Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 854
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
Avene Hydrance Optimale UV Riche ми е хидратиращия крем - термална вода Авен има. Слагам и La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ с пантенол. Всичко съм спряла, какво стана изведнъж от БП. За първи път получавам такава реакция. А имам подкожна пъпка и в момента точно там.

# 376
  • Washington,USA
Avene Hydrance Optimale UV Riche ми е хидратиращия крем - термална вода Авен има. Слагам и La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ с пантенол. Всичко съм спряла, какво стана изведнъж от БП. За първи път получавам такава реакция. А имам подкожна пъпка и в момента точно там.

Чувствителна ли Ви е кожата? Може би с по-нисък процент трябва да ползвате...

# 377
Не съм сигурна дали е чувствителна. Досега не съм получава подобна реакция нито със салицилова 2%, гликолова к-на 10%, Акнелиз 5%, Фуцидин и т.н. (не заедно, разбира се).
Изглежда, че ще се обели след няколко дни. Дано се покаже здрава кожа без белег.
А този БП 5% се продава без рецепта (за разлика от Фуцидин примерно). По-нисък процент не съм виждала на българския пазар. Ще спра засега с него. Благодаря.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 10:30 от Velma125

# 378
  • София
Велма, кремчетата са ок. Спри наистина активите. БП те е изгорил. Буквално.

# 379
БП е доста агресивен към кожата , а и този процент не е нисък, а вие сте го нанесла два пъти в рамките на един ден. БП се въвежда като ретинол и трет - постепенно. Сега трябва да ви зарасне  кожата преди да ползвате друго освен хидратация

Бензоил пероксид не се препоръчва за комбиниране с ретинол и третиноин

# 380
  • в страната на чудесата
Епидуо не е ли комбинация ретионоид с БП.

# 381
Благодаря за отговорите. На самата туба пише сутрин и вечер.
Много съм бясна, поне подкожната пъпка да се беше махнала. Кожата ми се обели, тя си стои.........

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 21:53 от Velma125

# 382
Епидуо не е ли комбинация ретионоид с БП.

Епидуо -Адапален 0,1% ( това в ретиноид ) и БП  2,5%, а в Акне аут БП е 5%. И двата продукта се въвеждат бавно

# 383
Здравейте, какво бихте ме посъветвали? Не бих казала, че често ми излизат големи гнойни пъпки, но се случва. Но имам много черни точки, като бабунки дали Скинорен може са помогне?
Ето и снимка как изглежда кожата ми:

# 384
  • Пловдив
Момичета, някой да е правил комбинация сутрин Скинорен, вечер Епидио?
Новата дерматоложка това измисли...

# 385
  • в страната на чудесата
Аз правя това, като някои вечери пропускам епидуото.
Има известен ефект. Но може да е временно както обикновено

# 386
  • Пловдив
И аз не знам вече...
А има ли зачервяване от Скинорен? Че сутрин преди у-ще надали ще можем да мажем...по-скоро на обяд...

# 387
  • София
Самият Скинорен (и въобще кремовете с азелаинова киселина) не зачервява. Но ако след това хидратирате лицето с крем - тогава може да се зачерви за малко. Нанасяйте слънцезащита - Скинорен има голем процент киселина и кожата става фоточувствителна.

# 388
И аз не знам вече...
А има ли зачервяване от Скинорен? Че сутрин преди у-ще надали ще можем да мажем...по-скоро на обяд...

Много лесно ще разберете, нанесете от вътрешната страна на лакътя, където кожата е нежна и следете реакция. Ако всичко е наред нанесете на лицето, след като се прибере от училище и измие, но само на малък участък и наблюдавайте за седмица какво се случва. Пазете лицето от силно слънце. Не ви ли е изписан системен антибиотик?
Моето момиче се маже с Епидуо в момента и й взех серум с ниамицид 10%  и цинк 1% и слага от него 3-4 капки на лицето преди хидратация с крем на Биотрейд акне аут и се отразява много добре - зачервяванията намаляват. Може да пробвате по същия начин на малък участък от кожата с този серум как се отразява. Тя пие витамини А,Е,Д и приема цинк и  антибиотик по схема . Не знам каква е причината, но всяка есен се обостря много това  състояние. При нея стресът е отключващ фактор.

# 389
Акне не се лекува с антибиотици. Тези дерматолози не четат ли актуалните гайдлайни не знам….
 Изобщо лекари, които изписват АБ избягвам.
Най-малкото трябва да се пусне антибиограма първо, а това никога не се прави.

Общи условия

Активация на акаунт