Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 84

• 47 420
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Karamelka, опитайте наистина на естествен цикъл. При мен така при стимулация, нямах годни яйцеклетки. На естествен цикъл имахме една единствена, но важното е че се получи. Взимах и известно време добавки за подобряване на яйцеклетките.Погледни назад в темите за добавки, които момичетата ме посъветва ха. Това беше миналото лято, тогава реших да опитам и си взех овабууст за жени. Опитайте, в крайна сметка, както обичам да казвам не е важно количеството, а качеството. Иначе и аз така бях спряла сладкото, опитвах се да се храня здравословно, не пушим и двамата, спрях лака, разни препарати.. Но мисля, че резултата си беше съвкупност от всичко. Успех!

# 376
Благодаря ви, разбира се, че ще продължим здравословно. Лекарите също казват, че когато има резерв просто трябва да вадим докато улучим качествена. И все пак вярвам разбирате, че този отговор не е безкрайно задоволителен и човек в такава ситуация винаги търси варианти и решения, с които да положи допълнително старание и усилия.

Редактирам, защото сега видях отговора на funn.
Много ти благодаря за споделения опит. Зрънце надежда ❤

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 09:55 от Karamelka

# 377
Karamelka, а защо доктора не е пробвал къс протокол? При всеки по различен начин реагира организма. Нали затова трябва да се пробват нови неща и лечения, за да се уцели правилното.

# 378
Заради поликистозата, лекарите вярват, че по-дългото подтискане на яйчниците с Ясмин и дългият протокол са по-удачни. Вторият път препаратът беше Фостимон - т.е от групата на уринарните, за разлика от първия опит, когато бях с Гонал. Неприятната изненада с качеството на яйцеклетките беше огромна за всички, защото нищо от направените изследвания не го подсказва. Затова и разчитаха, че не е патология, а лоша реакция от първия препарат. Къс протокол никога не се е обсъждал при мен, не зная, дали е погрешно 🤷🏻♀

# 379
Заради поликистозата, лекарите вярват, че по-дългото подтискане на яйчниците с Ясмин и дългият протокол са по-удачни. Вторият път препаратът беше Фостимон - т.е от групата на уринарните, за разлика от първия опит, когато бях с Гонал. Неприятната изненада с качеството на яйцеклетките беше огромна за всички, защото нищо от направените изследвания не го подсказва. Затова и разчитаха, че не е патология, а лоша реакция от първия препарат. Къс протокол никога не се е обсъждал при мен, не зная, дали е погрешно 🤷🏻♀
Здравейте,
При кой лекар сте?

# 380
Момичета, снощи на 9ти ден след трансфер имах малко зацапване по салфетката и изпаднах в ужас. На 6ти ден направих чхг и беше 60 и прогестерон 950.
При предния трансфер пак имах зацапване и два дни по-късно получих обилно кръвотечение, но тогава прогестерона беше 26.
Изпадам в ужас само като си помисля, че може да се повтори случката ...

# 381
  • София
Карамелка, а мъжкия фактор как е?
Защото да, голяма част от Я. са незрели, но пък са се оплодили.
Аз когато съм приемала противозачатъчни преди стимулация, положението е било трагично. Нооо аз нямам ПКЯ. При 2 стимулации и никакъв резултат, не е лошо да направите консултация и с друг лекар.

# 382
Здравейте момичета. На пункцията в понеделник имах 7 ембриони и всички успешно оплодени, но днес на 5ти ден само 3 са добре напреднали, но все още не може да бъдат замразени. Ендометриума на последната контрола преди пункцията беше 10мм. Од тогава не сме го мерили повече. Днес ми казаха че трансфер ще правим утре на 6ти ден, но само ако ембрионите не може да бъдат замразени.  Ако ги замразяват тогава ще чакаме следващ цикъл за трансфер. Казаха че заради дебелината на ендометриума шансите за успех са помалки. Имала ли е някоя от вас подобно изкуство?

# 383
Карамелка, а мъжкия фактор как е?
Защото да, голяма част от Я. са незрели, но пък са се оплодили.
Аз когато съм приемала противозачатъчни преди стимулация, положението е било трагично. Нооо аз нямам ПКЯ. При 2 стимулации и никакъв резултат, не е лошо да направите консултация и с друг лекар.

Мъжкият фактор е 1% морфология. Всички други показатели са отлични. SDI под 11%. Но клетките спират развитие преди 3 ден още, което според лекарите не дава възможност изобщо да се изяви мъжкия фактор, за да го тълкуваме. Опитите са правени в ин витро центъра на д-р. Стефанов в Стара Загора.

# 384
  • София
При мен случая беше друг, но яйцеклетките ми не се активираха, камо ли да се оплодят и да се скапят след това...
По-добре направете консултация с друга клиника, не казвам , че вашата не е ок, но все пак нищо няма да загубите ако чуете и друго мнение.
Аз като направих така, взех че забременях ...

# 385
При мен случая беше друг, но яйцеклетките ми не се активираха, камо ли да се оплодят и да се скапят след това...
По-добре направете консултация с друга клиника, не казвам , че вашата не е ок, но все пак нищо няма да загубите ако чуете и друго мнение.
Аз като направих така, взех че забременях ...

Ех че хубаво ❤ много е приятно да чуе човек такива новини.
Да, предстоят ми консултации с други специалисти. Изключително доволна съм от доктор Стефанов, но вярвам, че понякога един нов поглед също е от значение. Затова преди да взема решение къде ще продължим ще се видим и с други лекари.

# 386
Момичета , има ли възможност за пункция без анестезия ?
И някоя от вас била ли е гонал 200 за 4 дни и колко Ф е направила ?

# 387
Карамелка, ако на съпругът не са му пускани изследвания за щитовидната жлеза и кръвна захар, съветът ми е да го направите.
Хубаво е че док обмисля да смените подхода. Успех.

# 388
  • гр. София
Аз правя пункции без анестезия, но само когато е 1 фоликул, на ЕЦ. Иначе не бих си го причинила, а и не знам до колко е възможно

# 389

До колкото знам пункция без анестезия може само ако е един фоликул за вадене  и процедурата е без стимулация. Иначе и аз бях с Гонал за 4 дни по 200, после обаче имах за 2-3 дни цитротид, за един ден мериоферт и накрая овитрел. Имах 7 яйцеклетки, но не мисля, че може да предвидите по това, защото всеки организъм реагира различно на препаратите. Може просто да попитате деня в който си биете овитрела, колко фоликула с хубав размер е преброил репродуктивния. Отделно аз по стойностите на естрадиола в деня на овитрела си познах с приблизителна точност броя, тъй като около 200 естрадиол отговаря на 1 хубаво пораснал фоликул. Моят в деня на овитрела беше към 1600. Но последното не винаги е добър показател, но мисля, че когато яйцеклетките са качествени е така.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 08:49 от S.G.C.

Общи условия

Активация на акаунт