Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 72 999
  • 670
  •   1
Отговори
# 420
Редактирам се, виждам, че търсите версия Абсолю, но ще оставя поста, може за някого да е полезен.
В starcorp.bg има рефил 125мл, а дали е спрян не знам. Може да ползвате и код МY5 за още 5лв отстъпка и цената става бонбон!
https://www.starcorp.bg/hermes-jour-d-hermes-eau-de-parfum

# 421
Дали го намалят и с колко този парфюм на Yves Saint Laurent
Elle?
...
А, дали има подобен аромат? Ползвах го преди години и сега го искам пак, но и цената му е 2 пъти по висока.

Не знам за подобен аромат, защото може би всеки би търсил подобие по някакви определени ноти или съзвучия от целия акорд, които му правят по-силно впечатление. Мисля , че Radiant Mirage Estée Lauder е донякъде в същия дъх, но разбира се е със съвсем свой характер. По-зелен го чувам и някак на кристали, леко горчив, но топъл, дълбок и тайнствен. Докато Elle е по-фин, нежен, чист, с лека приятна личиева сладнинка.

Наскоро Radiant Mirage беше с -40% в бутика на марката.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 17:02 от Селма

# 422
Благодаря за отговорите!
Ех, че проблем сега... бих се запасила, но изобщо не знам как да преценя дали даден сайт е надежден, а няма смисъл да се запася с имитации. Simple Smile)))
Примерно тук откривам добра цена като за италиански сайт, но по какво да разбера да се доверя ли?
https://www.nandida.com/1489138326-hermes-jour-d-hermes-absolu-g … -purse-spray.html
Вие как подхождате към непознати сайтове или просто ги отбягвате, ако не са някакви супер известни дистрибутори?

# 423
Момичетаа, трябва да минавам на диета. Парфюмна диета.
Какво ми влезна в главата Скандал
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Scandal-45651.html

Мислех си за него, хванах се за меда. Чудя му се много, намирам го за около 96 лв за едно бебенце от 30 мл. Вече предимно 30-ки взимам, защото дъно не съм виждала не помня от кога!

# 424
Ами успех. И ако откриеш как става, може да споделиш тайната. 😏 Аз току се зарека, че повече няма и...внезапно изпитам остра нужда от нов парфюм, ама все едно наистина е на живот и смърт работата.
SOTD: Velvet Orchid, празнично ми е с него.

# 425
Ами успех. И ако откриеш как става, може да споделиш тайната. 😏 Аз току се зарека, че повече няма и...внезапно изпитам остра нужда от нов парфюм, ама все едно наистина е на живот и смърт работата.
SOTD: Velvet Orchid, празнично ми е с него.

Нямам идея как става! Бтв днес с теб сме в едно настроение, и аз на velvet orchid се наслаждавам!

# 426
По време на намаленията в Нотино Scandal 30ml беше паднал на 60.00лв. с код Често го намалят на около 70.00лв. Препоръчвам да изчакате.

# 427
Том Форд ще изкарва и трета Череша следващата година, Electric Cherry. Нотките не са ясни още, но ще го имам за проба в началото на януари

# 428
Бтв днес с теб сме в едно настроение, и аз на velvet orchid се наслаждавам!
Може би неподходящо за този "официален" парфюм, но настроението ми е доста лежерно след като вчера ми беше напрегнато, и това ми е музикалният фон:
https://www.youtube.com/watch?v=PIh2xe4jnpk

# 429
По време на намаленията в Нотино Scandal 30ml беше паднал на 60.00лв. с код Често го намалят на около 70.00лв. Препоръчвам да изчакате.

Наистина ли? Добре, тогава ще изчакам до НГ поне. След Нова година имам рожден ден, което ми се вижда повод за нов аромат в колекцията.
Налагам си диета в следващите 10 дена.

Поръчах една отливка на Givenchy - Ange ou Demon от старкорп, просто защото знам, че хем го искам, хем дъно не съм виждала скоро на нито един парфюм. Този парфюм ме впечатли още през далечната 2009 година, когато бях бедна гимназистка и попаднах на някакво тестерче от списание. Толкова се впечатлих от аромата, че до ден днешен го разпознавам като хрътка. Така и не си го купих дори след като имах вече възможност и сега ще се радвам дори на отливка.

# 430
Sherilyn,
И аз по същия начин срещнах Ангел и Демон, вероятно същото списание сме имали. Спомням си много добре как отивах на интервю за работа и се парфюмирах с течността преди излизане, а то се оказа такова чудо, че свят ми се зави.
Една зима студена беше, аз с вълнено костюмче пола и сако и този парфюм, който никак, ама никак не ми отиваше на 20 и малко годишното същество.
Не мога да го забравя, все едно имаше пипала и ме души цял ден. Много години след този случай отдалече заобикалях всичко с име Живанши.
Мисля, че днешната му версия е много смекчена, наистина бледо подобие на това, което ме атакува преди половин живот.

# 431
  • Sofia
бледо подобие на това, което ме атакува преди половин живот.

amareto, с глас прихнах на това 😂
А парфюмът е божествен сега в това време, топъл, уютен, леко пикантен и много много красив ❤ Утре ще съм с него.

# 432
Амарето, сигурно е било същото списание. Аз от дете много обичам всякаква козметика и парфюмерия, но разбира се в ученическите години бюджет за това не съм имала. Само съм си мечтала някой ден да имам подобен парфюм. Пазех си този тестер за някакъв специален повод и си го сложих на един купон. Grinning

А през 2009 съм била 9-10 клас и въобще не съм смятала, че е тежък парфюма... особено за купон. Grinning

Много любим аромат, особено сега в студеното време. Heart

# 433
По някакво всевишно, божествено стечение на обстоятелствата, днес туширах отровния Bitter Peach точно с Ange Ou Demon.
Онази страшна и прекрасна първа версия, в която някога се влюбих безпаметно.
И понеже си спомняте, да си спомня и аз... виалът (пакетче с течност🙄), попаднал ми отнякъде, любовта и невъзможността/липсата на средства да си го купя, Коледата/Новата година, когато получих 100 мл-ва изненада от ЛМ, такова щастие не бях изпитвала никога... години наред си мечтаех да плувам в басейн с Ange Ou Demon.
От тогава минаха много парфюми и много любови, но някои спомени останаха завинаги.
Новата, сегашна версия обаче няма нищо общо с истината. Купих я и я разкарах веднага; слаб, разреден, беззъб парфюм. После в ибей издирих първообраза... който нося изключително рядко - към днешна дата е доста ретро, но пък когато, му се наслаждавам неистово.🖤

# 434
Още нещо, което предстои от Том Форд: Soleil de Feu.

Скрит текст:

Дано да е хубав, заявката е да е горещ и подправков. Обожавам Blanc, Neige ми е горе-долу, Brulant не харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт