🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 13 (28.11 - 04.12) 🐄

• 41 575
  • 856
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Изобщо не искам Веселка да спечели.
Радо снощи показа нагледно с какви методи действат насилниците. А, не бил ударил никой....ми няма и нужда.

Камелия.... нямам търпение да изкара Аксения от играта, това ще е и заслужения финал за престоя и в сезона.

# 496
  • earth
“ДА” на първия въпрос и “НЕ” на третия е противоречие.

# 497
Все още съм потресена и дълбоко отвратена от снощния епизод. От колективната присъда, от изключителното лицемерие и безграничен егоизъм на групата. Нямаха право да го гонят и чак да го принуждават сам да си тръгне с какви ли не тъпи доводи. Не, никой от тях не е загрижен за Радо, а мислят единствено за собствения си комфорт, да им е леко, спокойно, нищо да не ги притеснява, все едно са отишли на ваканция, но не са. Прикриват се зад груповото решение, но всеки си имаше лични подбуди. Защо не го извикаха пред него да дискутират мотивите и решението си ?
Яни като плаче ви дразни, инфантилен бил. А Иван като се напъва да пусне някоя сълза и да се преструва на състрадателен било мила гледка. Калин е най - обикновен селски дребен хитрец, който се представя за английски благородник. Всички са много по - противни личности от Радо, въпреки кусурите му, с малки изключения.

И продукцията, и участниците и Радо - всички имат вина за ситуацията. Най - соломоновско решение ми се струва да бяха оставили Радо да си довърши дуела, но пусти страх и егоизъм...Радо може да е луд, глупав, дразнещ или каквото и да е. Нямат право някакви си непознати да му четат морал, да го превъзпитават, да му броят всяка хапка и най - вече да му оказват този ужасен психически натиск, на който го подложиха. Насилниците бяха те, а не Радо.

# 498
Не е.
Групата правилно щеше да изгони Радо, но решението не трябваше да е нейно. А на Продукцията.

# 499
  • earth
Групата правилно щеше да изгони Радо, но решението не трябваше да е нейно. А на Продукцията.
Изгонването не е ли решение? Щом не трябва да взимат решение, значи не трябва да гонят.

Не може да има правилно решение, при положение, че не трябва да има решение.

# 500
След 36 часа без провизии заради Радо (да, смилиха се над тях и им позволиха да се хранят с това, което земята и животните им дават) и пред алтернативата да бъдат оставени без НИКАКВА храна пак заради Радо няколко часа по-късно - какво логично решение трябваше да вземе групата? Да го погали, да му “прости” за пореден път и да трепери кога той ПАК ще наруши някое правило?
И защо да го прави?
Че той им е някакъв безценен ли, що ли?
Да, т.нар. Продукция е поставила всички в аквариум и издевателства над тях с този бутон  “гладът”. Гледа им сеира, манипулира ги чрез наказанията, които налага, и се кикоти по изключително гаден начин.
Обаче тези хора вътре все пак намериха механизъм за оцеляване - да премахнат причината за наказанията. Толкова. Социален експеримент. Не видях на купона вечерта някой да стои настрана и да тъжи за Радо.

Най-възмутителното е, че той умишлено го правеше. Въпреки всичките му извинения и съжаляване той няколко пъти е предупреждаван за този микрофон и или е нарочно или е слабоумен да го прави. На мен ми беше симпатичен, но и аз да съм гладувала заради един егоист бих гласувала да напуска. Чавдар обиждаше Ванчето, но Радо е 100 пъти по-голям егоист.

# 501
Аз не разбирам защо групата не се опълчи, че наказват всички, заради индивидуална грешка на някого.
Ами да си наказват само Радо от продукцията.
Радо маха микрофона - Радо няма да яде.
Откъде накъде всички ще ги наказват?

# 502
Аз с такива хора в реалния живот се разбирам много лесно и обичам да има точно такива около мен. Как да се изразя, и Тя и Вал и Веси са от моята кръвна група.

Съжалявам, че ще ти разваля мечтаната четворка, но те трите са доооста различни и, ако трябва да използвам терминологията ти, не са една кръвна група, та няма как ти да си от тяхната, ще трябва да се "задоволиш" с една по избор (подозирам, че желаеш да е татуираната кръвна група Smirk). Не съм сигурен обаче, че си срещал много от последната, иначе нямаше да вярваш толкова в "лесното разбиране", там то е лесно ако изпълняваш бързо желания, качествено и в срок...

Нямаха право да го гонят и чак да го принуждават сам да си тръгне с какви ли не тъпи доводи.

Това пък откъде-накъде, поискали са от продукцията, разрешили са им да проведат това гласуване, толкова, това не е демокрация, а тв шоу, което си има собственици, права и задължения - в конституцията. Нямаше "тъпи доводи", не го искаха вече, а той продължаваше да им вреди и да не се покайва - съвсем закономерен развой, при положение, че и масово нарушаваше договора си. Факт, че не се случва през пет епизода и дори през пет сезона, означава, че не е толкова маловажно и несъстоятелно, никой друг не "успя" като Радо да настрои ВСИЧКИ срещу себе си, трябва да му се признае...

Откъде накъде всички ще ги наказват?

Откъдето и всички останали "правила" - съгласили са се да играят на хорото, ще играят докрай. Все пак намериха начин да се опълчат... като поискат да се изгони Радо. Satisfied

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 16:56 от Keyser Soze

# 503
  • при късмета
Все още съм потресена и дълбоко отвратена от снощния епизод. От колективната присъда, от изключителното лицемерие и безграничен егоизъм на групата. Нямаха право да го гонят и чак да го принуждават сам да си тръгне с какви ли не тъпи доводи. Не, никой от тях не е загрижен за Радо, а мислят единствено за собствения си комфорт, да им е леко, спокойно, нищо да не ги притеснява, все едно са отишли на ваканция, но не са. А Радо е загрижен за всички тях, така ли? Той не мисли от началото само за собствения си комфорт? Неговия е по-важен от този на десет човека ли и на какво основание?
Прикриват се зад груповото решение, но всеки си имаше лични подбуди. Защо не го извикаха пред него да дискутират мотивите и решението си ? Защото Радо оспорваше всичко, дори това,коетосам е направил, отрича и с него изобщо не може да се води какъвто и да е диалог

И продукцията, и участниците и Радо - всички имат вина за ситуацията. Най - соломоновско решение ми се струва да бяха оставили Радо да си довърши дуела, но пусти страх и егоизъм...Радо може да е луд, глупав, дразнещ или каквото и да е. Нямат право някакви си непознати да му четат морал, да го превъзпитават, да му броят всяка хапка и най - вече да му оказват този ужасен психически натиск, на който го подложиха. Насилниците бяха те, а не Радо. Имат всякакво право, след като неговите действия се отразяват директно на техните хапки. Поправка и хапка нямаха и то заради Радо и то не еднократно. Така, че имат всичкото право. Или само той има право да оказва психически натиск, на него никой не може?

# 504
Не е.
И аз смятам, че е противоречие. Три пъти се връщах да чета, защото не изглежда правилно формулирано, накрая стигнах до същия извод.

# 505
Не е.
И аз смятам, че е противоречие. Три пъти се връщах да чета, защото не изглежда правилно формулирано, накрая стигнах до същия извод.
За формулировката съм съгласен, трябваше по-скоро да е правилно ли групата поиска ВАР от Продукцията ( инициира разглеждане на поведението му ) Simple Smile

# 506
За мен Радо ,трябваше да е вън ,още след случая с зайчетата и патетата. Ама понеже са го оставили след това, трябваше да изчакат поне да завърши дуела си с Яни. И ако беше победил тогава да взимат решения . Сега за втори път Яни е с лоша услуга . И единственните ,които имат правото да го изгонят са продуцентите, а не преките му конкуренти. Утре "мъдреците" могат да решат друг конкурент , да изгонят с общ вот.😁 Така, няма да има нужда от дуели. Останалите шестима с най - малко негативен вот са финалисти.😁

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 20:38 от Joy 05

# 507
E, чак пък да припадаме по Веселка 😅. Не мисля, че някой от тук припада по нея, просто на фона на останалите, тя най-много заслужава да спечели. Цял сезон си бачкаше без да се оплаква, ходеше на дуел и не се криеше - следователно донесе цели 2 точки на отбора си при отборната игра. Беше си фермер и всичко си минаваше както трябва. И най-вече - въобще не я чух да мрънка, че вече 3 пъти е била в обора (да, измислиха някаква “песен” с Валерия, но това си беше чиста шега и забава). Поради тези причини повечето тук мислим, че тя е най-достойна, не че припадаме по нея 😅.

# 508
За мен Радо ,трябваше да вън ,още след случая с зайчетата и патетата. Ама понеже са го оставили след това, трябваше да изчакат поне да завърши дуела си с Яни. И ако беше победил тогава да взимат решения .

Не знам как не стана ясно вече, че не продукцията го изхвърли директно, а както казваше Боби Турбото станА проблем, така че не избираха времето те. Да, можеха да изчакат теоретично, но Радо каза на Яни, че двубой няма да има, така че е нямало какво да го "чакат" по този параграф, той не искаше да участва.

И единственните ,които имат правото да го изгонят са продуцентите, а не преките му конкуренти.

Хайде пак тия права, къде ги четете, не знам. Simple Smile Ако сме такива буквалисти, то Радо сам си тръгна, но иначе продукцията непряко пак реши като допусна така и несъстоялото се гласуване, та спокойно, не решават пряко "мъдреците". И да "решат" утре друг да гонят, пак последната дума е на продукцията дали изобщо да ги пита, какво остава да ги слуша, не виждам проблем в тази насока.

# 509
Не съм приятелка на Радо, не го познавам и всъщност не съм казала, че одобрявам поведението му. Но това циг**ско мешере, което му спретнаха ме отврати. Няма значение, че продукцията им е дала правото да го гонят, много ясно, че ще им го даде. Големите мъдреци Финци и вярващия Чавдар, който всеки ден проповядва Библията - те не се държаха в съответствие с "ценностите", които проповядват. Аксения и Валерия дай им ядене, пиене, почивка да се кълчат по цял ден и ще са доволни. Тези всичките там са паразити, не искат да се борят, не искат трудности и предизвикателствата на предаването, включващи и неприятни хора. Калин защо не предложи да излезе с Радо на дуел и да го изгони по този начин ? Защото е страхливец и само 100 хиляди са му в главата. Иван до вчера беше супер безскрупулен към всички без Камелия, но наближава финала и стана най-чувствителния - "аз за теб го правя брат", казваше на Радо, за негово добро искал да те изгони, божеее....Правата,  задълженията и законите вътре са ясни, но трябваше да помислят дали да използват тези права или да намерят друг изход, който не е толкова унизителен за Радо. Само яденето и пиенето строи мостове, като няма - мостът на секундата се срутва. Желанието да изхвърлят Радо ги обедини както никога преди. Ядоха, пиха и се веселиха, доволни и щастливи от свършеното, сякаш са изгонили муха от стаята. Човешко падение е това за мен.

Общи условия

Активация на акаунт