Забременели след инвитро 52

• 54 262
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Дидестрахотни новини,прогестерона ти е супер можеш да си го проследяваш от време на време веднъж седмично примено,аз онзи ден профилактично пуснах и добре че съм параноична паднал е на 18,63 веднага ми изписаха Пролутекс веднъж дневно в петък пак ще пусна да видя дали се е повлиял от инжекциите

# 646
Дидестрахотни новини,прогестерона ти е супер можеш да си го проследяваш от време на време веднъж седмично примено,аз онзи ден профилактично пуснах и добре че съм параноична паднал е на 18,63 веднага ми изписаха Пролутекс веднъж дневно в петък пак ще пусна да видя дали се е повлиял от инжекциите

Кате аз съм на  Пролутекс веднъж дневно сега на своя глава го слагам 2 пъти дневно

# 647
Диде, аз слагах пролутекс и кринон, сега съм само на кринон. Попитай доктора ти дали не е вариант да ги взимаш заедно или да ги редуваш, защото някои усвояват по-добре от едното, други от другото.

# 648
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Присъединявам се при вас след трансфер на 06.07., първи преглед на 31.07.предстои. На 12тия ден от трансфера пусках и прогестерон-23 ng/ml. преди поставянето на прогестан декс и вагиналната глобула. Терапията ми за простерона е 2х1 прогестан декс и 2х1 прогестан (200 мг). Та въпроса е Вие преди поставяне на прогестерон ли се тествате, за да е релевантен резултата или след?

# 649
Аз лично винаги след прием се тествам не е умишлено просто часовете винаги са ви по-обяд и няма как да изпусна сутрешната доза,но не ме притеснява да по мое мнение още по-добре тамън мога да проследя дали след прием е достатъчно високо нивото ,което значи,че го усвоявам поне така си мисля аз

# 650
  • София
Аз се тествам сутрин, като гледам да е в рамките на 30 мин след като сложа Кринон гела. Не знам за толкова бързо дали се усвоява по кръвта, но нямам избор, после на работа няма как да слагам.
Здравейте, момичета! Присъединявам се при вас след трансфер на 06.07., първи преглед на 31.07.предстои. На 12тия ден от трансфера пусках и прогестерон-23 ng/ml. преди поставянето на прогестан декс и вагиналната глобула. Терапията ми за простерона е 2х1 прогестан декс и 2х1 прогестан (200 мг). Та въпроса е Вие преди поставяне на прогестерон ли се тествате, за да е релевантен резултата или след?

# 651
  • София
Привет, момичета Flowers Hibiscus Присъединявам се към темата след трансфер на 30.06. На 25ти бях на преглед и док засече пулсации, обаче обясни, че сакчето се е разположило малко по- нагоре и би трябвало скоро само да се намести централно в матката. Дали случайно има и други такива случаи и повод ли е за притеснения?

# 652
Lemon Blossom, Kateto M, много благодаря за споделения опит и информация!
Ще проследя ЧХГ, за да успокоя малко главата (надявам се) до деня на прегледа.

Пожелавам хубав ден и се надявам да съм тук и през следващите месеци Relaxed

# 653
Здравейте, момичета, след трансфер на 14ти юли на 12ти ден имах положителен тест. На 14ти ден пусках и прогестерон и беше малко висок 209. Изпратиха ме в друга лаборатория и на следващия ден около 796 и се шокирах. Репродуктивния ми каза да намаля дозата на утрогестан от 3х3 (2 вагинално и 1 перорално) на 3х2 и след две седмици да пусна пак. Каза, че хубаво съм удивлявала хормона, но дотам.

Моля ви за мнение, в интернет нищо не намирам освен за нисък прогестерон.

# 654
Момичета, според вас дали от стимулацията може да се вдигне пролактина ?
За ТСХ знам, че се вдига , но пролактина ?

# 655
Момичета, според вас дали от стимулацията може да се вдигне пролактина ?
За ТСХ знам, че се вдига , но пролактина ?

Аз имах преди стимулацията доста висок пролактин и със достинекс успях да го намаля чак спадна под нормалната граница. След това за време на стимулацията не се вдигна, но аз продължавах да пия достинекс до трансфера. Така че мисля че не се вдига. Но сигурно зависи и от терапията и самите лекарства за стимулация. Можеби друг имал поразлично искуство от моето.
Даже и ТСХ не ми се вдигна от стимулацията.

# 656
Момичета, здравейте. За пръв път се включвам при Вас, но съм в зверска паника и не знам да се радвам ли, да плача ли. На първия преглед след положителен тест се видя едно сакче, въпреки че бяхме върнали 2 ембриона на 5ти ден, няколко дни по-късно прокървих. Оказа се, че е отлепяне на сакчето. Слава Богу кървенето спря, но като отидох на следващия преглед док. ме изненада, че съм бременна с тризнаци, които са в един плоден сак. Днес отново бях на преглед, последен ден на 7ма седмица съм, док. каза, че и трите ембриона отговарят на големината за седмицата и чухме 3 отделни пулса. Каза, че това е голям проблем, защото рядко тези бременности са с щастлив край. Много било рисковано да се прави редукция, тъй като са в един сак и имали общи кръвоносни съдове. Много съм притеснена, в сряда имам час при Чавеева за второ мнение. Някоя имала ли е подобен казус, как са се развили нещата?

П. С. Забравих да допълня, че на всичкото отгоре съм и с конизация на шийката на матката.

# 657
Момичета, здравейте. За пръв път се включвам при Вас, но съм в зверска паника и не знам да се радвам ли, да плача ли. На първия преглед след положителен тест се видя едно сакче, въпреки че бяхме върнали 2 ембриона на 5ти ден, няколко дни по-късно прокървих. Оказа се, че е отлепяне на сакчето. Слава Богу кървенето спря, но като отидох на следващия преглед док. ме изненада, че съм бременна с тризнаци, които са в един плоден сак. Днес отново бях на преглед, последен ден на 7ма седмица съм, док. каза, че и трите ембриона отговарят на големината за седмицата и чухме 3 отделни пулса. Каза, че това е голям проблем, защото рядко тези бременности са с щастлив край. Много било рисковано да се прави редукция, тъй като са в един сак и имали общи кръвоносни съдове. Много съм притеснена, в сряда имам час при Чавеева за второ мнение. Някоя имала ли е подобен казус, как са се развили нещата?

П. С. Забравих да допълня, че на всичкото отгоре съм и с конизация на шийката на матката.

EP_observer, има едно момиче от форума, която е с еднояйчнци близнаци след инвитро, но да, рискови са тези бременности, защото са в едно сакче. То добре, че онова второто не се е развило, че щеше да стане.....Докторът сигурен ли е, че са три? Отидете и на второ мнение. В този случай мисля, че няма как да се направи редукция. Те доколкото знам се прави само, ако са отделни сакчета. Вярвайте, че Господ ви ги е дал и по-често следене. Чавеева и Чачева са докторите. А защо са ви сложили 2 ембриона, след като имате конизация?? Това е безотговорно, многоплодната бременност винаги е рискова.Когато има усложнения, винаги се слага един ембрион, няма значение възрастта.

# 658
Сложиха ми две, защото до момента имам 2 биохимични бременности, 1 спонтанен и 1 мисед аборт. Затова решиха евентуално едното, ако не е както трябва, да подсили другото, а то пък каква стана…..  не знам, аз след всички мъки, които преживях, не мисля, че имам силата да взема решение да махна 3 напълно здрави и нормално развиващи се бебета, въпреки че рискът е голям. Просто не знам какво да правя… дано имам късмет този път 🙏🙏🙏

EP_observer, има едно момиче от форума, която е с еднояйчнци близнаци след инвитро, но да, рискови са тези бременности, защото са в едно сакче. То добре, че онова второто не се е развило, че щеше да стане.....Докторът сигурен ли е, че са три? Отидете и на второ мнение. В този случай мисля, че няма как да се направи редукция. Те доколкото знам се прави само, ако са отделни сакчета. Вярвайте, че Господ ви ги е дал и по-често следене. Чавеева и Чачева са докторите. А защо са ви сложили 2 ембриона, след като имате конизация?? Това е безотговорно, многоплодната бременност винаги е рискова.Когато има усложнения, винаги се слага един ембрион, няма значение възрастта.

# 659
Аз съм бременна в 18 гс с еднояйчни близначки,след върнати 2 ембриона също. Следя се при Михова(Чачева) и Чавеева. Последната има опит точно с еднояйчни тризначки и мн ми допада,защото е мн лъчезарна и позитивна. Михова също е страхотен специалист-даже по-обстойно ги гледа - всеки път по 60-70 мин.
И аз бях, и съм де, мн изплашена дали ще ги износя(с 4 големи миомни възела съм и 10 операции на матката),но с всеки изминал ден се обнадеждавам и започвам тайничко да се радвам.
Скоро даваха и по ТВ за едни тризначки следени от Чавеева-потърсете.
Според мен,ако са здрави генетично(правих Панорама тест-т.к.са еднояйчни са с почти идентично днк),ще ви направят серклаж(то и мен ме очаква сигурно въпреки,че нямам конизация) и ще изкарате бременността.
Шок е в началото,но с времето ще сте благодарни на този Божи подарък!
Късмет 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт