Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 821
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
  • в страната на чудесата
Имате ли дефицит на имуноглобулини и лимфоцити?

# 466
Не. Имуноглобулините са за конкретни болести, съответно са ми пускани само за определени такива и резултатите винаги са едни и същи- отлично здраве според кръвната картина, както писах и по-горе. Пускани са ми най-различни кръвни маркери -над 2 листа са ми резултатите и няма нищо,за което да се хване човек. Бактробан ползвам,  но под формата на назална мас на друга фирма. Вече почти месец, но няма повлияване.  Ще питам да ми се изпише и за мазане върху кожата, благодаря. Blush

# 467
  • Washington,USA
Не. Имуноглобулините са за конкретни болести, съответно са ми пускани само за определени такива и резултатите винаги са едни и същи- отлично здраве според кръвната картина, както писах и по-горе. Пускани са ми най-различни кръвни маркери -над 2 листа са ми резултатите и няма нищо,за което да се хване човек. Бактробан ползвам,  но под формата на назална мас на друга фирма. Вече почти месец, но няма повлияване.  Ще питам да ми се изпише и за мазане върху кожата, благодаря. Blush

Може генетично да е.

# 468
Да, разбира се, антибиотикът е избран според антибиограма. Пише,че коките са MSSA, което значело "чувствителни към антибиотици". Всичките изброени десетина антибиотици са посочени като S - чувствителни и съответно ми е изписан един от тях. Изненадата за лекуващият лекар е,че определено няма повлияване. Удължи ми курса с още една седмица, паралелно се мажа и с Фусидин, а лицето ми става по-зле и по-зле. Трагично. Преди ползвах ихтиол и салицилов спирт, ама вече не смея- подкожните буци стават направо лилави от раздразнение, болят, а като се наложи да ходя по-бързо, болят още повече, защото се друсат на лицето ми Joy
На нас, за тези "буци" , които нито се прибираха, нито излизаше нещо от тях , помогна бензоил пероксид, разбира се след лекарска консултация. Антибиотикът въобще не помогна.

# 469
Пробвах бензил пероксид, но кожата ми стана лилава и лъскава, сигурно нещо като контактна алер. реакция ?! Cry В момента съм с крем Мупиродермал, втори ден (локално). Излишно е да казвам,че няма подобрение, дори имам нова твърда, дълбока и още по-червена подкожна пъпка (кандидат цирей) под окото. Някой с впечатления от Мупиродермал?

# 470
Мупиродермал за акне не съм чувала да се изписва.
Ние сме мазали преди години когато на морето ни ухапа нещо като гущер.

# 471
Може да мажете наранената кожа с Пантенол пяна

# 472
Beche, с най-добри чувства го казвам. Нещо в живота Ви трябва генерално да се промени. Дали ще е диета, редовна физическа активност, спиране на стреса и т.н., но трябва да го намерите и направите. Локално с кремчета едва ли ще има ефект. Качете снимки, ако е удобно на проблема.

# 473
  • Washington,USA
Пробвах бензил пероксид, но кожата ми стана лилава и лъскава, сигурно нещо като контактна алер. реакция ?! Cry В момента съм с крем Мупиродермал, втори ден (локално). Излишно е да казвам,че няма подобрение, дори имам нова твърда, дълбока и още по-червена подкожна пъпка (кандидат цирей) под окото. Някой с впечатления от Мупиродермал?

Дайте малко почивка с кремове и препарати. Само почистващ гел за вашия тип кожа. Да не Ви плаша, но може да е генетично.

# 474
Използвам измивен гел за моя тип кожа, но... Мупиродермалът е изписан от лекар, който за сега си няма идея какво ми е, освен инфекция с гнойни пъпки, причинени от златист стафилокок. Аз ли да знам... На този етап отрича като причина проблем с продуктите до сега, хормони и начин на хранене. Генетика - 100% не е, тъй като никой от роднините ми няма и не е имал в младостта тежки кожни проблеми. Намаляването на стреса не знам как ще стане предвид болката Confused Прикачвам снимка.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 08:13 от Beche

# 475
  • Washington,USA
Използвам измивен гел за моя тип кожа, но... Мупиродермалът е изписан от лекар, който за сега си няма идея какво ми е, освен инфекция с гнойни пъпки, причинени от златист стафилокок. Аз ли да знам... На този етап отрича като причина проблем с продуктите до сега, хормони и начин на хранене. Генетика - 100% не е, тъй като никой от роднините ми няма и не е имал в младостта тежки кожни проблеми. Намаляването на стреса не знам как ще стане предвид болката Confused Прикачвам снимка.

Тридерм ползвали ли сте? Не ми прилича на акне това... По-скоро на някаква инфекция или обрив.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 22:19 от Bundyrose

# 476
Не съм ползвала този крем, избягвам кортикостероиди заради риска от рязко влошаване, а и не са ми го изписвали досега така или иначе. Да, не е акне (за сега), офиц.диагноза е "стафилококова инфекция", протичаща с гнойни пъпки. Правих си още един тест (секрет от пъпка), от който излезе "анаеробни бактерии". В момента пия втори антибиотик. Никаква промяна за сега. Чудя се за Клеоцин Т.

# 477
Да, стафилокок е това. За него ми беше помогнал Фусидин, не помня дали сте го ползвали.

# 478
Да, ползвах го 2 пъти на ден тънък пласт върху суха и чиста кожа, в продължение на малко повече от 2 седмици. Не ми помогна изобщо, пъпките станаха повече и още по-дълбоки

# 479
Здравейте, някой дали си е изследвал нивата на цинк? Сега случайно ми попадна като симптом на такъв дефицит е болезнено акне, което е точно като моето едни кисти мн болезнени, също така не ям месо и вече ми се вижда доста възможно такъв тип дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт