Забременяване след раждане. Породени деца.

• 4 500
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета, искам да имам породени деца. Преди 2.5м родих със секцио момиченце. Не кърмя, защото малката просто не иска. На 20тия ден от раждането ми спряха лохиите, а на 32ия ми дойде цикъла. Ходих на преглед, лекаря каза, че всичко е наред, и вече имам яйцеклетки. Следващия месец, ми дойде на същата дата. Струва ми се, че вече имам овулация. Колко време след раждането, можем да започнем опити за още едно бебче?
Първото забременяване ми беше доста трудно. Трябваше да е инвитро, но се получи спонтанно. Аз съм на 38г и не ми се иска да губя време, впредвид, че първото ми отне доста време.
Моля, споделете вашия опит.
Благодаря! Весели настоящи празници на всички.
Макар,че темата е много стара,струва ми се,че въпросът е  важен и за други хора.На времето и аз имах този въпрос. Въпросът колко време да се чака нова бременност е свързан с това как жената планира да ражда втория път(ако има възможности за избор).Ако иска да е нормално раждане,трябва да минат най-малко 2 години от раждане до раждане.Така ми каза лекаря. Иначе след 1во секцио,3месеца по-късно,ако жената е здрава няма пречки да забременее.

# 16
  • София
Точно обратното. За нормално раждане може да се забременее още на първия цикъл. За секцио - поне година до начало на опити и 2 години до следващо секцио.

# 17
Точно обратното. За нормално раждане може да се забременее още на първия цикъл. За секцио - поне година до начало на опити и 2 години до следващо секцио.
Проблемът идва от риска от руптура на матката след разреза.Но, ако за жалост има руптура,ще си я има и ще е проблем и след 10години.Аз лично имам 2 секции под 2 години разлика на 2те деца.

# 18
Точно обратното е. Репродуктивният ми лекар ми каза, че мога да започна опити за второ дете 1 година след естествено раждане и 2 години след секцио. АГ при който родих ми даде зелена светлина 6 месеца след нормалното раждане. Забременях, когато малкият беше на 14 месеца.

Да се забременее няколко месеца след естествено раждане не е такъв проблем, но секциото си е сериозна коремна операция и тялото има нужда от повече време за да се възстанови.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 23:34 от Tessaria

# 19
Здравейте нека споделя как стана при мен.
Забременях точно година след първото секцио. Децата са с разлика 1г9м. Малката ми е на 3м. Възстановяването след второто секцио ми беше много бързо. На 4ти ден вече бях на разходка. ( понеже раждах в Англия, тук пускат родилките на 36тия час от операцията и на 7-8 след нормално раждане) Но болката беше ужасна, изключително тежко първите няколко дни. Ходех наведена, не можех да се изправя от болка. Добре, че почнах едни свещички за болката, иначе не знам как щях да се справя. На мен втория път ми беше по стресиращо от първия. Хем, че имах придружител с мен по време на раждане. Та може да ми е било и от това, че се преместихме в друга страна. Ит това да мисля, как ще се справя с двете бебета. Но всичко се нарежда. Сега вече всичко е по-лесно от началото. И ми се “падна” много ревящо бебе. Да са ми живи и здрави, това е най-важното ❤

Общи условия

Активация на акаунт