Забременели след инвитро 52

• 54 229
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Доктор Чавеева е страхотен специалист.  
Аз съм бременна с разнояйчни близнаци и след серклаж, нямам конизация.
Познавам и една дама с еднояйчни след трансфер на 1 ембрион, точно както е при Девилче.
За успокоение - при моят доктор, който следи бременността ми, има бременна с тризнаци, знам, че всичко протича нормално и дано така да е и занапред.

# 661
Благодаря Ви за подкрепата момичета! Пожелавам на всяка една от Вас леко бременеене и пухкави финалчета! Дано всичко е наред! ❤♥🙏

# 662
Привет момичета и успех до край на всички!
Аз съм началото на 9г.с с разнояйчни близнаци,но на последния преглед репрото каза,че нещо и изостават на размер,а и нямам никакви симптоми до ден днешен.Общо взето треперя до всеки срещи преглед,защото съм с 3 аборта и за първи път чухме пулс и изобщо стигаме до тук,та въпросът ми е дали имам случай на забавяне на растежа и после да си наваксат малките?

# 663
Благодаря Ви за подкрепата момичета! Пожелавам на всяка една от Вас леко бременеене и пухкави финалчета! Дано всичко е наред! ❤♥🙏

А имат ли ПИД? Защото и аз съм с 1 мисед и 2 спонтанни и сме се насочили към Турция, където задължително искат да ни направят ПИД, защото сме с тежък мъжки фактор и най-често той е причината за спонтанни аборти. Аз лично също приех това решение, защото психически не издържам вече на тия аборти. Въпросът не е  да се слагат количество ембриони, а качество. Може да е един, но да е годен. Но, както казаха момичета д-р Чавееве имаше наскоро случай с тризнаци и успешна бременност и вярвайте, че щом Господ ви ги е дал, значи така е трябвало да стане.

# 664
Благодаря за куража. Не, нямат ПИД. Моето ин витро е в Турция и там докторите казаха, че понеже сме млади и качеството на ембрионите ни е 5АА не виждат никакъв смисъл да се прави ПИД. Аз исках да направим, за да сме сигурни, но те ме разубедиха. При нас аборите май бяха в следствие на тромбофилия (нискорискова), но все пак я имаше. Предните пъти не се взеха мерки за нея, сега за първи път се взимат и то стана голямо мазало …. Искрено се надявам, че всичко ще е наред, но не знам. Гаденето, болките виенето на свят и то толкова рано и такива мащаби хич не ми помагат да съм позитивна. 

А имат ли ПИД? Защото и аз съм с 1 мисед и 2 спонтанни и сме се насочили към Турция, където задължително искат да ни направят ПИД, защото сме с тежък мъжки фактор и най-често той е причината за спонтанни аборти. Аз лично също приех това решение, защото психически не издържам вече на тия аборти. Въпросът не е  да се слагат количество ембриони, а качество. Може да е един, но да е годен. Но, както казаха момичета д-р Чавееве имаше наскоро случай с тризнаци и успешна бременност и вярвайте, че щом Господ ви ги е дал, значи така е трябвало да стане.

# 665
EP_observer, нямам опит със ситуация като твоята, защото аз бях с разноячни близнаци след инвитро. Вярно е, че три бебета с обща плацента си е риск, особено ако са и в един сак, но това не значи, че бременността е обречена. Историята познава случаи всякакви - усложнения при малко рискови бременности и успехи при рискови. Стискам палци всичко да се развива добре и ти, и бебетата, да сте добре и да стоят на топло максимално дълго!

# 666
Тук всеки от нас иска да даде кураж, но моят съвет е да си слушате лекарите и да не се оставяте да ви влияе чуждо и непрофесионално мнение.
Не искам да влизам в детайли, но мнението ми е продиктувано от сходна история, но с близнаци на моя близка, отново в Турция. Нека ви обяснят рисковете, да ви кажат какви са шансовете с вашата шийка, какви могат да са очакваните изходи.
Аз също съм на мнение, че бременността не е обречена, разбира се, че има шанс, но не нас трябва да слушате.
Чачева и Чавеева са страхотни специалисти, Стратиева също в много добра в многоплодни бременности. Доверете се на професионалистите и Бог с вас, дано всичко приключи с успех!

# 667
Малеее еднояйчни тризнаци.
Всяка от нас се моли за едно ,а при теб са три това си е Божи дар!
Искрено се надявам всичко да е наред ,няма да е лесно ,но е важен крайният резултат 🤞🍀

# 668
При еднояйчни тризнаци няма как да се направи редукция, но вярвам, че ще имате 3 прекрасни дечица. 🍀
Колкото до ПИД, може да имате най-високо качество ембриони, но да имат генетични дефекти.

# 669
Дами,
Днес си пуснах прогестерон и стойностите излезнаха 79,65 ng/ml, в 8 г.с съм ,по референтни стойности го дават около 50 ng/ml
Не съм наясно и се притеснявам да продължавам ли по схема приема ?

# 670
Продължавате, докато лекар не Ви каже. Коментирайте с него резултата и нека той да прецени каква да Ви е схемата.

# 671
Момичета, кои от вас са нямали никакви симптоми при положителен резултат ???? Не усещам нищо , а съм след трансфер

# 672
Аз нямах симптоми. Чак от 8 г.с. се започна с гадене и отпадналост.

# 673
Аз съм в 5 г.с и прогестерона в събота ми беше над 700, нормално ли е и колко е опасно?
Докторът каза, че много добре усвоявам прогестерона и от 3х3 ми намали утрогестана на 3х2.

# 674
  • София
Момичета, аз днес прокървих много силно с кръвоизливи. Видя се силно отлепяне на плодния сак. Казаха, че по-скоро няма да го бъде, но да лежа 2 дни в къщи и да дойда пак на преглед.
Много тъжно, защото го видях как вече има жълтъчно тяло вътре и явно е имало някакъв шанс преди това.
Вчера имах силни болки долу, но си мислих, че от седенето на стол по цял ден и минаха до вечерта. Е, явно тогава се е случило и е трябвало да обърна повече внимание.
Нищо, като приключи това съм първа в редиците за ново инвитро и никакво ходене на работа след трансфер.
На вас успех, много се надявам да не се сблъсква нито една от вас с това.

Общи условия

Активация на акаунт