Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 84

• 45 630
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Me4eto, има тема във форума "мъжки фактор и как да го преодолеем".
Пили сме добавки и двамата, като сме изследвали витамини и разни други елементи, за да видим от какво има нужда.
Да, следя и тази тема.

# 601
  • София

Момичета, 10-ти ден на стимулацията ми е. Прогестеронът ми беше почти 9, преди стимулацията. Възможно ли е чак толкова да падне?

# 602

Момичета, 10-ти ден на стимулацията ми е. Прогестеронът ми беше почти 9, преди стимулацията. Възможно ли е чак толкова да падне?

Прогестерона преди трансфер трябва да е нисък. Естрадиола ви е добре

# 603
  • София

Прогестерона преди трансфер трябва да е нисък. Естрадиола ви е добре
Фоликулите са ми много.

# 604

Прогестерона започва да се увеличава след овулация. Мисля, че трябва да е под 1, за да има свеж транфер. В противен случай е най-добре да се остави за ЗЕТ.

# 605
Не го гледайте сега прогестерона. Важно е естрадиолът да е висок и да не се вдигне LH.
Преди години и аз бях с толкова висок естрадиол и бях с хипер стимулация и се наложи да направим   ЗЕТ.
Успех!

# 606
И на мен естрадиола ми беше горе долу толкова на 10ти ден от стимулация. Бях с 18 фоликула. Имах лека хиперстимулация - но все пак направиха свеж трансфер на две петдневни, че едното бе тръгнало да се излюпва, а другото с по лошо качество го върнаха за да подпомага по силното. Така че-нищо ме се знае. Докторите и ембриолозите преценяват в движение. При мен решиха да правят свеж два дни преди трансфера.

# 607
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Правиха ми пункция на един фоликул на 12 февруари, после ми дойде М и свърши на 05.03., оттогава обаче имам тъмно зацапване всеки ден. Дали е нормално да се случва това?

# 608
Черешка, не мисля че от пункция на 1 Ф може да има такова зацапване.
Но зацапването може да индикира за някакъв хормонален дисбаланс, инфекция, полип... Предвид че си минала скоро прегледи и изследвания, надали има някакъв проблем, но все пак сподели със док, още повече че се очаква да правите и трансфер съвсем скоро.

# 609
Вчера мина моята пункция. Очаквам обаждане от ембриолозите днес.
Има нещо, което не ми е ясно, по какви критерии и на каква база се преценява, дали ембрионът да е 3 или 5 дневен? Не е ли по- голям шанса, ако е 5- дневен? Защо се налага понякога да го замразят/трансферират на 3ти ден?
Ще се радвам, ако някой знае и ми разясни.

# 610
Има нещо, което не ми е ясно, по какви критерии и на каква база се преценява, дали ембрионът да е 3 или 5 дневен? Не е ли по- голям шанса, ако е 5- дневен? Защо се налага понякога да го замразят/трансферират на 3ти ден?

Доколкото знам в медицината има спор - едни смятат, че утробата е най-доброто място за ембриона, съответно подкрепят практиката със замразяване и трансфер на тридневни ембриони, докато други - че шансът е по-голям с бластоцист. Като питах след пункцията в клиниката, на която съм пациент, те ми казаха, че преценяват индивидуално за всеки. При мен замразиха само бластоцисти. Подозрението ми е, че ако има достатъчно оплодени яйцеклетки, оставят всички до пети ден. Ако са по-малко - до трети. Но това е само догадка.

# 611

И според мен ако има малко оплодени ги трянсферират на ден 3,защото шанса да оцелеят до ден пет е по малък. При мен три оплодени, един трансфер на трети ден и един ембрион замразен на пети ден.

# 612
Благодаря за отговорите момичета

# 613
  • София
Моята пункция също беше вчера. Знам фоликулите, но чакам ембрионологът да каже колко са яйцеклетките. С мъжки фактор сме, лоша спермограма и ни казаха, че заради това ще правим трансфер на 5 ден. Успех Simple Smile

# 614
Момичета според вас имам ли шанс на 11ти ден след зет с 2.77 IU/l ? 🙏 реф. Ст-ти пише само под 1 -  отрицателен...значи ли че може и да е плюсче?в геника го правих. попринцип на 14ти трабваше да пусна но днес минах, знам че е ниско но чували ли сте за успех след такъв резултат?

Общи условия

Активация на акаунт