Термин Август 2023🤰🏻

• 43 085
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Пожелавам на всички момичета с притеснения скоро всичко да се оправи.
Но, за съжаление, аз се прибавям към Вас.
Днес ме изписаха от болницата. Зацапването продължава да е леко, но от последния преглед се видя, че плодния сак отново е сърповиден. Толкова тесен, че от две страни е точно до ембриона. Има сърдечна дейност, размерът е добър и трима доктори гледаха, но не казаха нищо. Разбира се аз като чета пише ужасии, 80% вероятност за спонтанен аборт.
Та изписаха ме, утрогестан и но шпа и лежане. Моята докторка каза, че ще зачестим прегледите. Така че на 17 съм пак. Дано ми издържат нервите дотогава. Извинявам се за дългия пост.

# 586
Здравейте,  дами имам въпрос към тези който минаха пред вируса кой върлува в момента съм 8.1 и от днес съм силно отпаднала и с болки в гърлото. Вие как се справихте какво пиете защото за мен е първа много дълго чакана бременност и ме е страх да пия каквото и да е започнах с осцилококцинум и тантум верде от личната лекарка ама нея не я бива жена аз съм по лекар от нея. А попринцип винаги ми минава много трудно и в 95% от случаите съм с антибиотик и силно се съмнявам това да ми повлияе . Някоя да е ходила някъде на частен преглед в Пловдив при някой да препоръча.

# 587
Здравейте,  дами имам въпрос към тези който минаха пред вируса кой върлува в момента съм 8.1 и от днес съм силно отпаднала и с болки в гърлото. Вие как се справихте какво пиете защото за мен е първа много дълго чакана бременност и ме е страх да пия каквото и да е започнах с осцилококцинум и тантум верде от личната лекарка ама нея не я бива жена аз съм по лекар от нея. А попринцип винаги ми минава много трудно и в 95% от случаите съм с антибиотик и силно се съмнявам това да ми повлияе . Някоя да е ходила някъде на частен преглед в Пловдив при някой да препоръча.

Аз пих авирон рапид по схема, спрей с морска сол и за смучене Исла.

# 588
Chris 16, не се следя там. Още не се бях ориентирала на къде какво. Но там има спешни центрове и всеки може да отиде. Всичко се заплаща, така че никой няма да те върне.

# 589
И аз да се разпиша с термим 23 август.
Точицата я видяхме в 6 с. Другата седмица ще чуем сърчице.
Много ми е притеснено.
А и това гадене.
Като съм гладна ми се гади, като хапна пак ми се гади... Постоянно ми се гади.
Какво да правя?
Две деца съм родила и чак такова гадене не си спомням да съм имала.
И доста често имам ниско болки, това ще го споделя на прегледа.

# 590
Да се отчета и да ви успокоя момичета. Както повечето съм много притеснена от това, че нямам почти никакви симптоми освен чуствителни гърди. Днес ми беше вторият преглед в 9+3г.с. Всичко е както трябва да е, слава богу. Бебчето отговаря на седмицата. Аг каза,че терминът ми е на 11.08.
Изглежда не при всички има явни симптоми.

# 591
Lidiq1995, и аз съм 9+3 като теб. Simple Smile
Аз при трима лекари се следя и никой не ми е казал термина досега. :/
Знам, че е около 11-12 август, но ми е странно, че не ми го споменава никой.

# 592
На мен като ми го казаха какво, пак нищо за мен 😁. Най-вероятно няма да е на тази дата. Аз съм с доста проблеми, та не знам дали изобщо ще рискувам с нормално раждане.
Има време да го мислим.

Lidiq1995, и аз съм 9+3 като теб. Simple Smile
Аз при трима лекари се следя и никой не ми е казал термина досега. :/
Знам, че е около 11-12 август, но ми е странно, че не ми го споменава никой.

# 593
Здравейте, момичета. Следя ви от самото начало, но сега се престраших да се регистрирам. Накратко съм в 8+1 г.с.  Ходих в 5+5, където се видя оформено сакче и мехурче, но без ембрион. В 6+5 се видя и ембриончето със сърдечна дейност. До тук добре, извикаха ме след 2 седмици (16.01). Доста съм нащрек за всичко, понеже имах септември кухо яйце (първи опит). Изчистих се сама, пуснах изследвания по това, което бе изписано в темите за спонтанен аборт и се оказа, че имам високорискова тромбофилия (фактор 5 Лайден). На терапия от 0.6 клексан + 1 аспирин протект вечер и 3х1 дуфастон. Нямах никакви проблеми до вчера, когато почувствах болки следобед тип предменструални и не минаваха 2ч. Пих но шпа без ефект и посетих спешен кабинет. От там ми казаха,че имам хематом 24мм 😓, а ембриончето е 16мм… нямам кървене, приеха ме в болница, но се чудя дали това ще се оправи… Хематомът е станал след 30/12 когато ми бе последният ехограф. Спрях терапията за 2дни по съвет на д-р Константинова. Съжалявам за дългия пост, ще съм благодарна, ако някой знае какви са шансовете за успех, от болницата не се ангажират с прогнози за сега.

Никой ли не е имал нещо подобно или да знае повече относно този хематом Cry

# 594
Аз го имам от самото начало и се чудяя.. кога поне малко ще  отмине тази болка.. не мога да лежа по корем заради тях 😃😃😃 по гръб да спа не мога 😃 и корема като изпъкнее ох горко мии 😫

Moni, ако имаш все още напрежение в гърдите, вероятно всичко е наред. Моят доктор всеки път ме пита точно за този симптом. Явно е важно.

# 595
Wikityy, за жалост аз бях с 40 градуса температура, треска и жестока кашлица, която премина в бронхит. Докторът ми изписа антибиотик - Зинат, беше неизбежно. Каза, че бил безопасен за бременни.
Сега съм добре вече.
Мисълта ми е - пробвай с безобидни лекарства, дано мине, но и до тежката артилерия да се стигне, няма да е краят на света.

# 596
Здравейте момичета. Ох, надявам се на всички ни притесненията най-скоро да приключат и да си се радваме на бебчетата.  За болните, аз също бях много притеснена, неисках да пия нищо, бяха и почивни дни нямаше с кого да се консултирам и затова пиех само чайове с много лимон и смучех ментови бонбони. Живот и здраве утре съм на преглед момичета. Молете се всичко да е наред с бебчо и с мен. Адски притеснени ми е. А за катетъра, ужасно е, тамън викам посвикнах то сърбеж се получи, то мина, парене се появи и това мина, друго се появи...Абе просто нямам думи. Отделно гаденето няма край. Тази сутрин бях до личната за направление за едни 15 Мин, само където не припаднах. И вие ли сте така, по цели дни лежа, нямам сила за нищо.?

# 597
Ех, Неви, измъчи се ти с този катетър. Много неприятно, дано го махнат скоро и да можех нормално да си ходиш до тоалетната.
Иначе и аз се чувствам много отпаднала, много ми се гади и само ми се лежи.

Nomadgirl, чувала съм, че хематомите се резорбират (тук съм чела). Аз самата не съм имала. Отлепяне на сакчето имах с второто дете, а сега имам “разрехавяване на лигавицата”, което не разбрах много добре, но на снимката изглежда като хематом. Казаха ми и че вероятно ще изкървя. От вчера имам и болки, но още не съм ходила на лекар. В сряда съм.
Успех ти пожелавам!

# 598
Здравейте, момичета. Следя ви от самото начало, но сега се престраших да се регистрирам. Накратко съм в 8+1 г.с.  Ходих в 5+5, където се видя оформено сакче и мехурче, но без ембрион. В 6+5 се видя и ембриончето със сърдечна дейност. До тук добре, извикаха ме след 2 седмици (16.01). Доста съм нащрек за всичко, понеже имах септември кухо яйце (първи опит). Изчистих се сама, пуснах изследвания по това, което бе изписано в темите за спонтанен аборт и се оказа, че имам високорискова тромбофилия (фактор 5 Лайден). На терапия от 0.6 клексан + 1 аспирин протект вечер и 3х1 дуфастон. Нямах никакви проблеми до вчера, когато почувствах болки следобед тип предменструални и не минаваха 2ч. Пих но шпа без ефект и посетих спешен кабинет. От там ми казаха,че имам хематом 24мм 😓, а ембриончето е 16мм… нямам кървене, приеха ме в болница, но се чудя дали това ще се оправи… Хематомът е станал след 30/12 когато ми бе последният ехограф. Спрях терапията за 2дни по съвет на д-р Константинова. Съжалявам за дългия пост, ще съм благодарна, ако някой знае какви са шансовете за успех, от болницата не се ангажират с прогнози за сега.

Никой ли не е имал нещо подобно или да знае повече относно този хематом Cry

Аз съм писала за моя хематом и отлепването преди няколко страници. Simple Smile може да потърсите,  но накратко - не съм била в болница, но не се резорбира, а се спука и явно изтече… доста стряскащо беше, но сега спря и изтичането (общо кървях 10 дни, 2 от които много обилно, останалите - зацапвания). Има опасност от нов, но ще ходя чак на 17-ти и се надавам да няма никакви изненади повече….

# 599
  • София
Относно боледуването , аз се оправих със стодал и бебешки капки за нос куикс. Преди това пих гринтус, никаква работа не свърши. Температура не съм имала.

За симптомите, нещата са много от относителни. С предната ми бременност имах само напрегнати гърди и то в самото начало. Може би до към 6/7 седмица. След това нищо. Всеки организъм е различен и все пак ако нещо ви притеснява , отидете да видите как стоят нещата. Аз съм имала така по два прегледа на седмица, за всеки случай, за мое спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт