WIZZAIR - 43

• 41 810
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Май не, ще подновят за 1 година, но така губиш месеците, за които си платила. Питай ги на колцентъра.
Ето таблицата с валутите за 3 февруари. Всеки ден се променят, с изключение на еврото, което е фиксирано.

# 421
  • София
Валидността на картата е 3 години, не 5 години.
diziler, извинявай, но моята карта си я получих онзи ден - валидна е до 2028 година т.е. 5 години. Може и това да е нещо ново.
А относно превалутирането в тарифата има следната такса:
 - Паричен трансфер 1.00 лв. + 1%
И отдолу с малки букви пише:
"Таксата се прилага при захранване чрез банкова карта на виртуални портфейли или сметки, транзакции, свързани с хазартни игри, залагания, покупка на чипове, валута, акции и други парични и финансови инструменти."
Реално плащанията във валута представляват покупка на валута от страна на картодържателя.

# 422
Значи е нещо ново. Моята първа карта беше 2018-2021, сегашната ми е 2021-2024. Явно следващата ще ми е за 5 години, ще я преиздам по-рано, защото тази вече не ми работи безконтактно и става тегаво при плащанията.
Иначе за единия процент я питах 3 пъти тази от колцентъра, каза, че превалутирането не е точно 1% при всички валути, затова да гледам таблицата от Валутна информация-Картов курс-Продава .
Няма да цепя стотинкта на 2, колкото, толкова. Очевидно без тези такси не може. А няма да взема да плащам всичко в брой в чужбина. Това остана в миналото.

Това, че вече се преиздава на 5 години не ме радва. Като мине 1 година и ту спира да плаща безконтактно, или се протрива от банкомати, като се плащат сметките и самият банкомат я драска. Днес за първи път видях в Лидл надписа "лоша карта" и не ми я разчете. А не изглежда издрана. Ще сменям пластиката преждевременно.

# 423
Здравейте! Вчера получих мейл от  WIZZair, че  променят полета ни до Париж за друга дата, която не ме устройва. Ще искам да ми върнат парите. При покупката с 1 резервация купих билетите на отиване и връщане. Мога ли сега да се откажа само от новопредложения полет на отиване, да ми върнат парите за него и да си запазя билетите за връщане?

# 424
може, да
освен това може и да си изберете други дати, които са ви удобни, стига да има полети

# 425
може, да
освен това може и да си изберете други дати, които са ви удобни, стига да има полети
Те ми предлагата друга дата, но не ми е удобна, защото вече сме купили билети за забележителностите. На датата на променения полет,  Райънеър имат полет и мисля да пътуваме с тях,  а на връщане ще си ползваме Уизеър, щом мога да си запазя билетите.

# 426
И отмениха всички полети София-Корфу за летния сезон. Даже имах купени билети и резервиран хотел, хаха. Е това е то, Уизеър Wink

# 427
Аз ще си предпочитам Уиз заради ербъсовете. Току-що кацнахме в Сф с Раян. Имах чувството, че този Боинг 737 е от хартия. Всичко в него се тресеше докато маневрира по пистата на излитане, че и миризми отвън се усещаха. Neutral Face Добре че пилотът беше безупречен.

# 428
И аз имам отменен полет като са решили да ми направят заверка на билета за предния ден само, че не ме устройва  изобщо. В мейла пише, че мога да презаверя билета за друг дата или да се откажа. Обаче по резервацияа нищо не мога като цъкна на резрвацията  ми казва, че има промяна и да опитам по-късно. Преди съм имала сменени часове на полета и  можех да откажа имах активни бутони в резервацията сега нищо.  Днес нали  не работят телефоните им явно ще е в понедленик дускусията с тях. Някой да има опит аз искам да ми заверят билета за следващата възможна дата, а не за предния ден на полета просто часа на полета е абсурден аз по това си избрах деня.  В тоя случай доплаща  ли се разлика в момента полета който са ми презаверирили  е  космическа цена от 400 лв .

# 429
не се плаща разликата, щом те са ти отменили полета

# 430
И аз имам купени билети за Корфу, но нямам мейл за промяна/отмяна.
А дали ще ми предложат друга дестинация или ще ми върнат парите в профила?
Как процедираме в такива случаи?

# 431
Ще ти върнат парите като кредит, няма да предлагат друга дестинация

# 432
Ще ми върнат парите с включения багаж и места, които съм платила или само базовата цена на билета?

# 433
Цялата сума по резервацията ти я връщат. Ако е във твоя уиз профил, т.нар. refund е 120%. Примерно ако си дала 50 евро за билет, ще ти върнат 60 Wink

# 434
120% е само ако билетите са платени с пари, а не с wizz кредити. Много се чудя дали да резервирам нещо с тях скоро. Самолетите им са по-комфортни, но ако отменят полета в последния момент ще е много неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт