Забременели след инвитро 52

• 54 257
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
ЕлисаКакви изследвания сте правили,ембриона изследван ли е ?Не е невъзможно и в България да се случат нещата просто трябва да попаднете на правилните лекари

Да, имунология. Няма отклонения.
Анализ на абортивния материал правих също. Ембрионът е бил с тризомии 18 и 21.
Предимплантационна диагностика не е правена.

# 631
ЕлисаКакви изследвания сте правили,ембриона изследван ли е ?Не е невъзможно и в България да се случат нещата просто трябва да попаднете на правилните лекари

Елиса, при наличие на 2 тризомии, според мен е най-добре да изследвате ембрионите преди трансфер. Възрастта е сериозен фактор, но е напълно възможно да има и здрав ембрион сред тях.

# 632

Елиса, при наличие на 2 тризомии, според мен е най-добре да изследвате ембрионите преди трансфер. Възрастта е сериозен фактор, но е напълно възможно да има и здрав ембрион сред тях.

Благодаря!
Съвети към коя клиника да се насоча?

# 633
Elisa_N, съветвам Ви да се насочите към Турция. В България си губите само ценното време и парите.

# 634
Дами днес по спешност бях на преглед защото прокървих имах и един съсирек 😔
Доктора при когото бях каза че е живо , но не пуска да чуем пулс -дали апарата е стар?!?
Водя се 7 г.с и отново ме гледаха с вагинален ехограф.
При вас как протичат прегледите ?
При моя доктор съм чак на 01.08 и отново съм в паника
Пуснах ЧХГ и утре отново ще пусна да видя как се развиват нещата

# 635
Това с чуването на пулс при мен се случи едва към 9 гс. Дотогава репродуктивният ми каза, че било вредно. И тала си пуснахме чак тогава. Иначе само гледаше пулсациите. Така че спокойно

# 636
ДидиПринципно както Кая е казала ,не е хубаво преди 10 г.с. Да се пуска доплер за да се чуе пулс ,вчера ми го потвърди друг лекар при който ходих и даже ми се накара,че в 6 г.с са ми пускали доплер
Щом е видял пулсациите значи е добре,ако толкова си притеснена отиди на още един лекар и освен ЧХГ ,може да си пуснеш и Прогестерон ,защото кървене се получава и при нисък прогестерон
До тогава лягай да пазиш леглото,няма да ти казвам да си спокойна,защото няма как да стане,но гледай да почиваш повече и пак казвам пусни прогестерон и ако трябва отиди при още един лекар за твое спокойствие
Аз лично съм толкова изтрещяла,че ходя по два пъти в седмицата на лекар
Стискам палци всичко да е наред 🍀🤞🏼❤

# 637
От 6-та седмица са ми пускали да чуя пулс за кратко.
Дидето, ЧХГ вече в 7-ма седмица не знам какво точно  ще Ви покаже. Ще се чудите само какво означават тези стойности. След такива седмици е важно да се проследи размер, пулс, крвопоток към плода, както и кръвно изследване на прогестерон. Приемате ли кръворазреждащи? Не може ли да се свържете с Вашия доктор и той да Ви прегледа?

# 638
От 6-та седмица са ми пускали да чуя пулс за кратко.
Дидето, ЧХГ вече в 7-ма седмица не знам какво точно  ще Ви покаже. Ще се чудите само какво означават тези стойности. След такива седмици е важно да се проследи размер, пулс, крвопоток към плода, както и кръвно изследване на прогестерон. Приемате ли кръворазреждащи? Не може ли да се свържете с Вашия доктор и той да Ви прегледа?

ЧХГ-то го пускам на своя глава два последователни дни да видя дали пада за това го правя.Смятам ,че ако не падат стойностите нещата са добре /може и да съм в грешка/
Нямам кръворазреждащи препарати само Пролутекс по 1 на ден.
Като размер нараства миналата седмица на 20 прокървих и сега на 25 отново от двата прегледа се видя ,че расте.
Лошото е ,че трудно се доверявам и винаги подлагам казаното под съмнение

# 639
  • София
d1det0, спокойно, спри да се тестваш, а пази леглото.
Аз имах ужасен кръвоизлив в 5-6 седмица, а вече се радвам на малкото човече.[video][/video]

# 640
Здравейте, дами! Присъединявам се към темата.

Имам положителен тест след трансфер извършен на 06.07.2023 г. Първи преглед предстои на 01.08.
За мен това е първи трансфер след втора стимулация и първи положителен тест за бременност изобщо. При първата стимулация имах три неуспешни трансфера.

Бих искала вашето мнение за следното.
В момента трябва да съм в 4 г.с. и 5 дни. Вчера имах особена болка в корема, а днес изчезна напрежението в гърдите, което усещах до вчера и това ме притесни. Имате ли представа какво би се случило при евентуално прекъсване на бременността на толкова ранен етап? Липсата на зацапване/кървене може ли да е достатъчно успокоение?
Медикаменталната ми терапия продължава - естрофем, утрогестан, пролутекс, преднизолон, аспирин протект.

# 641
Здравейте, присъединявам се и аз към темата. С някои вече се познаваме онлайн Simple Smile аз влизам в 8ма седмица, термин на 8ми март.
Диде, опитай се да лежиш и ако приемаш кръворазреждащи питай доктора дали може да ги спреш. Често се случва това и в повечето случаи отминава. Всичко ще е наред!

# 642
ИнгаПре мен лично при първите два аборта имах всички симптоми и рязко спряха,но цикъл не дойде докато не спрях лекарствата,НО много дами споделят,че симптомите ту изчезват ту се появят
Аз бих ти препоръчала да проследиш сак ти върви ЧХГ през ден,ако нараства няма за какво да се тревожиш
Успех ти пожелавам!

# 643
Момичета излезна ми ЧХГ-то увеличава се 🤞😊
Прогестерона обаче е 39,30 ng/ml не е ли нисък ?

# 644
Инга- всичко може да е, за съжаление не е задължително да има зацапване. Утре може отново да те заболят гърдите, може пък да почне да ти става лошо. Възможно е всичко да е наред. Ако се притесняваш, не е рано да отидеш на преглед за визуализация на плодно сакче. Всяко едно нещо, което ще ти донесе успокоение - го направи.
Дидето- Добре ти е прогестеронът. За първо тримесечие горна граница е 44 ng/ml.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 11:54 от Lemon Blossom

Общи условия

Активация на акаунт