🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 14 - * ФИНАЛ * (04.12 - 12.12) 🐄

• 60 603
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Бе къв фермер е Камелия, че тя щеше да умори животинките с мухлясало сено. Заслужава единствено и само народната любов.

# 226
Припомнете ми Веселка с кого беше на дуел, освен с Мажена. С Елена ли? Много бушони сред безнадеждните, забравих ги вече.😀

Симона, ако не греша Simple Smile
С право се обиди, че никой не я посочи. А Данчо Йовчев, как затапи Валерия, че ако заслужава, какъв е проблема да победи пак.

# 227
В тази тема често има разногласия и спорове, което е и хубавото всъщност, стига нещата да остават в рамките на добрия тон, но най-после има единодушие по въпроса за виноповръщането, което, по някаква вселенска милост ни бе спестено. Как изобщо Калин се съгласи на такова нещо - аз не знам!

И понеже сме на финалната права, в тон с откровенията в самата Ферма, да кажа и аз, че наблюдавам нещо много хубаво този сезон - забелязвам, че пишещите в темата приемат чуждите мнения и без да ги подкрепят и се стараят да са обективни, а не лично-пристрастни. Такива са моите наблюдения, а съдя по тях, че мои коментари биват харесвани от хора, с които сме били на противоположни мнения по някои въпроси, когато съвпадат с вижданията им по конкретната тема. Т.е може да не сме съгласни за всичко, но си говорим нормално и се подкрепяме, когато сме на едно мнение. Пиша това шестокласно признание, защото миналата година не беше така. Тогава веднъж да споменеш нещо, което не се харесва и край, вече и теб не те харесват. А, уж сме все зрели хора, налЕ…

# 228
Ако Веселка спечели сега, няма да е от съжаление. Като участие през целия сезон тя се представи най-добре според мен. Камелия просто няма избор. От нейния отбор не останаха други жени, които да бъдат извикани на дуел. Затова има 5 дуела. Въпреки че уж има мост на времето, всички продължават да се съобразяват с това от кой отбор са при вземането на решения.
Веселка беше на дуел със Симона и Мажена. Идеята беше на Чавдар първо тя да извика някоя от по-слабите жени, за да печелят отборни точки. След това жените продължиха по този начин, защото видяха, че иначе ще останат без мъже в отбора. Сега същите тези мъже започват да неглижират женския принос да стигнат почти до финал. Но е и вярно, че всеки вече сам се бори за себе си. Всеки се вижда финалист.

# 229
КамЪ да се записва в Игри на волята. Силна е, злобна, съскаща и двулична , тамън за там.
   Весето не я харесвах в нейния сезон, но сега ми един от фаворитите. Мисля , че хем порасна, хем е е запазила нещо детско в себе си, което е хубаво, защото се увълчихме толкова много .
  И аз харесвам Данчо, толкова много. Хубаво е да влизат такива хора, да ги видим от време на време.
    Iseis , аз от няколко сезона съм в темата, но смятам, че тук е мирно местенце не само тази година. Не се понасят хората, които влизат с бутонките на други потребители и поставят диагнози. Това съм забелязала. А това, че някой има различно мнение  е съвсем нормално.

# 230
Смятам Финци за добър и честен човек,за него Камелия не че е толкова достойна да спечели, ами просто тя си извоюва мястото на финала. Колкото и да не искам да е прав и да ми бърка в здравето да я гледам ,реално си е така.  И не мисля ,че вътре са наясно какви са настроенията на зрителите,тази година не са ги пращали навън да продават своя продукция, съответно едва ли Финци гласува за Камелия само защото би имал шанс срещу нея ,просто да него така е справедливо

# 231
Е хайде сега, не ги подценявайте толкова! Хора, които са били вече веднъж в това реалити или друго подобно, няма да знаят какво се харесва на зрителя.
Даже самата Камелия каза, че Веселка не трябва да стига до финал, защото ще обере зрителския вот.
Аз също винаги съм била за правдата, но никой не може да ме обеди, че Камелия заслужава да победи.

# 232
  • при късмета
За Финци и речите му. Аз твърдо смятам, че той е много добър и изстрадал човек, имам предвид чисто лично, а и бизнеса му тръгва след участието му в неговия сезон. Говори с клишета, които най-много се доближават до това, което иска да каже, заради диалекта в неговия край. Мен, както вече казах често ме дразни говоренето на диалект постоянно и дълго ( да не говорим за общуване в писмена форма на диалекта който си пердашиш в ежедневието, лично както и да е), но честно казано врачанския и региона ме забавлява искрено. Много ми е смешно като ми заговори някой "пустиняк". В Лом мисля, че е малко по-различен, но не се различава особено. Финци мисли повече думите и използва клишета, защото ако заговори както го прави в ежедневието, то нищо няма да му се разбере, всички ще са пустиняци и мацароци (което даже се използва в положителен смисъл Joy), изобщо ще е голяма забава. И в неговия сезон беше видно, че трудно намира думите пред камера, иначе в общуването си с другите, като вмята по някоя диалектна дума или израз, по-лесно му тече мисълта.
марулета живее в този край, може да каже как се говори там

От начало мислех, че самия сезон е замислен новите да научат нещо от старите и някой качествен участник ще е победител. Сега поне съм спокойна, че от старите ще е победителя и ще преживея да се повтори. Всеки от тях заслужава повече от новите, според това което показаха този сезон. Да, Нина не заслужава финал, но винаги има някой, който е без дуел в предпоследна седмица, а често и повече от един. На мен лично ,в трети сезон, когато стана голям проблем и за следващия промениха правилата, изобщо не ми пречеше, че Калоян е на финал без дуел. Цялостното му участие ми хареса, а за мен дуелите не са най-важното в никакъв случай. Тук новите нищо не показаха. И заради тях моста не се случи. Първо, вместо да отидат да попитат старите как се прави това и онова, крадяха идеи. Второ, заради Калин, който от начало се явяваше нещо като лидер на целия отбор, се вкара състезателния елемент на първо и единствено място и това е по-основна причина да не се случи моста. Въпреки шпионирането и копирането на задачите и неколкократното заканване на старите да не им помагат, пак го правеха. Подаваха им ръка няколко пъти, новите си държаха на разделението. Евгени се засегна, че жените на старите са ги изгонили, но те не поканиха никога старите на тяхната веранда, да почерпят от техните алкохол и храна. Вчера също беше показателно, когато поканиха Иван да не стои сам и да са една агитка, той отказа. Ако се беше присъединил, никой нямаше да го окачестви като предател. той щеше да продължи да си подкрепя само Камелия и нямаше да има проблем. И последния жест на старите остана неоценен

# 233
Стана ми жал за Весито, че никой не я посочи, като достойна за победител. Цял сезон е в услуга на другите. Беше три пъти ратай, най-много от всички. Последният път буквално се жертва, за да не идат коконките Вал и Акси в обора. Два пъти на дуел и дръпна Мажена, която другите жени отказаха, за да не си развалят ореола на силни и благородни, на които е под достойството и честта да се дуелират с най-възрастната в Стопанството.
Най-много ме потресе обаче избора на Финци. Черна неблагодарност. Все едно цял сезон Камелия му пази г.за,  да не ходи на дуел, а не Веска и другите жени.
Популист веднъж, популист цял живот. Направи го веднъж, за да се изкаже политкоректно и се изживее в ролята на строителя на Мостта, който за всички е ясно, че е химера. Втори път, защото смята за конкуренция на финала само Старите и не искаше да налива вода в мелницата на някой от тях.
Най-вече обаче да се подмаже на Камелия респ. на дружката й Иван и последният да го пожали, ако се колебае между него и Чочо за битката.
Не се вземам за особено далновидна и проницателна, но Финцака ми е като отворена книга, виждам че не само за мен. Много е прозрачен  и предвидим, един такъв селски хитрец, тарикат на дребно.

п.п.Веска трябва да се научи, че хората сме небрагодарно племе и да не очаква нищо от никой. Така няма да се чувства разочарована и недооценена. Народът го е казал "Направи добро и го хвърли в морето" или по-лошото "Няма ненаказано добро"

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 14:33 от sineva 1

# 234
Мдаа , то на Иван до там му стига капацитетът. Надявах се да седне при останалите, те щяха да подкрепят и двете момичета. А и самият той даваше после акъл на Нина.
  МАко , Финци се стреми да говори правилно . Снощи с Данчо се отпусна , вкара диалект. Монтана, ВРаца ,Лом, Видин ,Белоградчик, и прилежащите им говорят един и същ диалект. Във Видин от време на време се вкарва влашки, тук около Монтана и Чипровци торлашки.
   Аз не съм от Монтана , но живея тук вече 22 години  и свикнах. Прави ми впечатление , когато съм извън тази среда , или както сега гледам Финци по тв и го слушам.
   Аз не мисля ,че Финци е тарикат на дребно. За мен той е с широко сърце, наистина. Като много от хората в този край, въпреки наложеното мнение, че са пустиняци. Просто си  е продукт на средата , в Лом няма къде да контактува с кой знае колко извисени хора. Бачка си човекът , гледа си децата, радва им се, има си любима, стреми се да не прави зло на другите. Дали това е достатъчно да спечели Фермата ,не знам. Между него и Чочо , съм за Финцака.Чочо е от моя град, Плевен, а е зет в моето село. НЕ го харесвам този човек. И каква беше тази реч  и това сравнение с битката при Дойран,???Ехо, тук играем за едни пари, хората там са се били за Родината. Ей тъй като почнат .....

# 235
  • Варна
Ама какъв жест? Simple Smile Старите не са спирали да си играят за отбора, да го показват и натъртват и да се делят. Сетили се накрая - ела да сме едно. Ми не ще.
Евгени се засегна, защото са имали предварителна уговорка, без значение изхода от битката да се съберат. Жените на старите се отметнаха. Нека не помним избирателно.
След обединението с прибирането на храната страшно подаване на ръка беше. А трите грации и проблема им с шоколадовия бонбон даден на Камелия - преливат от достойнство.

# 236
Да, точно така - цял сезон го играят “големия отбор”, пък после - ела, седни при нас. Ми идете вие седнете при него като толкова знаете. И аз да бях, нямаше да отида.

# 237
  • при късмета
Не са се сетили чак на края. Евгени с още някого, май Иван и чат пат Калин, бяха няколко пъти на верандата на старите преди това. А за уговорката не беше отказ, а отлагане, ама той се фръцна. За сметка на това никой от старите не е изпил и една чаша вино, собственост на новите или на тяхната веранда. Нито веднъж, за целия сезон
Не знам кое се помни избирателно, но при събирането старите не са крили храна. Скриха сладкото и алкохола, които си спечелиха с отборната битка за седмицата и са допълнителни, не общата храна. Хайде наистина, да не помним избирателно

# 238
Камелия пробва разни стратегии, пък, която хване декиш. Първо Аксения, която се оказа достатъчно умна не само да не ѝ се върже, ами и да го обърне срещу нея. Много добре я закопа. Сега се пробва с  Милена. Междувременно кАля кой, както свари, а после се чуди защо не печели приятели. Ами, да беше отишла да си сипе и тя джинче и после във водата при Акси и Вал, а не да ги порти.
Видяхме как се надценява, като говори за задължения, на приципа – и на чужд гръб сто тояги са малко. Когато тя трябва да се доказва, провалите ѝ са чужда грешка.

Калин абсолютно се изложи с това, че последва нелепата стратегия на Иван. Само по себе си това е показателно за характера му – вместо да си следва собствения модел за играта, той се подчини на чужда визия, която го закопа. И то как го закопа – никой, уважаващ себе си човек не би си го причинил.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 12:01 от LadyCharming

# 239
Пълен смях в залата е самото име на сезона и идеята за обединение и подаване на ръка, предвид че победителят накрая е един.

Веселка тепърва ще научи урока, че човек сам по себе си е стойност без да има нужда да бъде валидиран отвън. Има право да бъде огорчена, защото останалите от отбора ѝ я приеха за даденост и дори и за момент не допуснаха, че тя би тръгнала да си играе някаква нейна игра.

Общи условия

Активация на акаунт