Термин Август 2023🤰🏻

• 43 048
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Моята АГ ме вика на преглед чак на 1 февруари според вас това нормално ли е като време,ходих за първи път на преглед на 04.01,пусна ми изследвания,изследванията ми са добре и всичко е в норма,но някак си часа сякаш …много късен ми идва,вие какво смятате?

# 601
Моята АГ ме вика на преглед чак на 1 февруари според вас това нормално ли е като време,ходих за първи път на преглед на 04.01,пусна ми изследвания,изследванията ми са добре и всичко е в норма,но някак си часа сякаш …много късен ми идва,вие какво смятате?

Happylove.h,
И аз бях на преглед на 04.01, викат ме на контролен на 25.01, защото АГ ще отсъства от 01.02 до 10.02, иначе искаше началото на февруари. И на мен ми се струва, че има цяла вечност до тогава, а времето не минава никак бързо Satisfied

Относно симптомите аз също съм само с напрегнати гърди и съм ужасно отпаднала, постоянно ми се спи, чак вече не е за търпене Grinning

# 602

Happylove.h,
И аз бях на преглед на 04.01, викат ме на контролен на 25.01, защото АГ ще отсъства от 01.02 до 10.02, иначе искаше началото на февруари. И на мен ми се струва, че има цяла вечност до тогава, а времето не минава никак бързо Satisfied

Относно симптомите аз също съм само с напрегнати гърди и съм ужасно отпаднала, постоянно ми се спи, чак вече не е за търпене Grinning

Аз също съм с болезнени гърди и отпадналост,много ми се гадеше,но хапчетата,които ми препоръча АГ явно ми действат,но все още не мога да ям всякакви храни ,защото ми се повдига само докато си помисля за тях 😃

# 603
K.Belleza, това не е вярно. Спазми и кръв има при спонтанния аборт, а не при мисед.

При мисед спира сърдечната дейност и ембрионът може и да не бъде изхвърлен скоро. Минала съм през мисед, нямах нито болки, нито кървене. Просто в единадесета седмица се установи, че ембрионът е спрял развитие в осма и му е спряло сърчицето.

Moni_90, надявам се, че ще е наред всичко при теб. Понякога симптомите може просто да спрат и нищо да не значи това.
Казах го, защото точно аз бях с мисед аборт, със спазми и кръв. Всички симптоми си бяха на лице, докато не ме заболя рязко ниско долу и от там нататък е ясно. Не бях запозната, че може да има без симптоми мисед, благодаря за уточнението.

# 604
Georgieva9, тези пренатални тестове - с кръв от майката - са пробабилистични, т.е. изчисляват процента за Даун и други хромозомни болести въз основа и на небиологични показатели като възрастта ти. Ако си над 35 или даже 40, ще ти отчете висок риск. И тогава се прави амниоцентеза за по-сигурно. Поне при мен стана така с предишната бременност.

Това не е ли биохимичен скрининг със статистиката за което говорите?
Аз ще ходя на пренатален тест в cell genetics.

Знаете ли до колко дни излиза там резултата?

Пренаталният тест на cellsgenetics излиза от 7 до 14 дни. Аз лично на 13.01 ще правя моят аз си избрах пакета Maternity Genome. И това се води ДНК тест, няма изчисления. За това е с такава точност Simple Smile лично аз имам доверия на този вид тестове няма значение от фирмата отколкото на БХС там вече си е чиста математика 😂

А каква е цената, защото в сайта им не пише? Имате ли информация за 3-те им пакета или поне за Genome пакета? Благодаря предварително! Simple Smile

2600лв е, ние сме съхранявали два пъти стволови клетки при тях и за нас цената е 1700лв. Но спред мен днешно време лесно ако се обадите ще паднете на 1900лв Simple Smile

# 605

По принцип май това е нормалното следене на бременост - по един преглед месечно до 7м, и по два в 8ми и 9ти. Друг е въпроса, че явно повечето сме страшни паники и ходим или всяка седмица или през две 😄

# 606
Здравейте, момичета!
Относно прегледите- и аз ходя веднъж месечно. Явно, когато всичко е наред няма нужда от по-често. Ходих на 4.01 и сега ме вика чак за ФМ началото на февруари.
За вирусите-много е гадно и неприятно. И аз бях с Т. Позволих си няколко пъти да пия парацетамол, но не ли я сваляше. Бях основно на вода, даже на спрайт, защото аз легнах вируса с повръщане. После премина на хрема и кашлица.
Симптомите- гади ли се все по-рядко. Но на моменти е гадно. Отпаднала съм. Чувствам се адски зле от това, че си седя вкъщи и няма с кого да изляза на разходка. Децата са на училище и аз съм като личен шофьор по цял ден. Но с колата. Отделно давам уроци, но пак съм без движение. И хем нямам сила да ходя, хем се чувствам зле, че не се движа. Нямам търпение да минат тези 3 месеца и да започна да се движа повече.

# 607
Дами, някоя дали има информация колко струва към 2023 раждането в Токуда за здравно осигурени? Звъня без успех, а от ценовата листа не се ориентирам.

Раждане - 4350
Ултразвуков скриниг на новородено - 890
Грижа за здраво новородено (3 дни) - 2200

Това намирам, но отива на над 7000, което чак не ми се вярва....

# 608
Дами, някоя дали има информация колко струва към 2023 раждането в Токуда за здравно осигурени? Звъня без успех, а от ценовата листа не се ориентирам.

Раждане - 4350
Ултразвуков скриниг на новородено - 890
Грижа за здраво новородено (3 дни) - 2200

Това намирам, но отива на над 7000, което чак не ми се вярва....

Тея хора яко са изперкали с тея цени 🤷🏻♀ Имам чувството че парите за нищо ги нямат.

# 609
Здравейте,
Малко плахо, но се присъединявам... С термин 13.08. С първото ми дете преди 11 години бях с абсолютно същия термин Simple Smile. Имам две момчета, на 10 и 7 и една неуспешна бременност миналото лято...та сега още съм предпазлива и почти никой не знае.
Записала съм си вече час за ФМ в Марковс при д-р Павлова, от която имам чудесни впечатления предишните пъти, а за ЖК в МД при лекарката, която посещавам последните години. За съжаление д-р Нашар, при която раждах последния път вече не е в МД и ще трябва да проучвам други възможности, но ...да стигнем до там. Има ли някой, ориентирал се към МД?
Още се чудя за пренатален тест и с интерес чета коментарите по темата. Обмислям да реша след ФМ, дано не е късно.
Хубав ден от мен! И спокойствие Simple Smile

# 610
Според последната ценова листа, която е публикувана в темата за Токуда, раждането излиза между 3200 и 4200 в зависимост от броя нощувки и избора на стая. Поне така го сметнах аз, 3200 излиза за 3 нощувки в двойна, 4200 за 5 в единична. Нали зависи от вида на раждане колко време ще се нощува там.
https://cdn.bg-mamma.com/5jWW/4l2hI.jpg
Аз на 24 януари съм на преглед при доктор Апостолова в Токуда, ако се харесаме, ще остана при нея за следене и раждане после.

# 611
Този пренатален тест не се ли прави след БХС и ФМ?

# 612
irony добре дошла! Blush лека и безпроблемна бременност! На мен представителката на тестовете ми обясни, че пренаталният тест се прави при минимум 10 г.с., като няма максимум, т.е. може да се направи по всяко време след като навършиш 10 г.с., така че не мисля, че ще е късно да изчакаш ФМ.

Относно прегледите - мен след първия преглед ме извикаха след 2 седмици за сърчице, а после след 3 седмици. По-нататък, живот и здраве, не знам на какъв период ще са, но чета, че стандартът е веднъж месечно до 8ми месец.

Всички болни момичета - оздравявайте бързо и дано не се налага да пиете лекарства.

За седенето вкъщи и обездвижването напълно ви разбирам. Аз вече 10 дни предимно лежа, почти не излизам, не се виждам с никой друг освен с мъжа ми, дори гледам да поръчвам продукти, защото около нас има само големи супермаркети, в които не искам да се бутам във вирусите. По принцип работя с хора и съм свикнала на ежедневни контакти, та сега ми е малко тегаво по цял ден вкъщи, но най-важното е бебето да е добре. Heart Гледам поне домакинската работа да отмятам и се радвам, че имаме стълби вкъщи, че да не се обездвижа съвсем Grinning

Аз да ви питам за храната - какво ядете? И как сте с килограмите? От кога е нормално да започна да качвам? Засега дори малко съм свалила и се притеснявам. И нищо не ми се яде, ама нищичко. От няколко дни ми се и гади често и само при мисълта за храна ми става лошо. Въпреки това се храня редовно, но вече се изчерпвам от към идеи.

# 613
Аз до преди няколко дни живеех на Бейкролс, защото хем ми се гади и нищо не ми се яде, хем като хапна, ми поминава за кратко време. Принципно съм месоядец, много обичам, но сега не ми яде изобщо. Снощи си направих няколко мини филии протеинов хляб на принцеси с яйце, кашкавал и сирене. Пият ми се студени напитки - вода, чай, спрайт, все с лед. Насилвам се да ям кисело мляко също. Четох, че първите месеци не е фатално да се свалят няколко килограма, аз имам и няколко в повече, но все пак гледам да ям 2-3 пъти на ден.

# 614
Според последната ценова листа, която е публикувана в темата за Токуда, раждането излиза между 3200 и 4200 в зависимост от броя нощувки и избора на стая. Поне така го сметнах аз, 3200 излиза за 3 нощувки в двойна, 4200 за 5 в единична. Нали зависи от вида на раждане колко време ще се нощува там.
https://cdn.bg-mamma.com/5jWW/4l2hI.jpg
Аз на 24 януари съм на преглед при доктор Апостолова в Токуда, ако се харесаме, ще остана при нея за следене и раждане после.

Благодаря! Аз допуснах, че цените в сайта не изключват плащаното от здравна каса и явно е така. А никъде не пише.

Общи условия

Активация на акаунт