Отговори
# 390
ZiggyStardust честито ,нека да ви е живо и здраво .Heart  Когато се чувстваш добре , ще чакаме да споделиш как е минало раждането .

# 391
ZiggyStardust  Честито ! Да е жив и здрав малкия юнак и много да ви радва! Heart
Мамчета някоя от вас знае ли кога се прави Сладка питка на детето , четох че е на 40-ия ден или първата неделя след 40-ия ден а те се падат по празниците и на 1 януари. Другото което ме притеснява че сега върлуват разни болести и не ми се иска да подлагам на опасност.

# 392
  • Варна
Дойде и нашият ред 💙 Първото ни дете се роди днес следобед 🤗

Момче, 3350 и 51 см. Ще пиша друг път повече, но засега: и двамата сме добре ❤️
Честита ви първа рожба! Нека да е много здраво малкото коледно джудже,а мама бързо да се възстанови 🤗
Относно сладката питка , аз знам че се прави на 40-ят. Организирала съм няколко такива на мои приятелки, но за жалост и ние най-вероятно няма да правим този ритуал, защото около мен или са бременни или с малки деца и риска е голям, а да пътуваме до Варна и да не се състои мероприятието няма мисъл. Единствено сутринта ще отидем на църква, за да ни четат молитва

# 393
ZiggyStardust, честита радост! Нека юнакът расте щастлив и безгрижен за радост на всички! Бързо възстановямане ти желая!

В нашия край сладка пита се правеше на третата вечер в родилното (имаше си специална стая), а 20ден молитва за майката(сарандисване) и на 40ден-кръщене. На третата вечер няма ограничения да присъстват и мъже. Но от пандемията насам не дават този ритуал да се извършва в родилното и приканват на 40 ден да се извърши.  40дни ни се падат на Йордановден, искаше ми се и кръщенето да е тогава, но кумовете ни няма да могат, та сигурно само пита ще разчупим семейно, само се чудя дали да го направим само жени, или и мъже може🤔 - т.е. както се прави тук ритуала на третата вечер, или както си се прави по принцип на 40ден🤔

# 394
ZiggyStardust честито бебче да е жив, здрав и много щастлив❤️❤️❤️

# 395
Дойде и нашият ред 💙 Първото ни дете се роди днес следобед 🤗

Момче, 3350 и 51 см. Ще пиша друг път повече, но засега: и двамата сме добре ❤

Честитооо! Да сте много здрави, щастливи и послушни! 💙 Прекрасен коледен подарък!

# 396
  • Вестерос
Зиги, честита рожба! Да е здрав и щастлив! 🍀🍀🍀
...

Погачата се прави или на 40 ден, или в неделяьслед него. Нашата се пада на 7.01, ще я правя на 8.01. 4 приятелки съм поканила и това ще е. Поръчах месал за погачата и бисквитки с украса. Знам, че се яде сладко.

https://mammi.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0 … 0%B0%D1%87%D0%B0/

# 397
  • София
Пристигам с разказ за раждането. Слагам в скрит текст, за който желае.

Скрит текст:
Както споменах, въпреки пренасянето нямах никакви симптоми да назрява моментът. Затова обсъдихме с АГ индукция, като той предложи няколко дати и аз избрах 23.12. Постъпих предния ден вечерта и ми направиха прегледи и ми отлепиха мехура, за да дадем тласък на дейността потенциално. Знаех, че това не е сигурна работа, де. Сутринта казаха, че ще пуснат окситоцин.

За моя изненада, почна да пада тапата, а контракциите първо бяха нерегулярни, а към 5 сутринта си станаха силни, дълги и на 4-5-6 минути. Почнах да правя сравнително бързо разкритие (без системи) и до към 11 бях със 6-7 см и 100% готова шийка.

Пукнаха ми и мехура, скачах на топка, разхождах се, нямах нужда от обезболяване на този етап. До 7-8 см го докарахме само и пуснаха и окситоцин малко. СтанА страшно там с болката, прогрес нула и така часове. Аз почнах вече да не издържам и заедно взехме решение за епидурална, за да си почина.

За жалост, не му се отрази добре упойката на момчето ни и му паднаха тоновете. Спешно секцио се наложи, но пък мина бързо и резултатът е прекрасен.

Убедена съм, че направихме всичко възможно за вагинално раждане, както и че секциото беше правилно предвид обстоятелствата.

Страшно щастлива съм, чакам си детето в стаята сега ❤️

# 398
Честито бебче! Чудесен подарък за празниците! Бъдете здрави, много щастливи и бързо да се възстановявате!

Пристигам с разказ за раждането. Слагам в скрит текст, за който желае.

Скрит текст:
Както споменах, въпреки пренасянето нямах никакви симптоми да назрява моментът. Затова обсъдихме с АГ индукция, като той предложи няколко дати и аз избрах 23.12. Постъпих предния ден вечерта и ми направиха прегледи и ми отлепиха мехура, за да дадем тласък на дейността потенциално. Знаех, че това не е сигурна работа, де. Сутринта казаха, че ще пуснат окситоцин.

За моя изненада, почна да пада тапата, а контракциите първо бяха нерегулярни, а към 5 сутринта си станаха силни, дълги и на 4-5-6 минути. Почнах да правя сравнително бързо разкритие (без системи) и до към 11 бях със 6-7 см и 100% готова шийка.

Пукнаха ми и мехура, скачах на топка, разхождах се, нямах нужда от обезболяване на този етап. До 7-8 см го докарахме само и пуснаха и окситоцин малко. СтанА страшно там с болката, прогрес нула и така часове. Аз почнах вече да не издържам и заедно взехме решение за епидурална, за да си почина.

За жалост, не му се отрази добре упойката на момчето ни и му паднаха тоновете. Спешно секцио се наложи, но пък мина бързо и резултатът е прекрасен.

Убедена съм, че направихме всичко възможно за вагинално раждане, както и че секциото беше правилно предвид обстоятелствата.

Страшно щастлива съм, чакам си детето в стаята сега ❤️

# 399
ZiggyStardust честито бебче!!! Да е жив и здрав и много да ви радва!!! Радвам се че всичко е минало благополучно!!! Бързо възстановяване!!!

# 400
Честито на всички нови мами,желая ви бързо влизане в релси и здрави и игриви бебчета.

На всички в групата и вашите семейства от сърце желая топло посрещане на най-светлите празници. Бъдете благословени и нека сърцата и душите ви са изпълнени с любов!

Ние ще ги посрещнем с 2 от 3 бебенца! 💗💙💙

# 401
момичета, желая ви светли празници. Бъдете здрави вие и семействата ви. Пожелавам повече хубави моменти и малко тревоги с бебоците.🩷🩵

# 402
Честита рожба, ZiggyStardust!

Честито и на всички майчета! Бъдете здрави, вие и вашите семейства и много светли празници на всички от сърце! ❤🎄🎅🏼

# 403
Светли празници, момичета! За съжаление аз ще посрещна Коледа в инфекциозното, разделена от едното бебче. Таткото от няколко дни и той е с варицела и я кара изключително тежко с висока температура и болка в костите и всички органи. Не си я представях така първата Коледа на близнаците, но нищо да сме живи и здрави. Както казваше баба ми празник е всеки ден, като сме здрави!

# 404
Кураж Веси, всичко ще мине!

Светли празници, момичета! За съжаление аз ще посрещна Коледа в инфекциозното, разделена от едното бебче. Таткото от няколко дни и той е с варицела и я кара изключително тежко с висока температура и болка в костите и всички органи. Не си я представях така първата Коледа на близнаците, но нищо да сме живи и здрави. Както казваше баба ми празник е всеки ден, като сме здрави!

Общи условия

Активация на акаунт