Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

WIZZ AIR - 41

 • 37 032
 • 793
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 477
Добре дошли в новата тема за WIZZ AIR!Карта на дестинациите от София

Wizz Air

  Често задавани въпроси

Полетите са от Терминал 1.

От 9 август 2021 г. всички полети, които пристигат в  часовия диапазон 20:00-08:00 ч., се обслужват само на Терминал 2. Всички бизнес полети, независимо от времето на кацане, се обслужват на Терминал 1.

От 7 август 2021 г. пристигащите дневни полети на авиокомпания Wizz air от: Лондон-Лутън (LTN), Бари (BRI), Ларнака (LCA), Ница (NCE) и Копенхаген (CPH) кацат на Терминал 2, заминаващите полети до тези дестинации се изпълняват от Терминал 1.

Безплатният междутерминален транспорт на летище София вече е денонощен.


ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, подробно описани ТУК, като имайте предвид, че постоянно има промени - това е една най-обща представа за начина на резервиране.
Какво е новото:
1. WIZZ Discount Club - разделено е на две категории: Стандартно членство и Групово членство. Накратко за разликите между двете: Стандартно - пътуват 1+1 с цена на членството 60лв. и получавате: отстъпка от 20лв. за цени над 39,99лв., отстъпка от 10лв. от всеки голям и чекиран багаж; Групово - пътуват 1+5 с цена на членството 120лв. и получавате същите отстъпки както при Стандартно членство.
Всички настоящи членове на Wizz Discount Club могат по всяко време да променят членството си на Стандартно или Групово(трябва да доплатят разликата от 60лв.), като срока на членството им в  Wizz Discount Club не се променя.

Повече за Wizz Discount Club ТУК

2. Такси за Багаж - има промяна, с която по-късното закупуване на багаж струва малко повече от закупуването по време на резервация!
Повече за Таксите за багаж ТУК

БАГАЖСчитано от 1 ноември 2018г. всички пътници ще имат право да вземат на борда един безплатен ръчен багаж с максимален размер 40 x 30 x 20 cm, който трябва да бъде поставен под седалката пред тях.

Пътниците, които са закупили WIZZ Priority, ще имат право да вземат допълнителен багаж на колелца, чиито размери не бива да надхвърлят 55 x 40 x 23 cm. *** Това е цитат от сайта на Wizz, но НЕ е задължително багажът да е на колелца. Важно е да се спази размерът.

В допълнение Wizz Air въвежда нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg освен съществуващите опции от 20 и 32 kg.Чекиран багаж - и при него вече има разделение - Чекиран багаж (макс. 20 кг. - преди беше 23кг.) и Чекиран багаж (макс. 32 кг)
Таксите за багаж се изчисляват въз основа на:
   - Датата на пътуване (висок сезон, нисък сезон)
   - Начин на купуването (чрез wizzair.com, Мобилно приложение, Телефонен център, Летище)
   - Тегло на чекирания багаж
*Чекираният багаж не може да е по-голям от:
•Ширина: 149 см
•Височина: 119 см
•Дължина: 171 см

Видове чекиран багаж:
•10 kg чекиран багаж
•20 кг чекиран багаж
•32 кг чекиран багаж

Можете да чекирате до 3 броя багаж. Wizz Air въведе нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg освен съществуващите опции от 20 и 32 kg. Можете да чекирате най-много 1 багаж от 10 kg, 2 багажа от 20 kg или 3 багажа от 32k. Други комбинации за чекирани багажи не могат да бъдат закупени онлайн.

Течности при пътуване с ръчен багаж
Течностите трябва да бъдат поставени в прозрачен найлонов плик, който може да се затваря. Обема на плика трябва да е 1 литър. Всеки пътник има право само на един такъв плик.
В него могат да бъдат поставени колкото си искате неща, които са с не по-голям обем от 100мл.
Пликове могат да бъдат закупени от различни места: ДМ, Кауфланд(водят се пликове за сандвич), Практикер, от някои книжарници, от магазини, които продават всякакви торбички и найлонови пликове.
На летище София има налични безплатни пликчета - обикновено има при проверяващия б.карти и ЛК преди секюрити проверката, а също има поставени над скенера, където минава багажа за проверка.
На много от летищата тези пликчета се заплащат.

Течностите трябва да бъдат извадени от куфара/чантата при проверката на летището.

Храна

В ръчния багаж можете да носите храна, която не е в течно или кремообразно състояние.
И все пак ви препоръчвам да не носите прекалено ронлива и ароматна храна. Особено избягвайте сандвичи с колбас, който има чесън и други силно ароматни подправки в него.

След секюрити проверката можете да си купите вода и други течности, които да носите с вас в самолета.

Разрешен багаж при пътуване с бебе:
Възрастният, пътуващ с бебето, има право да носи на борда допълнителен личен багаж за бебето в допълнение към кабинния си багаж. Размерите на допълнителния личен багаж не бива да надхвърлят 40 x 30 x 18 см.
Освен този личен багаж, пътниците с бебета могат да носят и детска количка безплатно, но само когато и бебето е пътник.
Още за пътуване с бебе.

Повече за багажа ТУК

Пренасяне на алкохол и тютюневи изделия в ЕС

Разпределени места
Имате възможност да изберете местата си срещу такса в потока на резервацията. Ако предпочитате да не резервирате място, ще ви разпределят такова на случаен принцип при процеса на чекиране, 48 часа преди излитането на полета. За повече подробности ТУК
Карта на местатаРазпределение на местата в самолетите А320 и А321:

                 


Ако искате да преформатирате бордна карта в PDF:
По последна информация, бордните карти вече се появяват отново и в pdf формат, но слагам и тези обясения за всеки случай.
Скрит текст:
Влизате в акаунта си през GoogleChrom.
Отваряте бордната карта.
Кликате или с десен бутон и намираш  Print, или с клавишна комбинация Ctrl+P.
Отваря се диалогов прозорец Print.
След това на Destination се клика на Change и се избира Save as PDF и накрая пак Save.
Накрая си избирате къде да я запазите.

Ето и с картинки.

Чекиране

Онлайн чекирането е достъпно от 30 дни до 3 часа преди планирания час на заминаване, ако сте закупили място по време на резервацията си.

Ако не сте закупили никакви места при завършването на резервацията, чекирането ще стане достъпно от 48 часа преди заминаването.

- когато пише:
Online check-in: Check in within 0 day(s), трябва да се изчака до точния час на полета.

Инструмент за планиране на пътувания!

Контакти с WIZZ
Телефон за България
От стационарни телефони:
0900 630 14
0900 63 949
Разговорите се таксуват по BGN 1.20 на минута за стационарен телефон, а цената при обаждане от мобилен телефон е различна.
Разговорите от мобилни мрежи на същия телефон, може да се таксуват на по-висока тарифа.

Неимпулсен телефон: 024928367 - за асистенция на хора с увреждания или при отменен полет
Телефон на летището за спешни случаи: 024917048
Телефон в Малта 0035627781054 и цифра 5  за български език.

Кол центрове по държави
Изберете: Кол център от падащото меню и след това държавата, която ви трябва. Има и списък с всички държави и връзката с тях.

e-mail: callcentre.hu@wizzair.com
За дребни проблеми можете да напишете и писмо, вместо да се обаждате на импулсния телефон.
Вариантите са:
- чрез формата за оплаквания. От падащото меню избирате Грешка при резервация или регистрация. Описвате проблема и задължително пишете кода за потвърждение. Отговарят до няколко дни(3-4).
 - чрез имейл:  callcentre.hu@wizzair.com

Още един полезен е-мейл - info@wizzair.com

Жалби
http://wizzair.com/bg-BG/Claims

Други:
Изисквания за сигурност по летищата  - течности и др.

НОВО:

Кредитна карта DSK-Wizz Air

Някои предимства:
 - Получавате безплатно високо ниво(5+1) на членство в програмата Wizz Discount Club. Възползвате се от допълнителните отстъпки от цената на самолетни билети и други услуги, които предоставя членството при всяко Ваше пътуване с Wizz Air.

- Участвате в специално създадена Бонус програма  -  натрупвате точки винаги, когато пазарувате с Вашата карта. Всеки път, когато пътувате с Wizz Air, можете да използвате всички или част от събраните точки за резервации на самолетни билети и покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

За да разберете дали на дадено летище приемат електронни бордни карти, посетете https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/informatsiya-za- … kachvane-na-borda, изберете "Чекиране от мобилно устройство" и въведете и началната, и крайната дестинация.


Старите теми:[b/]40[/b]; 39; 38, 37, 36, 35, 34, 3332, 31, 30, 29, 2827, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 65, 432, 1

Приятно пътуване!

# 1
 • София
 • Мнения: 2 335
Рядко летя с Уиз, но скоро ще имам един полет и с тях, та ще следя новините при вас.

Дидичка, чудесно оформление! Flowers Rose

# 2
 • Мнения: 3 477
Добре дошла и леки полети!

Благодаря за комплимента, но темата е разработвана дълго време, при това не само от мен, така че заслугите ми са съвсем скромни. Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 19:26 от Дидичка

# 3
 • Мнения: 1 149
Отдавна не съм летяла с Уиз, но ми предстои скоро пътуване с децата. Някой има ли наблюдения дали в този период правят промени на полетите за летните месеци или това са окончателните часове?Малко е относително, но чак като взех полет с прекачваме се замислих. 😆

# 4
 • София
 • Мнения: 2 335
Отдавна не съм летяла с Уиз, но ми предстои скоро пътуване с децата. Някой има ли наблюдения дали в този период правят промени на полетите за летните месеци или това са окончателните часове?Малко е относително, но чак като взех полет с прекачваме се замислих. 😆
Малко вероятно е сега да направят промяна, но никога не е изключено да закъснеят извънредно, срещу което няма решение.

# 5
 • Мнения: 1 124
Нужни ли са все още ПСР-ри или Антигенни Тестове при пътуване към България ? 🤔

# 6
 • Мнения: 1 144
Marilyn3, зависи откъде влизате; има списък с няколко държави, от които се влиза свободно в Бг, без какъвто и да е ковид документ.

# 7
 • Мнения: 127
Има ли изискване за вида маски, които се носят по време на полет?

**дано скоро ги отменят, де Hands Pray

# 8
 • Мнения: 3 477
Изискванията са според изискванията на държавата, в която отивате.

# 9
 • Мнения: 2 895
Здравейте, кога сменяха зимното с лятното разписание?

# 10
 • София
 • Мнения: 14 690
Здравейте, кога сменяха зимното с лятното разписание?
   
В края на март, със смяната на времето.
До края на октомври е лятно, пак около деня на връщане на часовника.

# 11
 • Мнения: 505
Здравейте! В четвъртък вечерта летяхме от София до Братислава и имаме купени билети за връщане без места за утре вечер. Преди малко се опитах да ни чекирам, но ми изписа, че в момента не предлагат места (въпреки че аз не съм опитвала да купувам места, а само да ни чекирам). Изписа ми да опитам по-късно, но пак изписа същото. Преди да започна опитите за чекиране ми изписа, че самолетът е сменен и местата ни (въпреки ще ние нямаме купени конкретни места) не важат, както и че ще ни бъдат дадени други места, ако има налични. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Нещо се притесних... Полетът на връщане е вечерен, а и сме с малко дете...

# 12
 • София
 • Мнения: 14 690
24 ч. преди полета се чекираш, ако нямаш купени места.
За да не се притесняваш може да купиш по-рано през деня, ако има.

# 13
 • Мнения: 2 367
Здравейте!

Търсих из сайта, гледах и в първия пост и не можах да открия допустими размери /габарити/ за чекирания багаж до 20 кг. Някой да е попадал на тази информация?

Благодаря!

# 14
 • София
 • Мнения: 3 409
Здравейте!

Търсих из сайта, гледах и в първия пост и не можах да открия допустими размери /габарити/ за чекирания багаж до 20 кг. Някой да е попадал на тази информация?

Благодаря!
149 см x 119 см x 171 см

Общи условия

Активация на акаунт