Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 68

• 38 835
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
^^Работя в Полигона и съм там всеки делник. Не бих живял там. Навътре в квартала е тихо, има мол с всякакви магазини и кино, Мосю Бриколаж и много офиси, отсреща в Младост има училище и болница, както и частен медицински център. И с това свършва хубавото.

Само една входно/изходна артерия е - Цариградско. В час пик движението се влачи, но с автобусите е една идея по-добре защото си имат обособени бус ленти. Да излизаш от квартала в час пик ти къса нервите. Покрай многото работещи по офисите често има проблем с паркирането. Самите улици в квартала са повече тесни алеи. Като жил фонд е предимно от соца, но с все повече нови сгради, блокчето точно зад/до мола точно не изглежда да е високо качество на изпълнението. Един нормален парк няма, площадки има, но са малко и много запуснати.

Сякаш въздухът не е много чист и на места си личи, че зоната е била предимно промишлена. Няма особено хубави гледки от ниските етажи. От високите може и да е по-добре и да се виждат Витоша и Стара планина. Според мен цените са доста високи като се имат предвид минусите. Повече ми допада по-тихата част на квартала при Промаркет заради тишината и по-малкото авто трафик, но там жилищния фонд е доста стар като цяло. Ако имаше пробив на север към Дружба щеше да е много по-добре откъм връзки.

Проверете дали в Дървеница не са сходни цените, но ако са винаги ще предпочета Дървеница пред Полигона за живот.

# 631
Никога не бих отишъл. А почивка до бс/вн със самолет. 40мин е само полета, ами преди това, ами след това? А как ще се придвижваш до курортен град с деца, багажи и тн. Полетите до бс/вн са за местни хора и бизнес пътувания, евентуално младежи с една раница на гърба.
Св.св. Константин и Елена - ол инклузив. До летището може да вземеш Spark, Taxi, във Варна - трансфер или такси. Ако много държиш и рент а кар е опция.
И си на плажа за време, за което някои стигат до работа.

# 632
Чака се да, но аз се изнервям повече от карането на дълги разстояния от колкото от чакането. А ако тръгна с влак ще стигна вдругиден (защото повече от 100 км с автобус няма да си ги причиня).

Отделно не съм много по морето, с години мога да не стъпя. Повече съм по градския туризъм, катедрали и антични сгради.

Не казвам, че е опция за всеки, дори са неизгодни билетите. Като ходя с кола на морето спирам някъде дълга почивка в Пловдив или СтЗ, защото иначе съм много уморен като стигна. Час и дори два път със самолет не ме уморява, дори като сложим досадното чакане. Като си чатиш по телефона и времето бързо минава. До Солун и Истанбул бих предпочел самолет винаги. Ако имаше качествени и бързи влакове дотам - също. Но бърз влак на балканите е оксиморон.

Кажете какво мислите за микрорайоните на Дианабад до Ловния парк? Често съм там и не виждам особени минуси освен, че липсва метро.

Дотук любими ми се очертават някои микрорайони в Изток, Изгрев, район Оборище, Гео Милев, Лозенец, Малинова долина, Дианабад и Студентски град. Младост ми харесваше повече преди 2000-та преди застрояването. На бившия терен на София ленд има хубаво ново строителство, но за всякъде ти трябва кола. 88 и 120 са уайт траш линии.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 16:05 от tomei

# 633
tomei, благодаря за подробния и полезен отговор!

# 634
tomei, благодаря за подробния и полезен отговор!
За нищо. Simple Smile
Всъщност да се допълня.
Бих живял в Полигона само при 1 условие - ако работя в същия квартал или точно отсреща в Младост 1, че да си ходя пеша до работата. Simple Smile И то ако съм на по-тихия му северен край (като се минат високите ЕПК блокове още малко на север).

Тогава мога да си затворя очите за повечето изброени минуси и пак ще ми липсва достатъчно зеленина и площадки за децата например. Навътре при ниските панелни и тухлени блокове при Промаркет не се чува Цариградско и е доста тихо, там би станало и хубаво ако си направи пробив до Дружба и се премахнат индустриалните постройки и се заменят с блокове с повече зеленина около тях. Сега там са блокове насред бивша индустриална зона и след тях со няккви стопански дворове ако не се лъжа.

Сега при Промаркет е много тихо. За разлика от моя квартал самолети не прехвърчат, минанат рядко и доста по-високо. Но от новото блокче до мола например Цариградско си се чува. Има потенциал, но нереализиран.

# 635
Къде Дървеница е до Ловния парк? Там са Дианабад/Студентски/Лозенец/Витоша (ж.г.Зоопарк), ама Дървеница до Ловен парк не съм чувала...

# 636
Лапсус, имах предвид Динабад. Joy
Изглежда ми хубав квартал като локация и транспорт.

# 637
Лапсус, имах предвид Динабад. Joy
Изглежда ми хубав квартал като локация и транспорт.
За съжаление и там презастроиха.

# 638
  • Бургас
Абе не знам колко е далеч Бургас от София, като тръгвам в 7 сутринта, свършвам си работата и се прибирам същия ден. Изобщо не ми тежи карането. А полетите ги спряха София-Бургас, защото мераклии за тях нямаше. Колкото и да е на вълни магистралата, стига се бързо.
А софиянци изкупиха всичко де що е на юг от Бургас, сега модата са еко био къмпингите, висят тук по цяло лято, а цените по заведенията са като в центъра на Париж. От близкия ми софийски кръг, 90% имат някакъв имот на морето.

# 639
"еко био къмпинги" означава че се къпеш в био тор собствено производство, нали? Joy

# 640
"еко био къмпинги" означава че се къпеш в био тор собствено производство, нали? Joy
По-скоро е нещо като тази красота намираща се на плаж удостоен със Син флаг:

# 641
[quote author=tomei link=topic=1503581.msg45873520#msg45873520 date=1673776109Ама като свикне човек, че може лесно да отскача при съседите и друго си е. В тая връзка Бургас, Русе и донякъде Видин са с по-качествено разположение за уикенд трипчета до чужди страни. София е до най-бедната част на Сърбия. [/quote]Дори в държава с култ към чуждото, последното нещо което някой мисли като си купува имот е дали става за "уикенд трипчета до чужди страни" Satisfied

# 642
  • Бургас
Мъфин, как позна че точно този къмпинг имах предвид Simple Smile
Ресторантът му наистина е добър. Нищо, че цените са като в Париж Simple Smile

# 643
Наистина хубавите къмпинги в модерния и много харесван от мен еко (съчетан с природата) и същевременно луксозен стил  не са толкова много.Този беше първия, за който се сетих. Намира се в регион, който много харесвам.

# 644
Преди няколко часа минах с колата край София Ленд Резидънс зад тенис корта на Малееви се пада. Някой знае ли нещо повече за тези блокчета? Какво е качеството на строителството и какви хора ги обитават? Вече има автобус, който директно спира на Плиска и после на Света Ана където работя.

Общи условия

Активация на акаунт