Отговори
# 525
  • София
При нас, количеството е м/у 40 и 70 мл. изцедена кърма в шише (заспива на гърда все още и не успява да се нахрани добре сам) според зависи колко време стои на гърда и колко е гладен. Иначе суче м/у 15 мин. до половин час от всяка гърда. Не знам точно какво количество изсуква. Важното е, да е сит и да не плаче от глад. Бебе на 2 седмици Simple Smile.

За НОИ и аз получих превод, но с тези работни дни и прочее още не знам какви пари ще получавам. Някой може ли да каже, бебето автоматично ли се записва на адреса или трябва да попълвам нещо в общината?

# 526
Ралица яде 6 пъти, така си я свикнах. Пробвам я сега на тези милилитри от вчера след обед, но само два пъти ги изяде, преди това не можеше всичкото.
Моят втори болничен е до 09.01. След това явно трябва да взема от педиатъра ѝ или може преди това да ми го даде?

Аз пратих майка ми при педиатъра точно на датата, когато изтичаше от болницата, че ми е трудно излизането с две деца. Подаде ли за детски?

# 527
Момичета , как сте с лохиите ? Аз съм на 28 ден след секцио беше ми спряло почти , само леко жълтеникаво и днес ме боли глава , но мисля , че от недоспиване и пак леко се засили и с ярко червен цвят. Цикъл ли или дали е нормално ? Кърмя , но дохранвам , защото много малко имам около 40-50 мл на хранене

# 528
И аз съм така с тези лохии, почти нямах нищо даже ходих с ежедневки и тука от два, три дена ми тече по силно, може и да е цикъл вече 🤷‍♀️

# 529
И аз съм така с тези лохии, почти нямах нищо даже ходих с ежедневки и тука от два, три дена ми тече по силно, може и да е цикъл вече 🤷‍♀️

И аз бях така, уж свършиха и после явно си беше цикъл, доста обилен и продължителен. Обикновено ми е около 5 дни, този път беше повече и все още се чистя.

# 530
Аз ходих на преглед заради засилване на течението на 27мия ден от секциото, като преди това почти беше спряло, и не беше цикъл. АГ каза, че понякога шийката се затваря и после се отпуска и се доизтича.

Моята бебка се нахранва за 12-15 мин само от едната гърда и заспива. Оригването е много трудно и почти след всяко хранене връща, което е много неприятно.

А гукането на детенцето ми е най-милото нещо, което съм чувала. Докато бодърства и е спокойна стоя над нея и гукам и аз, говоря ѝ, а тя вече се усмихва и реагира. ❤🙏

# 531
Месец след секцио  и имам само  жълтеникаво. Така съм от 15тия ден.Ще ходя  на контролен при следящата ме през бременността около 40-я ден.В болницата  им нямам доверие и няма да ходя там .
Моето момче изяжда понякога  по 130мл.Чтого са,но като е гладен реве и не заспива.

# 532
Много благодаря, момичета ❤ Аз ползвам на Мустела козметиката и бях взела олиото, но една приятелка ми каза, че било масажно, а не хидратиращо или загряващо и от снощи ползвам лосиона. Какво олио ползвате вие? И също - педиатърката ни каза да я къпем всяка вечер, но само с вода и един път седмично само с козметика … започнахме през вечер да я къпем с козметика и да редуваме само с вода, ама мисля май всяка вечер да си я къпем с Мустелата. Вие всеки ден ли ползвате козметика?

# 533
За оригването - https://www.facebook.com/111973802273991/posts/pfbid0K2sUzrf6A8V … U4pMqE8dkqSbn59l/

Ние всяка вечер го къпем, но главата я мием с козметика през ден. Колкото броя педиатри, толкова и различни мнения за гледане на бебе.... Което допълнително ни обърква

3 седмици след раждането и продължавам да имам на моменти лохии и то няколко капки (колкото да трябва да съм с превръзка).

Пиете ли някакви добавки/витамини?

# 534
Ние дори на мивката не ползваме всеки път душ гелчето (и ние сме с Мустела). Гледам само на дупето и отпред, както и на гънките, които мажа обилно с мазен крем да слагаме душ гел при баня. Другото може и с водичка. На нашата пък 37 градуса вода май ѝ е студено и утре може би ще пробваме с по-топла.

Относно болничните педиатър ще ви закръгли болничните до 135 ден вкл. и тогава почва майчинството. Болничните включват 45-дневният, ако има някой друг за преносване, този от болницата и педиатъра ви дава за остатъка от дните до този 135-ят. После се попълва някаква молба за майчинство, но не съм сигурна каква е. Счетоводителката ми каза просто че ще ми прати готов комплект документи по-късно тъй като аз още си работя във варненската фирма 😃

И аз да питам за витамините/добавките. Мислех дали да взимам омнибиотик 6-цата за мен, но се чудя. Фолиева киселина пиете ли още? Аз бях на вит Д, фолиева и желязо преди да родя и нищо не съм пила от тогава, а уж ни даваха желязо в болницата, но не казаха нищо дали да го продължа, но пък и аз не попитах.

# 535
SunshineSt С риск да ме нападнете ще кажа че аз моето дете още освен само с вода с нищо друго не съм го къпала . Тукашната акушерка ми каза “ козметика само при нужда , докато кожата му е нормална няма нужда от нищо друго освен само вода “ . И така , колкото и да е странно съм го къпала само с вода , нито мирише (както питат повечето хора) нито му е суха кожата . Само един два дни след къпане му става доста суха после си минава сама . Тук смятат че дори да има леко суха кожа трябва да се остави по естествен начин да се пребори с тази сухота . Мен ме беше страх да не стане нещо от някоя козметика ( знам ли някаква алергична реакция) и реших да послушам акушерката . Изобщо не съжалявам , кожата на детето е страхотна .

# 536
  • Вестерос
Ралица яде 6 пъти, така си я свикнах. Пробвам я сега на тези милилитри от вчера след обед, но само два пъти ги изяде, преди това не можеше всичкото.
Моят втори болничен е до 09.01. След това явно трябва да взема от педиатъра ѝ или може преди това да ми го даде?

Аз пратих майка ми при педиатъра точно на датата, когато изтичаше от болницата, че ми е трудно излизането с две деца. Подаде ли за детски?
Аз не съм, ММ подаде той да взема. Аз като самоосигуряващо се лице нямам идея как да подам и той подаде. Както и за връщане на данъка пак той подаде.

Къпя я всеки ден с Мустела 2 в 1 и косата също. Мажа я с олиото на Мустела, ама почнах с лосиона им. Серията ми е с авокадото. Ползвам за подсичане Бочко, сега съм взела на хип да пробвам. Една жена ми писа от една фб група, че и в двете имало нещо си, което не било ок за бебета, та не знам вече 🙄

Лохии- имах жълтеникаво до скоро. Обаче ме боли и сигурно ще ми дойде и на мен.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 01:18 от Tiffany А

# 537
Мами,вие вече обсъждате други теми,но аз съм още назад. 😁 Днес в 00:05часа (с малко закъснение)се роди моята прекрасна Яна, 2700г и 48см.🥰 раждането беше нормално,но неприятно. Важното е че мина всичко наред.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 04:50 от AleksandraK

# 538
Мами,вие вече обсъждате други теми,но аз съм още назад. 😁 Днес в 00:05часа (с малко закъснение)се роди моята прекрасна Яна, 2700кг и 48см.🥰 раждането беше нормално,но неприятно. Важното е че мина всичко наред.

Честито! Бъдете здрави!

# 539
  • Вестерос
Честито и от мен! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт