"Белият лотос" - сезон 2 / сезон 3

• 39 323
  • 613
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Поздрави със страхотното парче на Carabao, ''Made in Thailand'' което за съжаление чухме само веднъж в началото на епизод 1. 😊

# 241
На мен ми е интересно като в предишните сезони. Определено нагнетяват конфликтите и ще има взривове.

Но не ми е красив. Аз виждам само мрачна джунгла, маймуни и небистра вода, даже ми се струва, че е студено за плаж. Друго си бяха Италия и Хаваите.

Подозирам че руснакът е в комбина с обирджиите.
А мъжът на тайландката собственичка е баща на сърдиткото с мазната косица и със зъбатото гадже.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 09:03 от Ирена_

# 242
Този епизод ми хареса повече от предишния, също така нямам против, ако по някакъв начин, спуснат свише, Белинда разбере какво е направил Грег и справедливостта възтържествува. Аз си исках Таня във всеки един сезон и Грег (и неговите познати) ми провали мечтите. Няма прошка за кокошка и точка.
Не знам Лео дали няма да цъфне по някое време, гледах някакви видеа за интрото и как едното изобразено човече има същата татуировка като него. И как едната приятелка е майка на Порша, но това не съм сигурна дали няма да е прекалено съвпадение.

# 243
Порша е бедно момиче, какво ще прави майка й на такова скъпарско място.

# 244
  • Бургас
Гледах еп. 2 – бррр, тази джунгла все по-поглъщаща и плашеща ми се струва... Пълна с тайни и заплахи, или пък с тайни заплахи!? Няма я хармоничната красота на природата от с.2 – съизмерима и кореспондираща (чрез архитектурата и историята) с човеците...
Тук тази безкрайна и непрогледна зеленина сякаш не подлежи на ,,очовечаване,, , притиска, поглъща, кара те да чувстваш нищожността и слабостта си, въпреки лукса и вип екстрите... И мисля че при все арогантността и самодоволството на повечето туристи, те усещат подобен дискомфорт, дори и да не са го казали гласно...

Не съзирам още категорични заявки (само намеци ) на тема смърт и духовност, но пък с голяма сила чувствам противопоставянето природа (инстинкти)/култура (цивилизация);импулси и апетити срещу рационално мислене... В това отношение най-ярък пример са Ратлиф – привидно достолепния и стабилен баща е завършен, безскрупулен финансов хищник; големият син – изцяло воден от сексуален и консуматорски нагон...; майката неспирно поглъщаща храна или медикаменти, или спяща или блуждаеща...
Интрото отново предлага много за вглеждане и размисъл с догадки... На базата на предишните впечарления си мисля, че по-скоро рисунките ни дават най-характерните черти на персонажите. А не подсказки за предстоящия сюжет. Надявам се да е така, защото ако има намеци за бъдещето, на Локи и Белинда май не им се пише нищо добро. Разбира се зависи как гледаме интрото – с познания за будизма и тайланската традиция и мислене, или през по-простата призма на очевидното...
В самото начало на ,,стенописа,, виждаме 3 слона и имената на актрисите играещи Кейт и Лори (тексаската и адвокатката) – благородни души и добри приятелки или злопаметни като слоници...!? Третата – Жаклин- фигурира в една висока кула, демонстрирайки красота и тяло 😉...
Пайпър Ратлиф я виждаме да медитира сред природата , но до нея има паун – знак за красота, но и за илюзия, потайност...
Интересно,че  Рик Хачет е сложен в една висока кула/наблюдателница, високо над всички. Сякаш бди и пази замъка... Комплексар или защитник!?
Името на актрисата играеща Челси е между изображение на хрътка и леопард, току-що разкъсал тялото на елен. Дали Челси е красивата жертва или хрътката защитник...
И накрая Локи и Белинда – той плува във водата, сред цъфнали лотоси; тя – (красива бяла птица- чапла или жерав) се оглежда във водите, а недалеч я дебне крокодил...
Дали момчето или  Линда са потенциалния удавник от началото на сезона.
Или просто Локи се е самовглъбил и постигнал Просветление, символ на което са цъфналите лотоси; а Линда просто  се е вгледала в себе си и си е направила равносметка за спечелено и пропиляно през годините на работа и отглеждане на сина й...

<<Прозренията>> за интро изображенията за жалост не са мои - гледах един интересен и доста подробен анализ от <<разбирач>> по темата Тайланд и будизъм...

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 13:39 от lady Koup

# 245
  • The point of no return
Като гледам тази джунгла всеки момент очаквам да чуя едно проскърцване и да ми се появи Хищника отнякъде.Animal See No Evil Адски много ми напомня пейзажа на Хищника - дива джунгла, злокобни звуци от животни, не виждам нищо релаксиращо в тази обстановка. Героите и те обвити в мистерия. Хем не ми е супер интересно, хем не мога да се откъсна и продължавам да гледам.
Иначе малко ме е яд, че не са кастнали повече известни тайландски актьори.
Дом, който е в ролята на масажиста, е изключение. Лиса си е певица, справя се момичето, но е повече от ясно, че е там за рейтинг. Има страшно добри актьори и актриси от Тайланд, които биха допринесли много повече от нея за сюжета. Поне сега сериалът слага Тайланд на картата и се надявам повече хора да обърнат внимание на Тайландските филми и сериали. Purple Heart

# 246
Огромен фен съм на Белият лотос. Сезони 1 и 2 съм ги гледал по няколко пъти, като този в Сицилия ми е фаворит.

Третият сезон…е различен, много по-мрачен от самото начало. В първите 2 сезона, персонажите бяха разнообразни, всеки странен по своему с пристигането, но положителната фасада удържаше няколко епизода, докато се разгърнат проблемите. В това издание, хем първите 2 епизода се усещат като едно цяло интро, хем характеропатиите са на показ от първите минути.

Изгледах трети епизод днес…има някакви индикации за завръзка, но действието все още се движи крайно бавно. Не ме разбирайте погрешно - много харесвам филмово изкуство, което залага на съвкупност от музика и образи (не толкова на действие), за да предаде дадено послание. Сорентино, например, ми е любим. Но мисля, че БЛ 3 започва да минава някаква разумна граница, защото следващата седмица ще сме в средата на сезона.

До момента, този сезон е сравнително по-слаб от първите 2. Надявам се в останалите 5 да успеят да компенсират и ще ги гледам със сигурност. Приятно гледане на всички.

# 247
Наистина дори няма намек за някакво действие.

# 248
На мен пък 3. епизод ми е фаворит от излъчените досега:
Ситуацията в сeмейство Ратлиф се нагнетява все повече.
Получи се нещо като "сблъсък" Белинда - Грег. Аз се зачудих дали Белинда "ще гугълне" Таня в някакъв момент.
Скрит текст:
И в промото за 4. епизод се вижда, че го прави.
Освен това с основание може да се предположи, че трупът е на нейното тяло, ако разконспирира Грег в някакъв момент.
Рик действа Satisfied. Около Gaitok също се изгражда нещо, което ще избухне. Много е странен.
А черешката на тортата за мен е разговорът между трите приятелки за Тръмп, републиканците и демократите, особено в светлината на сегашните събития.

Другата серия Грег ще ги събере почти всички на яхтата си и ще видим какво мазало ще настане. Laughing

Иначе ми е твърде мрачен, но пък и самите персонажи са такива. Единственият чистосърдечен герой според мен е Челси.

Сега изгледах промото.
Скрит текст:
Мисля, че руснакът с двамата си приятели (нашият българин е един от тях) ще имат подобна роля като на Мия и Лучия във втори сезон.

# 249
  • София
Има и типажи, които се повтарят в сезоните, един вид приемственост. Малкият син на семейство Ратклиф прилича много на младежа, който гребеше с хавайците през първия сезон.

# 250
  • София
Този Рик как изтрещя не е истина. Много сериозни проблеми има.
Хм, а дали този съпруг на собственичката (американеца) не е отговорен за смъртта на неговия баща?
Или пък си е директна препратка, че всъщност е баща му, като думата 'умрял' в случая е по-скоро метафорична. Трябва да е едно от двете, просто е прекалено обсебен и само това му е в главата.

Това със змиите беше ужасно. Аз имам фобия от змии. Голям минус са за тези иначе райски кътчета. Винаги имам едно наум и не мога да се отпусна истински.

Извинявам се ама Челси с тези зъбки ми е като някой заек. Иначе е добра душа. Искрено харесва ужасния за изтърпяване Рик.

Аз лично се съмнявам, а и ще се разочаровам ако Белинда е мъртвата в края. Не само защото я харесвам, ами и защото ще е прекалено предвидимо (още от интрото, а и сега със заигравката с фейк Гари).

Харесва ми как използват джунглата и звуците излизащи от нея за да ни плашат. Получава им се според мен.
Тези неща ги нямаше в сезони 1 и 2. Имаше си мистерия, но само заради самите персонажи.

Горкия Гаиток. Влюбен и загубен по Мук, да не стане накрая някоя беля. :/

Липсва ми ролята на управителя. Този Фабиан е много ниска летва.

Двете либерални квачки много ме издразниха как раздават квалификации за някой според политическите му убеждения. И без това не ги харесвах. Сега вече ги задрасках окончателно. Типичните празноглави либерали. Няма значение какъв си бе хора. Демократ или републиканец, нито в кой щат живееш. Всичко опира до това какъв човек си и какви са ти делата. Простичко е.

Тимъти Ратлиф да не вземе само да се самоубие... Като потенциален самоубиец се държи.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 15:36 от Diavolo

# 251
Ще е много поетично, ако всъщност Гари/Грег загине, преди да успее да похарчи парите на Таня. Grin  Примерно ако Клои реши, че не иска да се занимава повече с него.

# 252
Сезона и за мен върви бавно и чакам с нетърпение да започне да се заплита сюжета. Интерпретацията на интрото и символиката на рисунките беше много интересна!

За мене много въздействащ беше разговора между Тим и Саксън - много силна игра и въвежда темата за приемственост и кой плаща за греховете на предците. Саксън се вдига в класацията ми за потенциална жертва в края на сезона.

Ще ми бъде много интересно ако направят една сцена със задушевен разговор между Клои и Челси, за да хвърлят малко светлина на отношенията им с половинките. Но предполагам ще продължат да ни го сервират в малки дози.

За трите приятелки - като оставим политическите пристрастрия настрана - диалогът с Кейт беше направен много добре. Имаше нужда от тема която да противопостави Кейт срещу другите, а и беше ред на Лори и Жаклин да имат клюкарски разговор насаме. Динамиката отразява много вярно как някои женски приятелства се превръщат в борба за превъзходство.

# 253
Много силен 3-ти епизод на БЛ с градация на напрежението, определени персонажи им личи, че са на ръба. В следващия епизод очаквам вече развиване на спиралата към хаоса.

На мен и в този сезон всички са ми интересни като характери, психология, динамика на отношенията помежду им. 

Грег ще събира гости на яхта, паралел с Таня и сезон 2. Ироничното е, че е попаднал в същото положение, в което беше тя - във връзка с по-млада златотърсачка, с шарещи очи, с която нямат допирни точки, адекватна комникация. Той, от своя страна, досущ егоцентрик като Таня, не я отразява като личност. Въпреки наследените милиони, не изглежда щастлив.

Неминуем ще е вривът при сем. Радклив - символиката с "цунамито", близкия план на налудничавия на вид Тим, който до този момент обича да държи всичко под контрол. Интересно как това ще се отрази на децата, които се усещат като коренно различни.

По-мрачната и злокобна атмосфера, създавана от кадрите и звуците на джунглата, кореспондира според мен с темата на сезона - тленност, смърт. Лично на мен ми харесва, навява ми асоциации с обстановката и мистиката в "The House of Usher" и "Брулени Хълмове".

# 254
За третия сезон, потърсих мнението и на други хора. Благодаря.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 22:41 от Kristina Stoyanova 693055

Общи условия

Активация на акаунт