Перилни препарати и омекотители - 71

• 57 273
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Ясно. Не препоръчвам използването на такива препарати. Това кой знае къде, как и с какво е забъркано. На всичко отгоре (доколкото виждам) е разфасовано в опаковка за течни препарати. Каквото имали-това ползвали.

# 226
Благодаря ви .
Дано и другите не правят тази грешка.
Е ще го ползвам за фаянс теракота за мивката ,все за нещо ще влезе в употреба.

# 227
Ползвайте си го и за пране, надали ще навреди. Ако ще го ползвате за почистване, задължително с ръкавици защото това чудо ще да е доста алкално.
И най-вече: НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ С ДРУГИ ПРЕПАРАТИ, НАЙ-ВЕЧЕ С ХЛОРНИ ИЗБЕЛИТЕЛИ (БЕЛИНА)!

# 228
Изключително ни е полезно да знаем повече от вас ( тука да не прозвучи ,че знаем повече , а че искаме да учим за препаратите от вас) препаратите . Мнението ви помага на цялата група.

Но споделям и аз за една безхлорна белина на Сано с аромат на лимон , изключително добра е и от нея не жълтеят дрехите . Мисля ,че е на принципа на вениш и на аче .

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 18:28 от Please

# 229
За много години на всички!
Не съм писала скоро, но последния Ариел прах за цветно 40 пранета от Метро ме озадачи. Сменили са му аромата нещо и хич не ми харесва - в срок на годност е. Някой да е забелязал такава промяна също? Ако ще е такъв трябва да се преориентирам.

# 230
Изключително ни е полезно да знаем повече от вас ( тука да не прозвучи ,че знаем повече , а че искаме да учим за препаратите от вас) препаратите . Мнението ви помага на цялата група.

Повечето от вас със сигурност знаят много повече за препаратите на нашия пазар от мен и имат опит с тях "от първа ръка". Аз от доста години ползвам само 1-2 препарата или каквото има в магазина наблизо. За цени и нсаличности пък изобщо не съм запознат.

# 231
Надявам се да съм се изразила правилно ,за това ,че искаме да се  учим от Вас .
Тук  мисля също ще стане така ,ще купуваме по 1 или 2 марки от които сме доволни , защото като гледам праховете изчезват и ще стават по скъпи. Днес видях цените са се вдигнали на Ариел ,Персил в Елитис например . Но за мен няма по добро от познати ни Ариел,Персил и Омо ,а аромата на последния е невероятен.
Предполагам вие само като видите съдържанието на праха и вече не ви трябва да четете етикетите , знаете какво съдържа и каква марка е ,дори каква работа ще свърши.
Ние нямаме такива знания ,а само проба , грешка.
А това ,че ни съветвате и ни учите е прекрасно  и ние попиваме.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 21:17 от Please

# 232
От етикета кой знае какво не може да се разбере, а е и напечатан с толкова малки букви, че дори и с очила трудно се чете. Еврорегулаторите, в желанието си да предоставят все повече информация за потребителя на опаковката, вършат точно обратното. Не си губете времето с тези етикети, няма полезна информация за състава  в тях.
Моите съвети за бяло пране:
1. Използвайте прахообразен препарат за бяло пране.
2. Използвайте добавка за избелване/против петна.
3. Използвайте програмата с възможно най-висока температура за тъканите и изделията, които се перат. Повечето памучни изделия понасят изпиране на 60 С без проблем.
4. Избягвайте прекалено къси програми. Една 60-градусова програма за памук не трябва да е под 2 часа.
5. Не претоварвайте машината и дозирайте препарата според количеството пране и твърдостта на водата. Ако живеете в район с много твърда вода (>20 dH) може да се замислите за инсталиране на омекотяваща инсталация на входа на водопровода. Ще ви е от полза и за много други домашни нужди.
6. Ако имате опция за допълнително изплакване, използвайте я.
7. Ако имате цветоулавящи кърпички, поставяйте по една в барабана и с бялото пране.
8. Ако имате възможност за сушене на слънце, правете го. Директната слънчева светлина е естествен избелител и дезинфектант.

Това е. Изборът на конкретен препарат не е чак толкова важен, стига да не е нещо забъркано в нечии гараж или с отдавна изтекъл срок на годност.

# 233
За много години на всички!
Не съм писала скоро, но последния Ариел прах за цветно 40 пранета от Метро ме озадачи. Сменили са му аромата нещо и хич не ми харесва - в срок на годност е. Някой да е забелязал такава промяна също? Ако ще е такъв трябва да се преориентирам.
Виж не взимай от Метро ,следващия път вземи от по малка верига ,Билла например или квартална парфюмерия.
Със сигурност мисля ще е по добре.
И ако както казваш е със сменен аромат към по зле:grinning: , ще е кофти . Редовно сменят ароматите , незнам защо ,. Едно време имаше color und Stil беше супер и аромата ,сега с тази аква пудра също супер ,но немогат ли да са само с един аромат и да не сменят ?
Да вземат пример от Persil и Омо ,ми така де.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 17:50 от Please

# 234
Редовно сменят ароматите , незнам защо ,. Едно време имаше color und Stil беше супер и аромата ,сега с тази аква пудра също супер ,но немогат ли да са само с един аромат и да не сменят ?
Да вземат пример от Persil и Омо ,ми така де.

Сменят защото търсят възможно най-евтиния вариант. Цените на парфюмните композиции (ПК) растат непрекъснато. В един типичен прахообразен препарат, цената на ПК съставлява  7-10 ст./кг.или нещо от порядъка на 5 % от себестойността на продукта. В момента бюджетарите буквално (наистина буквално) цепят стотинката на две. При тези обеми дори и по-малко от стотинка на кг. е значимо. Всичко се изпилва до абсолютния минимум. Пести се от всяка съставка, от всеки работен процес. Всеки Ват вложена енергия е важен. Просто такава е икономическата ситуация. Прахообразните препарати, така или иначе са продукти със затихващо пазарно значение.

# 235
Да ,токът е скъп и за производството още по-скъп , явно ще режат от каквото може . А и цените са се вдигнали и тук ,ще търсим ,ще се запасяваме ( е не в промишллени количества) . Ще гледаме изгодното ,качеството няма да ни е от такова значение.Дано не се случва и всичко е само временно или за съвсем кратко.
А сега да поискам мнение за един течен препарат за бяло ,дали мога да слагам половин капачка от него + половин за цветно . Истината е ,че трябва да го ползвам да не се развали . По моите спомени ,но може и да греша в комбинация белият да служи като фотоизбелител .::Confused

# 236
. Истината е ,че трябва да го ползвам да не се развали . По моите спомени ,но може и да греша в комбинация белият да служи като фотоизбелител .::Confused

Като фотоизбелител няма как да действа защото такива "екзотични" съставки отдавна не се добавят в перилните препарати, а и в течен такъв няма как. Вероятно ще има оптичен избелител, който ще направи цветовете да изглеждат малко по-свежи на силна дневна светлина. Оптичният избелител в повечето случаи е и единствената разлика в състава между течните за бяло и цветно. Смесвайте си ги, стига миризмите да не се бият много. Другият вариант е да го ползвате по предназначение (т.е. за бяло), но с добавка от доза и половина бустер в чекмеджето.

# 237
Днес във Фантастико видях кутия прах Ариел за цветно, 60 пранета за цена 25 лв (или 26?!) . Само големите кутии бяха намалени.

# 238
Някой да знае къде мога да открия този розов Ариел? Heart Eyes Преди 3 години го бях закупила от Гърция, тогава го комбинирах с омекотител Fabuloso, получи се страхотен аромат.

# 239
Вече виждам Ариел и Персил 18 пранета са по 8.90 на промоция. Персил лятото бях взела за 6.50 .
Сигурно ще взимам големи опаковки че да има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт