Електронни четци - 27

• 53 898
  • 738
  •   2
Отговори
# 255
Инсталирай си Calibre, все същата гимнастика като с мейлите, но поне е по-прилежно.

# 256
Доколкото разбрах, този Киндъл ВЕЧЕ чете епуб.

Не, не чете epub. Може да пратиш книга в epub на мейла си в Амазон, който автоматично ще ти го форматира в azw3 и ще ти го качи на Киндъла. Тогава вече ще можеш да видиш книгата и да четеш.

# 257
  • София
Доколкото разбрах, този Киндъл ВЕЧЕ чете епуб.
Не, не чете epub. Може да пратиш книга в epub на мейла си в Амазон, който автоматично ще ти го форматира в azw3 и ще ти го качи на Киндъла. Тогава вече ще можеш да видиш книгата и да четеш.
Благодаря. Явно затова не ги виждам, ще ги пратя на мейла.

# 258
  • Варна
Да му се не види, с ПБ се справих доста по-лесно, сигурно затова е 2,5 пъти по-скъп Simple Smile
Киндъл е най-лесният четец на света Laughing Явно недоразумението идва от формата, следващото ми предложение щеше да е да качиш друг формат.
Между другото и мен преди седмица във ФБ ме убеждаваха, че новите киндъли четяли epub без да се налага номерът с мейла.

# 259
Киндъл никога не е чел формата epub. Той просто не вижда книгите в този формат.
Не знам откъде се взе това широко разпространено заблуждение сред потребителите.
Киндъл чете най-вече книги в "Киндълския" формат - AZW3. Само с книги в този формат можеш да използваш допълнително качени в Киндъла шрифтове.
А с epub - просто въведоха "екстрата" да пращаш книги в epub на Амазонския си акаунт и да ти ги връщат конвертирани в AZW3. Нищо повече.
А който иска директно да чете книги в epub, просто трябва да се насочи към конкуренцията. При това нямам предвид само четците на така омразния и презиран тук в темата Покетбук, а примерно и четците на Kobo, а също и за четците на Onyx Boox  - четат директно epub, та дрънкат Grinning
Без никакви допълнителни "гимнастики" от сорта на Калибре или пращане до акаунт.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 17:30 от Stilgar

# 260
  • Living for Pleasure
Конкуренцията чете много други формати файлове извън .epub.
Предвид голямата разликата във функционалност не разбирам защо въобще се купува Kindle.

# 261
Да, разбира се, че конкуренцията чете директно много други формати - примерно широко разпространения fb2 или fb2zip и т.н.
Тук просто ставаше дума за epub при Киндъл.
Сега естествено ще бъда опониран колко лесно и бързо е да се използва Калибре и т.н.
Обаче още по-лесно е да не се налага да се използва каквото и да било допълнително. Няма нищо по-лесно от това просто да качиш книгата (в какъвто и да било формат) в четеца и да започнеш да четеш.

# 262
Киндъл държи над 70% от пазара, явно има защо.

# 263
Пазарът има една особеност. Ако хората масово пазаруват книги от Амазон, употребата на Киндъл е разбираема. Но за страни, където народът широко използва "безплатни" книжарници от сорта на chitanka.info, flibusta.site, litportal.ru, litres.ru, lib.ru и т.н. и т.н, Киндълът не блести с нищо.
И изобщо спорът придобива характера на спора Айфон срещу Андроид, Windows срещу macOS ( OS X) и т.н.
Между другото синът ми, който е компютърен и софтуерен специалист, въобще не иска и да чуе за айфони, айпади, аймакове и тем подобни нагризани ябълки. Защо ли?

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 18:53 от Stilgar

# 264
  • Варна
Конкуренцията чете много други формати файлове извън .epub.
Предвид голямата разликата във функционалност не разбирам защо въобще се купува Kindle.
щото ми е все тая за форматите, при положение, че Калибре преформатира за секунда. И водеща ми е цената (без конкуренция при Киндъл) и надеждността. За да се купува масово Киндъл и да е най-предпочитаният четец явно има защо Wink Аз пък се чудя как може някой да даде двойна и тройна сума заради единия epub. Чудим си се. Затова за всеки има по нещо на пазара Laughing

# 265
  • Living for Pleasure
Има защо, но това далеч не означава че е защото е с най-добро качество.

# 266
  • Варна
Не е с най-добро качество, но с перфектно съотношение качество-цена за мен поне. И явно за много други.

# 267
Аз да допълня нещо - който иска да си купува легално електронни книги на български език, Киндъл не е опция изобщо. Знам, че изборът не е голям, но масовите не стават за четците на Амазон.

# 268
Здравейте момичета,

Бих искала да ви попитам, искам да си купя четец, но такъв, на който да мога да чета и лекции, които са в word формат и да мога да подчертавам и редактирам самия документ.

Таблет имам, но ме убива дисплея, страшно си напрягам очите.

Благодаря ви предварително!

# 269
За такова специфично използване са подходящи само четците на Onyx Boox - Onyx Boox Nova Air 2 със 7.8 ,инчов екран или още по-големите с 10.3 инчов или 13.3 инчов дисплей, които са със стилус и позволяват подчертаване и водене на ръкописни бележки в текста или около текста, а също и водене на ръкописни записки като отделен документ, което след това може да се цифровизират в четеца като pdf текст.
Или пък четец Remarkable, който е специализиран предимно и основно като бележник за записки.
Но предупреждавам - цените са жестоки, особено за големите четци и Remarkable.
Най-достъпен е Nova Air 2 - "само" около 750 лева...
Има или скоро ще има и подобен четец на Kindle - Scribe или нещо подобно, не знам дали вече е в продажба. Май и Kobo пускат или са пуснали такъв четец. И двата са с 10.3 инчов екран и със стилус.
Този Киндъл и Кобо-то май са на цени около 1000 лева, големите Оникс Букс май започваха от 1300 лв и нагоре, а Ремаркабъл май отиваше към 2000 лева. Може и да бъркам.
И още нещо - нямам представа дали Ремаркабъл, Киндъла и Кобо-то "разбират" и разпознават ръкописен текст на български и дали могат да го цифровизират на български.
Четците на Оникс Букс в това отношение се справят чудесно - имам 7.8 инчов, 10.3 инчов и 13.3 инчов и с тях няма проблеми с българския за писане, разпознаване и цифровизиране.

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 12:22 от Stilgar

Общи условия

Активация на акаунт