Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 84

• 45 652
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Момичета, чакаме одобрение от фонда и започваме процедура. С МФ сме. Споделете какви витамини и добавки пиете, за подобряване качеството на яйцеклетките, моля! А знаете ли дали във форума има тема по този въпрос?

# 586
Здравейте момичета, понеже ми предстои нов трансфер, този път искам да изследвам и направя всичко възможно навреме ( а не след неуспех, както все се случва).  Стигнах до ендометриална рецептивност / имплантационен прозорец и не мога да реша колко е важно и какви са предпоставките да се направи( според това, което чета). Има ли между вас някой, който го е правил и има мнение по въпроса. Към момента нямам нито една бременност от IVF, а броят на опитите ми , не е малък.

# 587
Дами, според вас ок ли е естрадиола? Бях 4 дни на Гонал 300. По дълъг протокол сме.

Изглежда добре. Моят на 4-ти ден с пурегон и дълъг протокол е бил 41. Извадихме само 3 яйцеклетки.

# 588
  • София
Момичета, почти на финалната права съм. По къс протокол, би трябвало в събота или неделя да е пункцията. С висок АМХ съм. Предвид многото яйцеклетки се замислих, да се презастраховаме и замразим. ЦАР поема 1м замразяване, но не ми е ясно, след свеж трансфер или само ако е отложен трансфера?

# 589
Дами, според вас ок ли е естрадиола? Бях 4 дни на Гонал 300. По дълъг протокол сме.

Изглежда добре. Моят на 4-ти ден с пурегон и дълъг протокол е бил 41. Извадихме само 3 яйцеклетки.

Бях на преглед и за сега има  общо 21Ф. Аз се притесних, че е нисък.

# 590
Момичета, почти на финалната права съм. По къс протокол, би трябвало в събота или неделя да е пункцията. С висок АМХ съм. Предвид многото яйцеклетки се замислих, да се презастраховаме и замразим. ЦАР поема 1м замразяване, но не ми е ясно, след свеж трансфер или само ако е отложен трансфера?
Доколкото ми е известно ЦАР поема един трансфер и замразяване. Т.е. Ако правите свеж, а има повече ембриони - поемат свежи трансфер и замразяването на останалите, а съхранението е за ваша сметка, в зависимост от желания период.
Аз съм в същата ситуация. Утре ми предстои трансфер на 2 свежи 5дневни, другите ще ги замразят- фонда го покрива. Съхранението мисля да го платя за 6 месеца. Ако се наложи и за по дълго - мисля че може с доплащане.
Така разбрах. Дано не греша. Бях в движение когато говорих с ембриолозите от клиниката.

# 591
Не поемаше ли ЦАР един свеж и един ЗЕТ? Ако не се ползва свежия - само един ЗЕТ?
Не съм била по фонда, но така съм чела в темите не веднъж.

# 592
Не поемаше ли ЦАР един свеж и един ЗЕТ? Ако не се ползва свежия - само един ЗЕТ?
Не съм била по фонда, но така съм чела в темите не веднъж.
Точно така, поема и 1 месец съхранение. Останалото си се заплаща от пациента.

# 593
Здравейте, предстои ми пункция в Петък или Събота, бихте ли споделили горе долу колко време отнема престоя в болницата - 3-4 часа?
Сигурна съм, че е споменавано на доста места, но нещо не намирам конкретно разяснение.

# 594
Здравейте, предстои ми пункция в Петък или Събота, бихте ли споделили горе долу колко време отнема престоя в болницата - 3-4 часа?
Сигурна съм, че е споменавано на доста места, но нещо не намирам конкретно разяснение.

Отдели си 2 часа .

# 595
Зависи от това колко бързо се възстановявате. Мен три пъти са ми правили пункция и трите пъти ме задържат за 4...5 часа.

# 596
Може би е различно за всяка болница или пациент, но мен лично винаги съм си тръгвала след 4 часа от пункцията.

# 597
  • София
Зависи от болницата. В клиниката, в която ходим, се чака до обяд. Пункциите са сутринта 8-10ч.

# 598
  • Пловдив
За пункция ме искаха още в 7ч сутринта да съм в болницата и си тръгнах някъде по обяд.

# 599
Me4eto, има тема във форума "мъжки фактор и как да го преодолеем".
Пили сме добавки и двамата, като сме изследвали витамини и разни други елементи, за да видим от какво има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт