Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 68

• 38 852
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Или защото така сме си постлали,примерно.Може да има повече от една причина,ама аз там отношение "аз къде съм,а виж се ти къде си" за 10 год,не съм видяла.Докато в София се среща това пренебрежително отношение,не знам на какво отгоре😊Но е извън темата,този въпрос.

# 451
Точно за Нидерландия не ми се говори. Така са го закъсали от криворазбрана толерантност към лилавите, че се наложи дори министър-председателят да си промени навиците. За съжаление не само те. В цяла Западна Европа полицията губи битката с лилавата престъпност, а хората, които виждат по-далеч от носа си се чудят как е възможно на прекрасната допреди само 20 години Европа да и се случва това.
Нидерландия на колене пред мароканската мафия
Вече близо две седмици министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте не ходи на работа в Хага сам с любимия си велосипед, а с брониран автомобил и засилена охрана. А престолонаследничката - осемнайсетгодишната принцеса Амалия, не се придвижва от кралския замък „Хуис дес Бош“ до университета си в Амстердам с нейния шикозен брониран автомобил и ескорт от няколко бодигардове в кола, а с цял полицейски конвой.
Със сериозна охрана в страната на лалетата са защитени битуването и трудовата дейност на куп магистрати, политици и журналисти. От два месеца пък под специална закрила в известен само на силите за сигурност дом живее със семейството си министърът на правосъдието на съседна Белгия - Венсан Ван Кикенборн.

На всички тях е вдигнала мерника контролиращата наркотрафика в Нидерландия и региона мароканска мафия. Според информациите в най-четените местни всекидневници „Де Телеграаф“ и „Де Фолкскант“ мощната престъпна организация търси неистово възможност да отвлече видна и влиятелна личност, която да замени със заключения вече повече от година в затвор-крепост в Южна Нидерландия неин бос Ридуан Таги.
……………….. Като в периода 2015-2017 г. килърите u трепят наред не само конкуренти, но и журналисти, които са дръзнали да разкрият престъпленията u, посягат също така на адвокати, на магистрати и на хора на силите на реда. Тоест мароканската мафия разгръща в Нидерландия истински терор, като броят на доказаните покушения по нейна заръка са тринайсет, но полицията предполага, че жертвите в отприщилата се между наркотрафикантите битка за надмощие са над сто. И сякаш по ирония на съдбата Таги и хората му вместо да бъдат бързо закопчани и съдени, стават герои на многосерийна сапунка за „подвизите“ им, извъртяна през 2018 г. и проследена на малкия екран от милиони холандци. ………
Естествено редица наблюдатели не само в Нидерландия през тези дни си задават въпроса как така от рай на разрешителните режими за леки наркотици, алкохол и проституция, страната на лалетата е превърната в терористки ад от мафия, при това „вносна“? За някои анализатори в столицата Хага и в Амстердам дълги години властите в страната са проявявали безпрецедентна наивност, смятайки, че леките наркотици са безобидни и подценявайки перспективата, че те постепенно ще бъдат изместени от силните и печелившите като кокаина, където задължително се настанява мафията с цялата си престъпна власт. За цитирания от нидерландски медии полицейски комисар Вим ван дер Данк обаче истината е друга и той я резюмира във фразата: „Ами имаме си работа с една дезорганизирана публична власт, която е изправена пред много добре организирана престъпност!“”

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 01:08 от Мъфин

# 452
Точно в Хага живея.В централната част.Слупвало ми се е да видя сутрин че ключа за входната врата е отвън.Да чукна на дърво,не съм имала проблеми.Но ми се наложи да ида в района на пазара.Там вече не бях в Холандия.
Да,Амалия си я прибраха.Работя около Парламента,но не съм виждала министър на велосипед Не е,както преди,но не е и толкова черно,колкото го описа.
Проблена а лилавите,както ги наричаш е навсякъде

# 453
Бъдещето на света е с кафява кожа. В близкия изток и северна африка се водят учения как да се превземе белия свят чрез миграция. До няколко поколения европа ще се владее и управлява от араби и негри с техните си традиции и култура. Това не е Сащ, щото сащ се напълни с европейски и латиноси, но масата от тях са християни. Сащ държи на американската мечта и култура, докато Европа кляка на източна и африканска култура и религиозна толерантност.
Краен либерализъм, който унищожава. Различните култури не могат да съществуват заедно, едната ще изяде другата. Европейските лидери си мислят, че могат да ги контролират и интегрират, но ако ги изтърват всичко приключва.

Скоро гледах предаване, където се говореше за лъвов мост и района. Сирийците са цвете, но последните години идват афганистанци. Това племе няма оправия. И проблема при нас е че покрайнините на София са зле, а уж си тачим центъра. Да ама тея лилави племена го завземат и осират. В крайна сметка, София става леж навсякъде.
В БГ идват най-големите отрепки от изтока. На тях ли да давам под наем? Хем бедни, хем тарикати, хем с ниска култура и серат навсякъде. Как да стане? Ще го заключа, ще разбият и ще се самонастанят и нищо не мога да направя.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 11:35 от Gogo1979

# 454
Още преди десетина години на годишната проповед в Мека главният им духовник каза, че европейците си мислили, че мюсюлманите отиват в Европа за да им работят, но те отиват за да я превземат с утробите си. Целта била след няколко десетилетия Европа да е тяхна и да се управлява според корана. Потресаващо е, че даже не го крият.

# 455
Gogo и Мъфин са прекалили с напитките покрай Нова година...Laughing

# 456
Аз не пия. По-скоро не си заравям главата в пясъка. Oсвен в България живея и в страна, в която мароканци, български или румънски цигани и въобще всякакви други подобни индивиди се случва да се настанят в нечий дом докато човек е на почивка и според местните закони после нямаш право нито да ги изгониш, нито да им спреш тока. “Красота”.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 20:46 от Мъфин

# 457
Със заселването на арабски мигранти,левичари като Меркел искат да предизвикат бунтове,въстания и граждански войни в Европа... Не ме питайте с каква цел. Не знам.
Отклонихме се от темата...

# 458
Здравейте, искам да попитам, Ок ли е брокерска агенция да очаква продавача да не може сам да търси купувачи, и че ако намери, пак дължи комисионна? Става въпрос за ексклузивен договор.
Ако не е подписан вече договора аз бих им теглил една майна. Според мен е крайно нагло да искат такова нещо, а предвид колко малко работа вършат въобще е и много тъпо да се подписват такива договори. Агенции има много, ако искаш да ги ползваш, а те настояват за ексклузивен договор - минаваш към следващата.
Ако е вече подписан договора се консултирай с адвокат. Има вариант да падне, особено ако от агенцията не правят нищо за да търсят купувач, но зависи от точния текст. Знам за такива договори, където след разговор с адвокат са се отказали въобще да имат претенции от агенцията, но съм чувал и за уж осъдени.

# 459
Аз знам за осъдени заради неплащане при ексклузивен договор. Почнаха вече адвокати да ги правят въпросните договори, агенцията плаща веднъж за изготвянето и после е сигурна, че няма измъкване. Договора трябва да има краен срок след, който ако не се подпише анекс става невалиден. Не е лошо да се провери и това.

# 460
Здравейте, искам да попитам, Ок ли е брокерска агенция да очаква продавача да не може сам да търси купувачи, и че ако намери, пак дължи комисионна? Става въпрос за ексклузивен договор.
не подписвай ексклузивен, ексклузивен точно това означава, че даваш правата само на една фирма да ти търси, като очакваш, че тя ще вложи всичкия си капацитет. Но после няма отърваване. Четох подобен договор на известна брокерска фирма. Ами няма шанс да не ми го продадат те, така беше написано, че сега, след като съм го продала, може и бъдещите собственици да трябва да го продават с тях.., Нямаше клауза кога този договор спира да действа.
Винаги може да се развалят отношенията между вас, или да не ви водят клиенти, може да играят с цената и да ви натискат да я сваляте и др неприятности, които да ви накарат да искате, вече да не ви го продават.

Продавачът, сключвайки ексклузивен договор се лишава от много други възможности на пазара - най-вече от други брокери, защото сами клиенти без брокер, по-рядко идват.

# 461
Освен краен срок трябва да има и равнопоставеност на страните по договора, съответно да са описани задълженията на агенцията и ако те не са изпълнени договора се разваля. А в договора може и всичко да пише, но ако то противоречи на закона е невалидно. Да, има агенции дето си изпипват договорите, но има и много такива разчитащи на заплахи и блъфиране. Знам за такива ексклузивни договори, които агенциите дори не са посмели до съд да ходят, директно са се отказали
Затова се ходи с конкретния текст на договора при адвокат. Предвид размера на комисионните 100-200 лева за консултация си заслужават отвсякъде.

# 462
Честита Нова Година на всички от форума - много успехи пожелавам през 2023!
По празниците бях няколко дни в Пловдив - там такива комплекси строят, каквито и в София не съм виждал. Кой ще живее там, не знам - вероятно всичко от Асеновград, Хасково, Димитровград, че и Ямбол и Сливен и селата околовръст мислят да привлекат. Не се шегувам - в някои от комплексите има на око по няколко хиляди апартамента. И естествено, уплътняват всичко нагъсто, което убива привлекателността на този град. Досега го имах за просторен, по-просторен от София например, но вече не съм сигурен.
Също както и в София, народа масово купувал апартаменти за инвестиция. Даже има такива, които бият Танграта - на моите близки познат имал 30-40 апартамента, бил наел даже 2-3 човека да ги управляват за даване под наем. Когато изкарали някакви пари (от държавни поръчки, от европроекти, от далавери или от законен бизнес) богатите пловдивчани викали "я да купя още 1-2 апартамента". Това по отзиви от няколко различни човека - не директно, но нямам причина да смятам, че ме лъжат.
Според мен това няма да свърши добре. Добре за инвеститорите, имам предвид - особено ако има сред тях такива, които купуват на кредит. Инак за потенциалните наематели не е зле - ще имат повече избор. Само че ще трябва да се наблъскат с още няколко хиляди човека на малка площ.

Бъдещето на света е с кафява кожа. В близкия изток и северна африка се водят учения как да се превземе белия свят чрез миграция. До няколко поколения европа ще се владее и управлява от араби и негри с техните си традиции и култура. Това не е Сащ, щото сащ се напълни с европейски и латиноси, но масата от тях са християни. Сащ държи на американската мечта и култура, докато Европа кляка на източна и африканска култура и религиозна толерантност.
Краен либерализъм, който унищожава. Различните култури не могат да съществуват заедно, едната ще изяде другата. Европейските лидери си мислят, че могат да ги контролират и интегрират, но ако ги изтърват всичко приключва.
Има една интересна книга от Уелбек - "Подчинение". От жанра "алтернативна реалност". В нея мюсюлманите печелят изборите във Франция и налагат своите обичаи, а самите французи (вкл. главния герой)  малко по малко ги приемат. Така че може и да не е въпрос дали едните ще изядат/убият/изгонят другите, а може и да си сглобят някак ново общество дето да си живеят заедно.
Това, разбира се, е само художествена литература. То от този жанр има например и една книга на Филип К. Дик, в която другата страна е спечелила Втората Световна и в Сан Франциско и Л.А. има японски губернатор, пък в Ню Йорк - германец. И американците пак си живеят там и се справят. Интересно е човек да прочете какво авторите си представят като възможно. А какво ще стане наистина - ще видим.

# 463
Ексклузивен договор не означава ли, че се подписваш само една агенция (с която си сключил договорът) да те представлява? Т.е. ако ти сам си продадеш имота (без да по.лзваш друга агенция), как по-точно ще те задължат да им платиш пари? Не мисля, че има някой съд, който ще тълкува този договор както се тълкува тук в имотната тема.

# 464
Т.е. ако ти сам си продадеш имота (без да по.лзваш друга агенция), как по-точно ще те задължат да им платиш пари?
Може да си впишеш неустойка някаква ако не ги оставиш те да продадат имота, другото е според зависи текста на договора, няма някакви общи правила, понеже доколкото знам в закона няма отделна глава за ексклузивни договори, че да се разчита на това.

Общи условия

Активация на акаунт