудени ако не искаме да ходим с транспорт до яслата да я запишем тук.
Това само за сведение, нали знаеш, че не се заяждам Hug Hug Hug  bouquet

# 259
  • В средата на времето
Kато ви чета се оказва, че моите притеснетия са били направо безпочвени.. Подадох молба за ясла още Октомври 2005..беше с №16 и Септември тази година го приеха без проблем. Това обаче не ми пречеше да изживея притеснението - Вътре ли сме или не? Понеже се самопрецаках ( това, което Криско посещава е само ясла) та питането ми е, дали ако по средата на тази година отида да подам молба за ДГ (тръгване евентуално септември 2008) ще ми я приемат или поради наретба няма да правят изключения..?

# 260
Izida, ако е ОДЗ там където е Криско, направо си продължава в градинската група без да подаваш молба, но ако ДГ е на друго място е по-добре да си питаш, кога е срока, защото за яслите и аз бях подала навсякъде още миналата година лятото, но сега на ново ми казаха да подам, само от 1 ммясто не ми искаха нова молба.

Асе, наистина при теб няма как да е на друго място, просто понеже ние сега сме в центъра но има вероятност да се местим в Изток, но пък татито работи в центъра, а  пътя към моята работа минава през ОДЗ-то (това в центъра), та на нас ще ни е удобно и в Изток и в центъра да дадем детето.

# 261
  • София
Писах, писах и нещо се скапа #Cussing out

В общи линии исках да кажа, че теоритично не би трябвало това че посещаваш определена ясла, да има предимство за градината. Би трябвало да се подава молба и то в съответната година, в която ще тръгва хлапето. Но това са препоръчителни засега наредби и повечето директорки сами си определят правилника за прием.

Успех на всички със записването!

# 262
Лелееее това наистина е кошмарно. То в тази София стана егаси и великото преселение на народите, и просто вече капацитета е изчерпан от всякъде за всичко. Няма никаква инфраструктура. Толкова ли неможе да се правят допълнителни групи и да се наеме допълнителен персонал. Ужас.
То не че при нас е по-розово положението. Ние сме подали молби в началото на лятото, и точно това вчера си говорихме с Цвети, че може би е по-добре да ги дадем на пролет, но ще видим дали ще има места тогава, защото в молбите сме писали да започнат от есента, та ще видим кога ще се вредим.

# 263
  • welcome to the Jungle
  bouquet Привет!   bouquet
ПО въпроса с яслите. Само искам да ви споделя, че ИМА ИЗМЕНЕНИЕ В ЗАКОНА ( по-конкретно - Кодекса за социално осигуряване чл. 53, ал.4), което ЗАДЪЛЖАВА майката да започне работа и да си прекъсне майчинството "при настаняване на детето в детско заведение". До август миналата година текстът е гласял " при пълна държавна издръжка", т.е. дом за сираци, но вече касае всички заведения - ясли, детски градини и т.н. Сега майката е длъжна да започне работа ако си даде детето на ясла и едва тогава има право на 50% от детските до навършване на 2 годинки на детето. ТА имайте го предвит това Flutter.

Да се похваля, днес ходихме на контролен преглед и 2 докторки потвърдиха, че гърдичките на Оги са чисти  bowuu Hug. С други думи, преборихме и тази гадост  Peace Heart Eyes

# 264
Ей малко със закъснение, но вече на линия с една честитка за новата европейска година  Hug

Честита 2007 г. На първо място да ви пожелая Здраве, за да постигнем това което желаем, Успех във всичко, което умеем, Късмет във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем!

# 265
  • В средата на времето
A чухте ли как от тази година в Германия дават по 25000Е за всяко родено дете и 1 година ще плащат на тамошните майки 2/3 от месечното им възнаграждение, но не повече от 1800Е месечно... Та в тази връзка съм решила второто да го раждам там  Wink Laughing

# 266
 Hug Hug    Здравейте мами,аз подадох молба за ясла още когато Гоги беше на 3-4мес.,но това не е никаква гаранция че ще го приемат.При нас има само 1гр. от 25деца,а децата са много повече.
Изида,това което казваш е много хубаво,но не мисля че при нас ще изплащат 2/3  от месечното ни възнаграждение
Мисля и аз да се пробвам с гърнето ,но Гоги като го види и започва да бяга неиска да сяда на него.Опитах и със седалките за тоалетната чиния ,пак нищо...... newsm78  ooooh!  newsm78

# 267
Момичета, и аз сега ще пиша за яслата и съм със смесени чувства. По принцип подадохме молба още юни месец и казаха, че чакаме ред за февруари 2007. После казаха, че няма да стане преди юни-юли, а днес мъжът ми ходи да потвърждава и ни викат в средата на месеца, за да уточним изследванията и въобще всичко по приемането. Мале, струва ми се толкова скоро февруари Rolling Eyes Честно казано и Лили не знам дали ще се адаптира добре - още се приспиваме, не иска на гърне, не може да се качва и да слиза по стъпала сама... Аз съм в чуденка дали се връщам на старата си работа, да работя в нашата фирма без сигурни доходи или да търся нова, по-добре платена и по-интересна работа Confused Та такива мисли са ме налегнали, много ми е притеснено, но вярвам, че ще се справим - на мен се падна паричката от новогодишната баница, а на мъжа ми - само развлечения и купони Mr. Green

# 268
  • В средата на времето
Честно казано и Лили не знам дали ще се адаптира добре - още се приспиваме, не иска на гърне, не може да се качва и да слиза по стъпала сама...

Тони, и аз ги имах тези страхове. Криско освен всичко изброено, не можеше и сам да ходи още, когато тръгна на ясла септември. Но пък много бързо свикна(сутрин влиза сам, подминава лелята като пътен знак  Grinning и пердаши към стаята с играчките), пожелавам същото и на Лили. За гърнето - Криско също неще да седи в къщи, а лелите в яслата ми казват, че там си седи без проблеми. Явно сбирката с други малчовци си оказва влияние - нали са в период, когато копират всичко:) Разбирам притесненията ти и ти пожелавам безпроблемна адаптация  Hug

# 269
Еееее това много кофти с изменението в кодекса. Аз точно смятах да го дам на пролет, за да може до есента да съм си в къщи, докато мине периода на адаптация. А сега, ще трябва да започнаведнага след като започне да ходи на ясла, ако го приемат. Другия вариант е да си използвам платените отпуски, за които имам право за3-те години, та пак 3 месеца ще изкяра, ама не съм много сигурна дали ще ми ги платят. Но поне ще имам вариант да не започна веднага работа - то за 2 или 3 месеца с тези 170лв.  ............. все ще ги прежаля.
Сега като се замисля как времето си мина ................. До скоро си мислех че има цяла година докато започне ясла, а сега ми се вижда толкова скоро, и толко бързо ми мина това време, че...........
Успех на всички в приемането на децата им в детските заведения. Успех в първият им приемен изпит  Wink. Ебаси - вече и за ясла има прием, и се прави класация, не е истина просто.
Хайде лека нощ.

Общи условия

Активация на акаунт