Ползата от Марковите дрехи

• 26 204
  • 452
  •   1
Отговори
# 270
  • Швейцария
Те са много спретнати, винаги с чисти изгладени дрехи и чисти коси. Без да носят фрапиращо скъпи дрехи. Особено впечлтление правят пенсионерите. Блестят направо от чистота, с направени коси, добре подбрани дрехи. Имам доста съседи пенсионери. Когато и да им звънна, те са облечени добре и направени, с герданче и т.н. А ако влезеш у тях от пода можеш да ядеш. Аз направо се срамувам с моя клин вкъщи. И това, че швейцарците са в по естествен вид, изобщо не значи, че нямат вкус.

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 08:52 от JennyBG

# 271
Sad а нашите пенсионери като от ретро музей извадени и дрехите им големи/малки, който каквото им подхвърлил…

# 272
  • Швейцария
Нашите нямат пари да се поддържат. Тукашните ходят 2 пъти в седмицата на фризьор за прическа. Дрехите им може да са от C&A, ама нашите и тях не могат да си позволят за съжаление. Всеки вторник срещам съседа на 82, вдовец, като слиза долу да пере. С коша за пране, облечен в блестящо бяла риза и официален панталон.

# 273
  • София
Френските пенсионери са същите, нашите просто оцеляват.
Но пък и тук има от сой и винаги са хубава гледка

# 274
  • Пловдив
Как да няма отношение облеклото към професията? Има, разбира се.

Не ми преиначавай думите. Казах, че марката/бранда не винаги има връзка с професията. Естествено, че няма да се трупна на работа  по тениска и по дънки или по къси гащи и потник! Обаче няма и да отида с Версаче. За всяко нещо си има място и време. Не мисля, че ако видя човек, облечен в Гучи, ще си кажа, аха този е лекар, а онзи до него е адвокат. Този с ролекса пък е финансист.
Не съм съгласна. Версачето е кич за парвенюта, изобщо не е "маркова марка". Версачето не е стилно и класно. Просто е скъпо.

# 275
Аз не знам защо се фискирахте точно върху якетата.
Ами много ясно, че ако живея в страна с топъл климат, няма изобщо да ми е приоритет да се снабдя с качествено зимно яке, освен ако не ходя по ски курорти. Когато обикновено се търси полза, а не имидж, повечето средностатистически хора държат на марка за определени неща, от които очакват качество за нещо конкретно, което им е важно. Късогледите за очила, тези с проблемни стъпала - за обувки, онези с големи бюстове - за бельо и т.н. и т.н.
Всичко останало извън ползите, които се очакват,  вече е до имидж. Мисълта ми е, че това, че един си купил по-евтино яке, не значи непременно, че не разбира кое е качественото. Тъй като масово хората са с ограничен бюджет, всеки преценява кое в момента му е приоритетно за да инвестира  и с коя част от облеклото ( понеже нали тук само за облекло се говори) може да преглътне това да я купува в по-големи количества и сменя на всеки 2 сезона да речем.
Аз и досега например не съм открила дънки, които да не се протриват от вътрешната част на бедрата. ММ има такъв проблем и е някакво чудо. Ако някой знае марка дънки, които да издържат доволно количество години без да се просенят на това място, да ми пише, моля.

Но е наистина смешно, когато някой, дето живее на кредит, го видиш от глава до пети с Гучи, Мучи и сие. То дори и да е менте, пак е не по-малко смешно и не показва нищо повече от празна папагалщина.

# 276
  • Швейцария
Френските пенсионери са същите, нашите просто оцеляват.
Но пък и тук има от сой и винаги са хубава гледка

Аз купувам на майка ми дрехите от тук от C&A. Съседките и приятелките й в София питат откъде са тези дънки, такава материя, хем плътничка, хем мекичка, с ластик отстрани. А тя годро казва дъшеря ми ми ги носи от Швейцария. Та майка ми е фешън пенсия на 80, хехе.

# 277
Как да няма отношение облеклото към професията? Има, разбира се.

Не ми преиначавай думите. Казах, че марката/бранда не винаги има връзка с професията. Естествено, че няма да се трупна на работа  по тениска и по дънки или по къси гащи и потник! Обаче няма и да отида с Версаче. За всяко нещо си има място и време. Не мисля, че ако видя човек, облечен в Гучи, ще си кажа, аха този е лекар, а онзи до него е адвокат. Този с ролекса пък е финансист.
Не съм съгласна. Версачето е кич за парвенюта, изобщо не е "маркова марка". Версачето не е стилно и класно. Просто е скъпо.
Смени го с друго име. Използвах първото, което ми попадна, обаче ти ми изказа точно мисълта, че в голям брой случаи става дума точно за парвенющина.

# 278
  • София /Абсурдистан
В БГ няма такива студени зими за да носи човек кожени палта и много дебели дрехи. Но в моето детство имаше, още ги помня. Тук се продават масово изкуственяци на високи цени.
Дрехи и обувки избирам според качествата им, марки не ме интересуват. Етикети режа веднага заради алергия. Допре ли ми се етикет до врата, става страшно.
На родителите пенсионери купувам хубави дрешки, следя да са естествени материи,  но те ги прибират в шкафа и си носят по навик старите. Не мога да изляза на глава с тях. Манталитет.

# 279
  • СИ
...
На родителите пенсионери купувам хубави дрешки, следя да са естествени материи,  но те ги прибират в шкафа и си носят по навик старите. Не мога да изляза на глава с тях. Манталитет.

Точно. Тия дни малко нахоках майка ми и повече баща ми. Имат хубави дрехи, но обличат някакви вехтории и обуват някакви смачкани обувки. Имат хубави пенсии и ренти и не могат да се отърват от този манталитет. Питам ги: Защо бе хора? Закъде и за кога ги пазите тия дрехи?

# 280
  • София /Абсурдистан
За къде ги пазят,  питах и аз. Казаха - за официален случай. Като ги поразпитах, оказа се, че “официален случай” е било едно погребение, на което са ходили преди 6г. Друг официален случай няма.

# 281
Вярно е, че нашите пенсионери не могат да се мерят по стандарт с швейцарските.

Но често са по-добре облечени от младите българи - неведнъж срещам 70-80 годишни възрастни мъже, някои едвам вървят с бастуна, но са с панталон с ръб. За разлика от пишлеметата дето се изхлузват от някое ауди, с провиснало долнище на анцуг, да ти се отще...Joy

# 282
Преди като тръгнех по центъра на Варна, масово виждах спретнати и добре облечени хора.
Сега имам чувството че масата са облечени изключително зле.
А възрастните хора направо са за съжаление повечето.

ПП : Преди години имаше нещо като етикет за облеклото. Беше немислимо да тръгнеш по центъра по анцунг например. Хората се поиздокарваха като излизаха на кафенце, на разходка...
     А сега всеки нахлузил първия попаднал му парцал и хукнал....
     И все пак се надявам да е повече някаква нова мода, отколкото от безпаричие, защото наистина изглежда масово. Disappointed Relieved

# 283
Естествено, че е мода да се веят с "марковите" анцузи по центъра. Баш за Варна става дума. Имам познати, дето Найки и Адидас са върха на модното изкуство... Купуват си официални анцузи, да си ходят по центъра с тях. Аз лично никога не бих тръгнала облечена в спортни дрехи по центъра, ако ще да са за 100 милиона като цена.

# 284
  • Швейцария
Това не беше ли мода преди 20 години? Мислех, че отдавна е изчезнала.

Общи условия

Активация на акаунт