WIZZAIR - 43

 • 37 004
 • 751
 •   1
Отговори
 • Мнения: 10 800
Добре дошли в новата тема за WIZZ AIR!Карта на дестинациите от София

Wizz Air

 Често задавани въпроси

Полетите са от Терминал 1.

От 9 август 2021 г. всички полети, които пристигат в  часовия диапазон 20:00-08:00 ч., се обслужват само на Терминал 2. Всички бизнес полети, независимо от времето на кацане, се обслужват на Терминал 1.

От 7 август 2021 г. пристигащите дневни полети на авиокомпания Wizz air от: Лондон-Лутън (LTN), Бари (BRI), Ларнака (LCA), Ница (NCE) и Копенхаген (CPH) кацат на Терминал 2, заминаващите полети до тези дестинации се изпълняват от Терминал 1.

Безплатният междутерминален транспорт на летище София вече е денонощен.


ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, подробно описани ТУК, като имайте предвид, че постоянно има промени - това е една най-обща представа за начина на резервиране.
Какво е новото:
1. WIZZ Discount Club - разделено е на две категории: Стандартно членство и Групово членство. Накратко за разликите между двете: Стандартно - пътуват 1+1 с цена на членството 60лв. и получавате: отстъпка от 20лв. за цени над 39,99лв., отстъпка от 10лв. от всеки голям и чекиран багаж; Групово - пътуват 1+5 с цена на членството 120лв. и получавате същите отстъпки както при Стандартно членство.
Всички настоящи членове на Wizz Discount Club могат по всяко време да променят членството си на Стандартно или Групово(трябва да доплатят разликата от 60лв.), като срока на членството им в  Wizz Discount Club не се променя.

Повече за Wizz Discount Club ТУК

2. Такси за Багаж - има промяна, с която по-късното закупуване на багаж струва малко повече от закупуването по време на резервация!
Повече за Таксите за багаж ТУК

БАГАЖСчитано от 1 ноември 2018г. всички пътници ще имат право да вземат на борда един безплатен ръчен багаж с максимален размер 40 x 30 x 20 cm, който трябва да бъде поставен под седалката пред тях.

Пътниците, които са закупили WIZZ Priority, ще имат право да вземат допълнителен багаж на колелца, чиито размери не бива да надхвърлят 55 x 40 x 23 cm. *** Това е цитат от сайта на Wizz, но НЕ е задължително багажът да е на колелца. Важно е да се спази размерът.

В допълнение Wizz Air въвежда нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg освен съществуващите опции от 20 и 32 kg.Чекиран багаж - и при него вече има разделение - Чекиран багаж (макс. 20 кг. - преди беше 23кг.) и Чекиран багаж (макс. 32 кг)
Таксите за багаж се изчисляват въз основа на:
   - Датата на пътуване (висок сезон, нисък сезон)
   - Начин на купуването (чрез wizzair.com, Мобилно приложение, Телефонен център, Летище)
   - Тегло на чекирания багаж
*Чекираният багаж не може да е по-голям от:
•Ширина: 149 см
•Височина: 119 см
•Дължина: 171 см

Видове чекиран багаж:
•10 kg чекиран багаж
•20 кг чекиран багаж
•32 кг чекиран багаж

Можете да чекирате до 3 броя багаж. Wizz Air въведе нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg освен съществуващите опции от 20 и 32 kg. Можете да чекирате най-много 1 багаж от 10 kg, 2 багажа от 20 kg или 3 багажа от 32k. Други комбинации за чекирани багажи не могат да бъдат закупени онлайн.

Течности при пътуване с ръчен багаж
Течностите трябва да бъдат поставени в прозрачен найлонов плик, който може да се затваря. Обема на плика трябва да е 1 литър. Всеки пътник има право само на един такъв плик.
В него могат да бъдат поставени колкото си искате неща, които са с не по-голям обем от 100мл.
Пликове могат да бъдат закупени от различни места: ДМ, Кауфланд(водят се пликове за сандвич), Практикер, от някои книжарници, от магазини, които продават всякакви торбички и найлонови пликове.
На летище София има налични безплатни пликчета - обикновено има при проверяващия б.карти и ЛК преди секюрити проверката, а също има поставени над скенера, където минава багажа за проверка.
На много от летищата тези пликчета се заплащат.

Течностите трябва да бъдат извадени от куфара/чантата при проверката на летището.

Храна

В ръчния багаж можете да носите храна, която не е в течно или кремообразно състояние.
И все пак ви препоръчвам да не носите прекалено ронлива и ароматна храна. Особено избягвайте сандвичи с колбас, който има чесън и други силно ароматни подправки в него.

След секюрити проверката можете да си купите вода и други течности, които да носите с вас в самолета.

Разрешен багаж при пътуване с бебе:
Възрастният, пътуващ с бебето, има право да носи на борда допълнителен личен багаж за бебето в допълнение към кабинния си багаж. Размерите на допълнителния личен багаж не бива да надхвърлят 40 x 30 x 18 см.
Освен този личен багаж, пътниците с бебета могат да носят и детска количка безплатно, но само когато и бебето е пътник.
Още за пътуване с бебе.

Повече за багажа ТУК

Пренасяне на алкохол и тютюневи изделия в ЕС

Разпределени места
Имате възможност да изберете местата си срещу такса в потока на резервацията. Ако предпочитате да не резервирате място, ще ви разпределят такова на случаен принцип при процеса на чекиране, 48 часа преди излитането на полета. За повече подробности ТУК
Карта на местатаРазпределение на местата в самолетите А320 и А321:

                 


Ако искате да преформатирате бордна карта в PDF:
По последна информация, бордните карти вече се появяват отново и в pdf формат, но слагам и тези обясения за всеки случай.
Скрит текст:
Влизате в акаунта си през GoogleChrom.
Отваряте бордната карта.
Кликате или с десен бутон и намираш  Print, или с клавишна комбинация Ctrl+P.
Отваря се диалогов прозорец Print.
След това на Destination се клика на Change и се избира Save as PDF и накрая пак Save.
Накрая си избирате къде да я запазите.

Ето и с картинки.

Чекиране

Онлайн чекирането е достъпно от 30 дни до 3 часа преди планирания час на заминаване, ако сте закупили място по време на резервацията си.

Ако не сте закупили никакви места при завършването на резервацията, чекирането ще стане достъпно от 48 часа преди заминаването.

- когато пише:
Online check-in: Check in within 0 day(s), трябва да се изчака до точния час на полета.

Инструмент за планиране на пътувания!

Контакти с WIZZ
Телефон за България
От стационарни телефони:
0900 630 14
0900 63 949
Разговорите се таксуват по BGN 1.20 на минута за стационарен телефон, а цената при обаждане от мобилен телефон е различна.
Разговорите от мобилни мрежи на същия телефон, може да се таксуват на по-висока тарифа.

Неимпулсен телефон: 024928367 - за асистенция на хора с увреждания или при отменен полет
Телефон на летището за спешни случаи: 024917048
Телефон в Малта 0035627781054 и цифра 5  за български език.

Кол центрове по държави
Изберете: Кол център от падащото меню и след това държавата, която ви трябва. Има и списък с всички държави и връзката с тях.

e-mail: callcentre.hu@wizzair.com
За дребни проблеми можете да напишете и писмо, вместо да се обаждате на импулсния телефон.
Вариантите са:
- чрез формата за оплаквания. От падащото меню избирате Грешка при резервация или регистрация. Описвате проблема и задължително пишете кода за потвърждение. Отговарят до няколко дни(3-4).
 - чрез имейл:  callcentre.hu@wizzair.com

Още един полезен е-мейл - info@wizzair.com

Жалби
http://wizzair.com/bg-BG/Claims

Други:
Изисквания за сигурност по летищата  - течности и др.

НОВО:

Кредитна карта DSK-Wizz Air

Някои предимства:
 - Получавате безплатно високо ниво(5+1) на членство в програмата Wizz Discount Club. Възползвате се от допълнителните отстъпки от цената на самолетни билети и други услуги, които предоставя членството при всяко Ваше пътуване с Wizz Air.

- Участвате в специално създадена Бонус програма  -  натрупвате точки винаги, когато пазарувате с Вашата карта. Всеки път, когато пътувате с Wizz Air, можете да използвате всички или част от събраните точки за резервации на самолетни билети и покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

За да разберете дали на дадено летище приемат електронни бордни карти, посетете https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/informatsiya-za- … kachvane-na-borda, изберете "Чекиране от мобилно устройство" и въведете и началната, и крайната дестинация.


Старите теми:
Тема 42

Тема 41

40; 39; 38, 37, 36, 35, 34, 33,  32, 31, 30, 29, 28,  27, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6,  5, 4,  3,  2, 1

Приятно пътуване!

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 09:51 от amy_nka

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 41 010
Мерси за темата!

Много се надявам да понамалят януари или нач.на февруари билетите до Валенсия, Барселона, ама не...ще дебна Simple Smile

# 2
 • Мнения: 10 800
Ако купиш под 90 лв, сподели.

# 3
 • Мнения: 3 451
Тази година се излагат, и аз се оглеждам за януари/февруари за Валенсия, такива цени не са били. Айде до 06.01. ок ама и след това са много високи.

# 4
 • Мнения: 1 882
Започвам и аз отново да следя темата за интересни предложения. От три години не съм летяла с тях, виждам, че цените са доста нагоре. Ще търся нещо изгодно и интересно за април/май.

# 5
 • София
 • Мнения: 3 129
Хайда да пуснат добри цени и нови дестинации, за да станат предпочитани за повече хора.
С многото намаления, които уж имаха, нищо не ми допадна.

# 6
 • Мнения: 1 657
Мерси за темата!

Много се надявам да понамалят януари или нач.на февруари билетите до Валенсия, Барселона, ама не...ще дебна Simple Smile
Аз си купих Барселона 2.02. за 35 лв с wdc. Но не ми е крайна точка там и за връщане ще се прекачвам от другаде.
Януари втората половина има ниски цени за Барселона.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 41 010
Мерси за темата!

Много се надявам да понамалят януари или нач.на февруари билетите до Валенсия, Барселона, ама не...ще дебна Simple Smile
Аз си купих Барселона 2.02. за 35 лв с wdc. Но не ми е крайна точка там и за връщане ще се прекачвам от другаде.
Януари втората половина има ниски цени за Барселона.
благодаря!
Късното кацане ме притеснява.../в 21,15ч/ и ще го мисля.

# 8
 • Мнения: 1 657
Мерси за темата!

Много се надявам да понамалят януари или нач.на февруари билетите до Валенсия, Барселона, ама не...ще дебна Simple Smile
Аз си купих Барселона 2.02. за 35 лв с wdc. Но не ми е крайна точка там и за връщане ще се прекачвам от другаде.
Януари втората половина има ниски цени за Барселона.
благодаря!
Късното кацане ме притеснява.../в 21,15ч/ и ще го мисля.
Защо? Аеробусът до центъра си върви нонстоп. Много хотели предлагат късно настаняване. Да, губи се денят, но може да се съчетае райън с уиз нещо. Аз пък не харесвам ранни излитания, особено ако ми се налага в четири и нещо да хващам извън БГ такси, цената за което обикновено ми е колкото двупосочния самолетен билет. Simple Smile

# 9
 • Мнения: 2 282
neuromancer, благодаря!

Точно за Барселона са ми ребукнатите полети - на 18ти и 21 ви. Странно, че едната дата още стоеше вчера в сайта. Цената беше добра, когато ги взех. Общо 300 лв за 4 души и 10кг багаж.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 41 010
Маслинка, вече на 2.02 цената е друга Simple Smile

# 11
 • Мнения: 205
Аз също съм купила за 02.02 за Барселона и даже цената беше   28 лв. с ръчен багаж. Връщането обаче взех да бъде на 07.02 от Валенсия. Вчера ми отмениха полета от Валенсия за 05.02 и не ми дава абсолютно никаква опция за потвърждение, промяна и т.н. Досега при промяна, винаги съм имала възможност да препланирам. Надявам се до няколко дни да ми даде такава възможност.

# 12
 • Мнения: 10 800
А ти преди колко време си го купила на тази цена? От Валенсия насам колко ти струва?

# 13
 • Мнения: 2 282
Твърде зачестиха тези случаи. Май пътуванията през 2023-та ще са екстремно и рисково преживяване. Преди бях много по-гъвкава и +/-2 дни не ме бъркаха, но сега съм силно зависима от ваканциите. При това положение ще залагам само на евтини билети, та поне да ги прежаля по-леко.

# 14
 • Мнения: 4 853
А на какво се дължи, имате ли представа? Все си мислех, че след затварянето хората ще се впуснат в пътувания и ще търсят билети и дестинации, а те отменят полети...

Общи условия

Активация на акаунт