Промоции на книги- тема 16

• 47 585
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Вчера точно минах до една Била, но не забелязах книжките. А понякога във веригите има чудесни попадения, преди време например гледах една лека криминална на българска писателка (в друг хипермаркет), но тъй като се опитвам да си слагам спирачки, успях да не я купя.

# 676
  • Бургас
Започва от 1 април.

Интересно, че намалиха толкова тези книжки на Тери Пратчет (на няколко места ги виждам намалени, както и Ерик)- предполагам, че са последни бройки от тиража, или нещо подобно.

Според мен ги разчистват. Нали наскоро правата се купиха от едно издателство (не помня кое) и започнаха да ги преиздават по поредици.

# 677
Не са ли Артлайн и Озон (които доколкото знам взеха издателството)?

# 678
Уж е Артлайн, но на книжките пише Архонт - О. Обаче Сиела все още имат права, защото наскоро издадоха биографията му и са й сложили цена от 39 лв. Освен това все още издават Науката от света на диска.

А от друга страна, не вярвам, че цената е толкова ниска, заради лоши продажби, защото и трилогията, и Ерик се продават от години, а не са ги намалявали чак толкова - ако са били зле с продажбите, отдавна щяха да ги пуснат преоценени.

# 679
Според мен кампанийно във веригите се предлагат ограничени бройки от дадена книга на намалена цена. После същата книга продължава да се предлага на редовна от издателите/други книжарници. Вид маркетинг, вероятно.

# 680
Момичета, искам да взема няколко книги на Емас от европейските разказвачи - дали някъде може да се намерят с намаление?

# 681
Ако ги няма по сайтовете и са налични в Озон- там с Dk19 ще намали цената поне с 10% (освен ако не са някакво изключение).

# 682
Благодаря, действително дава 10%. Искаше ми се повече, но и това е вариант. Дали биха ги намалили някъде на 2 април, предвид че са за деца, макар и по-големи?

# 683
Не знам, аз затова се опитах да си спомня какво бяха намалили с -23% и кога точно през април. Предстои ми за подарък да купувам, имам време засега, но не мога да се сетя, видях че на начална страница е посочено намаление от 23 до 80%, явно не е било на всичко с код си мисля.

# 684
  • Бургас
Обаче Сиела все още имат права, защото наскоро издадоха биографията му и са й сложили цена от 39 лв. Освен това все още издават Науката от света на диска.

По принцип в издателския бизнес нерядко се случва правата на част от произведенията на един автор да ги държи един издател, а другата част - друг издател. Сиела може би имат права само за това, което са издали. Автобиографията може да е собственост на съвсем друго чуждо издателство, което да я издава.

# 685
  • София
Озон купи "Артлайн" и правата на Тери Пратчет от "Вузев". Ето още по въпроса:
https://www.capital.bg/biznes/tehnologii_i_nauka/2022/11/18/4415 … kupeni_biznesa_i/

На 23.04 намалението на Озон се води от -23% до -80%, но при мен винаги книгите, които съм искала, са били с -23%. Предполагам, че по-голямата отстъпка е за по-непродаваемите.

# 686
Ще изчакам априлските оферти на Озон, пък ако имам късмет, да хвана някакви отстъпки за това, което съм набелязала.

# 687
# 688
Виждам поне две интересни заглавия- “Италианецът” и “Чумни нощи” (с която впрочем се състезава “Времеубежище” - за EBRD Literature Prize 2023 ).

# 689
  • Mostly in my mind
Ще поръчвате ли от Еднорог?
Искам аз "Красив свят, къде си" и "Нож в раната", ама се чудя. Доставка по Спиди - 6 лв.

Общи условия

Активация на акаунт