🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 14 - * ФИНАЛ * (04.12 - 12.12) 🐄

• 59 733
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 1 080
Браво на Веси, напълно заслужена победа! Малко, но страхотно трудолюбиви момиче. И аз виждам прогрес при нея спрямо предишния сезон.
И е на първо място в анкетата. Simple Smile

# 1 081
  • София
Мисля, че Яни каза, че ги държи парите на сметка. Ако бъркам, се извинявам. С тази инфлация тези пари са се стопили за толкова години. Той си знае, можеше вече със 180к да направи нещо смислено. Това си е тяхна работа, кой за каквото иска да ги харчи.

В сезона на Веси бях за Краси и не исках от съжаление да ѝ ги дават на нея. Смятах, че има по-заслужили, също така и не вярвах, че ще си промени живота, но ме опроверга. Дано и тези пари похарчи смислено спрямо техните нужди.

# 1 082
Аз обаче си спомням какво недоволство беше тук, когато разбрахме, че Веселка отново ще влиза. Според публикациите й в социалните мрежи се разбра, че ще стои доста дълго, и след като го споделих тук, настанаха едни молби да не е вярно....а сега *повечето* сме щастливи от нейната победа. Ами да, и тук си личи как за тези само 3 години е израснала супер много, щом от тотален аутсайдер тук в началото, разби всички анкети след това с гласове.

# 1 083
Доволна съм от финала, защото даде доста уроци.
- На Веси, че дори да не те оценяват, трудът винаги се възнаграждава.
- На Валерия, да се научи да губи.
- На Чавдар ,че хората не са глупави и постоянните патетични простотии, не вървят много. Въпреки това, му казвам браво за Битките.
- На Яни , че победител пак няма как да стане като се пази цял сезон и се кри зад другите.
- На Камелия и Иван, че лошото държание се наказва, колкото и фалшиви меки гласчета и сълзи да извадят.
- На новите надежди общо , че старите им спукаха гьона по всички параграфи и беше по-умно да се учат от тях и да ги уважават, а не само да се перчат и да се правят на много умни.
Всеки получи, каквото заслужава… аз съм доволна. Мен сезона ми беше интересен.

# 1 084
  • Велико Търново
Нямаше кой знае какви животни за гледане, то и да имаше те не бяха във фокуса, което също не е присъщо на която и да е ферма. Да не говорим за удобствата, които противоречат на идеята на "фермата"
А какви би трябвало да са животните? Носорози? Бели мечки? Пингвини? Имаха си животни като всички селскостопански животни, характерни за нашите ширини - крави, овце, кози, кокошки. И, напротив - те бяха с най-голям приоритет.
А това с удобствата никак пък не го разбрах. Имали са много, които противоречат на идеята, или...?

Niya-, да, Яни каза, че са в банката, но в 360-градусовия стрийм в една от рекламните паузи Мирон говори с него и го пита за тях, той тогава каза, че част от тях все пак е инвестирана в техния си бизнес, но друга част наистина е в банката.

Nikolv99, много правилно заключение си направила. Дота е показателно, да.

Нито за Веселка вярвах и вярвам, че е от малцинството, нито за Иван. Кой каквото ще да говори и пише...

# 1 085
Честито на Веси! Много съм доволна, че тя победи! Да си ги харчи парите както намери за добре и да са живи и здрави малките й принцески! Абсолютно тя заслужаваше най-много са спечели. Мило, добро и работливо момиче! Няма момент, в който да ме разочарова този сезон. Само тя не ме разочарова! И само какво голямо израстване от първото й участие... Браво!

# 1 086
Сега чакам линк от Мари и ще си изгледам финала с голям кеф!

# 1 087
  • София
На Яни му трябваше да се събуди малко по-рано и щеше да победи той. Твърде късно се сети, че не е лошо да излезе от сянката. Другият вариант беше да си вземе игрите. Харесвам го, малко не му достигна, за да спечели.

През половината сезон Вал ми беше твърд фаворит, но прекали с оплакването. Мисля, че и след Гечо имаше шанс да победи, но влезе в много лоша серия, то не беше рев, че е ратай, че е фермер и трябва да взима решение, че е дуелист. Все още си я харесвам нея, но не показа качества за победител. Не се видя това израстване, за което самата тя все говореше. Смятам, че вътре нямаше кой знае колко трудни моменти с ратайството и с избора на дуелист, а тя го изживя като голяма трагедия. Според мен това отблъсна зрителите.

# 1 088
  • Велико Търново
Malko_Slance, и на теб благодаря за чудесния коментар!

На Веси момченцето е пълно нейно копие. Двете принцески и страхотният малък мъж са най-голямото богатство, което може да има една жена. Определено първата победа на майка им им се отразява чудесно. Със сигурност това ще стане и с втората. Сега вече спокойно Веси може да ги вложи в образование - и нейното, и на децата.

# 1 089
  • Другата България
Значи смятай гледането на съседния формат колко ми е изкривило представите за ТВ формат, щом като дори не можах да предположа в самото начало на деня, след всичко прочетено и чуто, че няма да има манипулация на СМС вота и че за втори път ще дадат чека на един и същи участник, и то жена! Толкова съм предубедена и свикнала на манипулации и машинации, че въпреки всички знаци за победа на Веселка /зрителска нагласа/, бях убедена, че ще направят Валерия победител. Като реванш един вид за предходното участие. Нея или онзи досаден човек Чавдар. Дори не допуснах, че ще е отчетен реалния вот на зрителя! Виновата! Извинения към И&А, но само за това, за каста не, след като ще има следващ сезон, много, ама много трябва да се мисли кой ще участва в него.
За Веселка вече казах, аз имам само един негледан сезон досега, и той е този с нейната първа победа. Много бях чела тук и в нета, много бях слушала за това, че била циганка, била мързелива, служила си с лъжи към останалите, за да я съжаляват, манипулирала ги, живеела в мизерия....начетох се, и естествено, се настроих негативно. Затова и в началото на този сезон подходих предубедено към нея, с едно наум. Но видях една нормална, кротка, свита, трудолюбива жена, неконфликтна, която работеше като пчеличка, не създаваше проблеми на никого, вършеше каквото трябва, изпълняваше каквото трябва, съобразяваше се с останалите, не влизаше в скандали, не ги създаваше, не ги инициираше. Не съм гледала целия сезон, но се опитвах да ви чета. А и съм писала, че познавам както се оказа не един, а двама от участниците, и задочно мнението и на двамата за Веселка е положително. Е, как да не ѝ симпатизирам? На кого другиго да симпатизирам? Визирам финалистите, естествено. Валерия ме изгуби не заради Гечо, а заради детинското си поведение на моменти, мрънкането, както и дребния тарикатлък особено след като стана близка с Аксения. Манипулируема е, което не ми допадна. Яни пък толкова много внимаваше, за да се хареса и се пазеше от всякакви решения и отношения...Както и да е, за Веселка. Циганка, българка, доколкото разбирам е надградила след предходното си участие, развива се в положителна посока, дори да е поза за момента /а не го вярвам/, то от наличните 6 човека за мен тя най-много заслужаваше наградата. За първи път пращам СМС -и в такова предаване, и не съжалявам за 10те лева изобщо. Ама дадена дума - хвърлен камък. Blush

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 00:47 от Merri_An

# 1 090
Пропуснах да напиша в началото - Веси изглеждаше много добре тази вечер, отслабнала, стройна, с малко грим и прическа, без 100 корекции по себе си и е много по-симпатична от всяка средностатистическа кифла (Аксита, Камелии, Цветита, Симони и тем подобни).

# 1 091
Аксения просто явно беше взела много присърце мисията на Вал с школите, зад която заставаха и всичките гимнастички.

Ако до вас един приятел има повод за радост, а друг - за мъка - към кого ще се насочите първо?
На въпроса - първо щях да поздравя достойния победител и да споделя щастливия му миг. След това щях да утешавам загубилия и разочарования.

За т.нар. мисия на Валерия - извинявайте, но за мен това е чиста демагогия. Валерия се чуди откъде да намери пари, за да финансира стартиращ, нестабилен бизнес и прикрива нуждите си, че го прави за децата, сякаш безплатно ще ги тренира. Да не говорим, че масово децата спортуват, ходят на различни занимания, така че Валерия не е открила топлата вода, за да си представя мисията все едно е Колумб, открил Америка. Лично мен ме подразни цялата история с мисията, защото беше много популистка.

За произхода на Иван - мисля, че има арабски или близкоизточни гени в него, а не цигански. Ако баща му е сириц или нещо такова, това обяснява чертите му. Веселка не ми прилича на ромка, но и за мен, ако това е вярно, би се издигнала още повече в очите ми. Познавам и общувам с много роми от дете. Сред тях има такива, които с гордост считам за мои приятели. Не знам дали е чист късмет за мен, но никога не съм имала проблеми с тези хора и съм имала възможността да видя само хубавата им страна. Затова смея да кажа, че е хубаво да се дава шанс, преди да извадим предразсъдъците или поне да се опитваме.

# 1 092
Ще го карам в телеграфен стил, че много неща искам да кажа, да не става чаршаф.
Напълно заслужена победа на Весито! Честито!
Чочо направо ги отвя на игрите, не го очаквах.
Вал явно няма добра самооценка. Потънаха й гемиите, като малко момиченце се нацупи.
Аксения все едно я ограбиха.  Ех, Акси, една усмивка ли не заслужи човекът, който пръв те прие в отбора на Старите. Когато беше на дъното точно Весито ти подаде ръка?! Колко бързо забравяме доброто!
Нина ме побърка как цвърчеше, като мишка по време на дуелите. Леко истерична беше, непоносима просто!
Иван ми се стори доста смирен, явно се е усетил, че прекалил и се е представил в неблагоприятна светлина. Това ми направи добро впечатление. Всеки греши, но интелигетният човек вижда грешките си и не ги повтаря. Има надежда за него.
Кама не само не се е осъзнала, ами продължава да смята лошотията и грубостта си за израз на искреност. Човек може да бъде искрен без да наранява другите. Ако не спре да наказва всеки, до който се докосне за раните от миналото ще си остане сама.
Продуцентът Иван бил голям сноб. Едно от дечицата на Весито протегна ръчички да го прегърне, а той го отряза "Не, не не може". Не го мислех за такъв сухар. Scream
Любопитно кой е гласувал за Веси?!

Разумен и логичен край на тримесечното ни пътешествие, което  споделихме.
Беше ми приятно да ви чета, да пиша, да се вълнувам с вас.
Добра новина, че ще има ДЕВЕТИ. Дано кастът е по-добър.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 17:00 от sineva 1

# 1 093
  • София

Фермата - сезон 8, епизод 85 (10.12.2022)

ФИНАЛ

# 1 094
  • Другата България
Аз не съм сигурна, че на Иванчо и Андрейката им се даваше чека отново на Веселка.
Но нямаха избор. Зрителят ги постави в положение, че ако искат нов сезон - а те искат, видно, ще трябва да се съобразят финално с нагласите му. Защото от зрителя са зависими, не от участниците, които ще са обидени и огорчени. Това с детето съм го пропуснала, и по-добре. Rage

Общи условия

Активация на акаунт