Отговори
# 360
Честити бебчета на новите мамчета , останаха ли още бебчета да чакаме😉.
Ние ходихме на педиатър преди два дена и за месец и три дена сме наддали с 1.3кг и с 4 см сме пораснали на височина.
По лицето и гушката имаме и ние пъпчици които каза педиатърката че не са проблемни да не се притеснявам.  Обаче днес забелязвам по веждичките и по клепачите червени петна и лющеща се кожа . Какво е това?

# 361
И при нас имаше около очите и клепачите червени пъпчици, но се махнаха за 1 ден. Има ли бебче което не се е изхождало цял ден? На смесено хранене сме.

# 362
Честито на всички нови мами! Здрави и щастливи дда са ви рожбите, а на вас бързо възстановяване!
На мен нещо ми се случи с конците/конец? / от епизиотимията и адкси много ме боли. Поливам със смрадлика, утре съм на преглед. Как ще отида сама, как ще седна там изобщо да ме прегледа не знам.... Ще трябва с такси, таткото ще гледа бебо. Някой с подобен опит с епизиотомия? 7ми ден ми е днес след раждането. И само си рева, че от болка не мога да си гледам като хората детето. Добре че е татко му ❤️
 Belle, аз ноят юнак като не щеше да суче го залъгвах с шишето. Слагам го на гърда, той реве бонтува се, бута с глава, давам му набързо 10-20мл АМ, после пак на зърното, и той стръвно засуква (много е смешен, така със замах!). Явно мисли че тези 10-20 мл от там са дошли и трябва да е упорит. Сега вече имаме напредък, започва само на гърда.
И на мен само ми се плаче и си плача. Дано до 2-3 седмици се регулират хормоните...
Честито на всички нови бебчета! Да са ви много здрави, щастливи и послушни!! Леко и бързо възстановяване ви желая.

Момичета, аз малко се загубих ама ми беше такъв шок всичко. Пазете се много от лоши мисли и чувства, че мен следродилната си ме хвана сигурно още от раждането. Не знам дали се дължи на факта, че не ми беше леко  и самото раждане ли и аз не знам 😃 С всеки ден може би е по-леко, но съм на такива моменти, че както съм добре и след малко не мога да спра да плача. Дала съм си срок да видя дали ще се поосъзная, ако не - ще потърся професионална помощ.

Иначе сме добре, от неделя сме си вкъщи и малко по малко свикваме. Смяна на памперси и преобличане е трудно при нас, имаме много шаващо бебче, че и реве та се къса докато го правим. 😅 Иначе за жалост, не иска да суче, просто блъска се, бута се и реве до умора, но не иска гърда. Пробвам да се цедя, но не е много, но гледам да мисля, че дори и 10-20мл пак е повече от нищо и пак ѝ давам и от полезното. 🙃

Вие колко дни след падане на пъпчето изкъпахте бебчето във ваната? На нас ни падна снощи, ама мисля да не бързаме много с ваната.

# 363
  • Вестерос
Александра, честито бебе Самуил! Да е здрав и щастлив! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
...
Веси, ужасно е това! Кураж! Дано се оправи по-бързо бебчето ти! Hug

~Belle, aз я изкъпах в коритото на другия ден след като падна пъпът. Като продължих да го обработвам със спирт и да пръскам със спрей един път на ден оксикорд, докато напълно спре да секректира. Къпя я всеки ден. Много ѝ харесва Simple Smile Иначе до седмица, две ще се възстановиш от хормоните.

pepinna, растат и се лющят. На моята бебка ѝ се белеха краката и дланите и пръстите, сега гледам и леко лицето. Мажа с лосион.

Ванеса93, беше запечена моята преди да почнем пандата. Сега си ходи по два пъти на ден поне. Прави ѝ гимнастика с краката и масажирай корема по посока на часовниковата стрелка. Ако не се изака три дни трябва да я стимулираш.

# 364
  • Варна
Тифани, а лепенка на пъпчето слагаш ли ? Аз бях питала педиатърката за къпана във вана ама нещо не се разбрахме и още го пазим ,а си минаха доста дни вече. Много искам да го къпя нормално във ваната, че така с една ръка не ми е много удобно.

# 365
  • София
Тифани, а лепенка на пъпчето слагаш ли ? Аз бях питала педиатърката за къпана във вана ама нещо не се разбрахме и още го пазим ,а си минаха доста дни вече. Много искам да го къпя нормално във ваната, че така с една ръка не ми е много удобно.

Нашата каза, че след падане на пъпчето може във вана директно без лепенки. Каза и че при почистване се използва спирт 70% (след падане на пъпчето)  или да разредим малко 90% с водичка.

Относно кърмата, трябва малко време да се регулира. Ще потече до 1-2 дни по-обилно. Трябва и цедене, ако болят гърдите, после като влезнете в ритъм и няма да има подуване и дискомфорт в останалите часове при предовно сукане.

Ние днес пробвахме тактика с разсънване по-рано, че и при нас заспиваше на гърдата. Сега не го оставихме да спи, сменяме гърдите пред 5 мин. и го вдигаме малко изправен гушнат, че да се събуди. Ако, тръгне да заспива подръпвам леко гърдата и го щипкам леко по ръчичката. Даде ефект, нахрани се бързо и не се наложи да додаваме АМ.

Пс: Педи, каза да не го будим за нощно хранене, а когато сам се събуди. Каза, че и нощно време може памперса да не се сменя, за да не се разбуди излишно детето.

# 366
  • Вестерос
Вики, лепенки не съм слагала на пъпа.

Илития, права е за вечерта. Ето моята я събудих в 4 без десет с триста зора, за да сменя памперса и да яде в 4 часа. Вече час и нещо не иска да заспива...

# 367
Пъпчето на моята беба падна още в родилното (лекарите си имат лаф, че такива бебета са им бъдещи колеги и няколко пъти ме избъзикаха, а и аз съм “за” 😁) и казаха, че веднага мога да го мокря и да я къпя във ваничката. Около седмица след това почиствах със 70 градуса спирт, защото още прокървяваше и като зарасна спрях.

Относно нощното кърмене, сега се будим от 6-часова пауза, която прави за първи път и аз също не съм се събудила през това време. Чак се притесних, защото консултантите по кърмене твърдят, че нощното хранене най-много стимулира лактацията. И сега се чудя да навивам ли аларма за следващите нощи да я храня (или да се цедя) или да оставям нещата така с дълга пауза ако бебка е решила вече да прави такава. Мислите ли, че кърмата намалява ако не се стимулира през нощта за толкова часове?

# 368
Днес имах аларма  в 3:30, чула съм я, изключила съм я и съм продължила да спя до 4:40 ... Има шанс да си като мен Simple Smile
Откакто се е събудил до сега все още не е заспал (вчера ми направи същият номер), вече не знам какво да го правя - памперса е сух, наранен е (дадох и изцедена кърма за всеки случай), оригнат е..

# 369
https://
Честито на всички нови мами! Здрави и щастливи дда са ви рожбите, а на вас бързо възстановяване!
На мен нещо ми се случи с конците/конец? / от епизиотимията и адкси много ме боли. Поливам със смрадлика, утре съм на преглед. Как ще отида сама, как ще седна там изобщо да ме прегледа не знам.... Ще трябва с такси, таткото ще гледа бебо. Някой с подобен опит с епизиотомия? 7ми ден ми е днес след раждането. И само си рева, че от болка не мога да си гледам като хората детето. Добре че е татко му ❤
 Belle, аз ноят юнак като не щеше да суче го залъгвах с шишето. Слагам го на гърда, той реве бонтува се, бута с глава, давам му набързо 10-20мл АМ, после пак на зърното, и той стръвно засуква (много е смешен, така със замах!). Явно мисли че тези 10-20 мл от там са дошли и трябва да е упорит. Сега вече имаме напредък, започва само на гърда.
И на мен само ми се плаче и си плача. Дано до 2-3 седмици се регулират хормоните...
Честито на всички нови бебчета! Да са ви много здрави, щастливи и послушни!! Леко и бързо възстановяване ви желая.

Момичета, аз малко се загубих ама ми беше такъв шок всичко. Пазете се много от лоши мисли и чувства, че мен следродилната си ме хвана сигурно още от раждането. Не знам дали се дължи на факта, че не ми беше леко  и самото раждане ли и аз не знам 😃 С всеки ден може би е по-леко, но съм на такива моменти, че както съм добре и след малко не мога да спра да плача. Дала съм си срок да видя дали ще се поосъзная, ако не - ще потърся професионална помощ.

Иначе сме добре, от неделя сме си вкъщи и малко по малко свикваме. Смяна на памперси и преобличане е трудно при нас, имаме много шаващо бебче, че и реве та се къса докато го правим. 😅 Иначе за жалост, не иска да суче, просто блъска се, бута се и реве до умора, но не иска гърда. Пробвам да се цедя, но не е много, но гледам да мисля, че дори и 10-20мл пак е повече от нищо и пак ѝ давам и от полезното. 🙃

Вие колко дни след падане на пъпчето изкъпахте бебчето във ваната? На нас ни падна снощи, ама мисля да не бързаме много с ваната.
Мен ме болеше преди да ми махнат конците. След като ги свалиха ми олекна значително и до два дни мина всичко.

# 370
Искам да ви попитам нещо - имам останали 2 кутии и половина фраксипарин 0,4 и доста бебешки дрешки с етикети и одеалца ( много подаръци, а бебка си има всичко) искам да ги дам на майка , която има нужда някой от вас познава ли ?Питах гинеколога ми , но и той не знае ..

# 371
Мамите, които вече са извеждали децата навън - как ги обличате? Боди с къс ръкав,  блуза, панталонче и ромпер много ли ще е ? Отделно порт бебе за количката съм предвидила

# 372
Вкъщи е по боди с дълъг ръкав иблузка с ританки или боди и ромпър. За навън слагам космонавт. В количката е завито с чувалче +покривалото на зимния кош. Има и допълнително одеалце при нужда. При нас е топло -под 10градуса на обяд не е падало... няма и вятър тези дни...
Още ме боли от шевовете, дори и имам конци (външни), които още  не са паднали. Не знам защо толкова бавно- вече 25дни минаха....🤔

# 373
Аз го обличам с космонавт+гащеризон+боди+шапка +покривалото на зимния кош.Слагам и 1 одеалце за всеки случай, но общо взето излизаме само с колата набързо.Първа официална разходка ще  ни е на Коледа сутринта.Надявам се да  е топло.Днес в Сф има слънце,но си е леденко.Не сме излизали.

Колко честа акат бебета ,които са на АМ?След всяко хранене или по-рядко?Моят май нещо има лека диария или поне така си мисля.Беше страшно запечен, една седмица без клизма не е акал ,но от вчера постоянно пълни  памперсите и ми се струва редичко.Дано не е настинал Sad

# 374
  • София
Честити момчета, Muflon и Александра1911!
Да са ви здрави, игриви, щастливи Blue HeartBlue Heart

Vesito0o, стискам палци при вас всичко бързо да се стабилизира и да сте си скоро вкъщи и здрави!

На въпроса останаха ли неродени, да -- едно при мен поне. Чакам си, младежът си е високо, шийката ми е затворена, изобщо... ще видим дали ще има шанс за индукция. Дано, стискайте палци. Не че ме плаши секциото, ама си исках да усетя контракции (луда ли съм? Laughing)

Общи условия

Активация на акаунт