Отговори
# 555
Честита да е малката Яна! Бързо възстановяване на мама! 🍀

Altaya, моето момиче е на 34 дни на изключително кърмене и вече няколко пъти прави нощна пауза 4-6ч. Първият път много се притесних - първо за нея, защото беше нетипично, второ, за кърмата. Започнах да навивам аларма между 1 и 3 часА през нощта в зависимост от последното хранене и я будих няколко пъти за хранене. Но се консултирах с Xeдрa и каза, че е напълно нормално вече да прави по 1 такава пауза в денонощието и да не я будя, освен ако аз нямам нужда от облекчение на гърдата. Но в такъв случай също мога и да се цедя малко и да замразявам, защото може да е от полза един ден. Така че явно това е в реда на нещата и трябва да сме благодарни на бебоците, че са спокойни толкова часове през нощта. Просто гледай да не прави повече от 1 дълга пауза и храненията за денонощие пак да са поне 7-8.

# 556
  • София
А този крем не е ли за тяло или и за памперс зоната  се използва . Аз при смяната използвам бепантен и той също остава в гънките и затова бих купила гала фарм по скоро,че трудно се чисти това събралото се в гънките

И за тяло може  и за лице, както и да се ползва и за зоната на дупето, кожата става супер. Кремът го има в аптеки Медеа, Ремедиум и онлайн в аптека Гален. Чуден и по-добър от много по-скъпи и прехвалени марки.

# 557
А този крем не е ли за тяло или и за памперс зоната  се използва . Аз при смяната използвам бепантен и той също остава в гънките и затова бих купила гала фарм по скоро,че трудно се чисти това събралото се в гънките

И за тяло може  и за лице, както и да се ползва и за зоната на дупето, кожата става супер. Кремът го има в аптеки Медеа, Ремедиум и онлайн в аптека Гален. Чуден и по-добър от много по-скъпи и прехвалени марки.
.
Благодаря,че сподели. Поръчах го Simple Smile

# 558
Мамите, които ползвате слинг, дали бихте споделили какъв модел използвате?

# 559
Flame, благодаря за мнението. Не ме притеснява, че спи, значи е спосойна и нахранена. Терзанията са ми за гърдите -облекчение не ми трябва, като се препълнят си текат сами, така че ми облекчават лекия дискомфорт, но спокойно мога да си изкарам и цяла нощ без да цедя. Но заради лактацията май ще се наложи...
Весело посрещане на новата година!

# 560
  • София
Flame, благодаря за мнението. Не ме притеснява, че спи, значи е спосойна и нахранена. Терзанията са ми за гърдите -облекчение не ми трябва, като се препълнят си текат сами, така че ми облекчават лекия дискомфорт, но спокойно мога да си изкарам и цяла нощ без да цедя. Но заради лактацията май ще се наложи...
Весело посрещане на новата година!

Аз ставам поне по венднъж на нощ за цедене. Отделно забелязах, че бебето като прекарва повече време на гърдите, млякото ми се увеличи и вече изцеждам повече за същото време като преди. Това го виждам като се цедя, защото давам и кърма в шише, че господина заспива и ще лудна, ако трябва да е 24/7 на гърда. Сега съм по макс 30 мин. на гърда и отделно му давам и 50-70 гр. цедена кърма. Иначе остава гладен и е нервен. Надявам се като стане по-голям да не заспива толкова на гърда и да успява да се нахрани без цедене, но ще видим.

# 561
Здравейте, да попитам мамите раждали в Селена, колко витамин К1 дадохте на 30- тия ден на бебето?

# 562
  • Варна
Мамите, които ползвате слинг, дали бихте споделили какъв модел използвате?
https://sgusheni.com/produkt/%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b3-cabo … %d0%bb-nightfall/
Аз използвам този слага се много лесно

# 563
  • София
Честито щастие, AleksandraK! Да е здрава Яна и да спи и хапва добре 🤗

Още 21 момичета имат записан термин на 1 страница. Надявам се, че всички са добре и се наслаждават на вързопчета или са на финалната права преди раждането. Дано минат да се похвалят и тук.

Хубава вечер и на празнуващите, и на гушкащите се в обичайната домашна атмосфера ❤️

# 564
Две капки, точно днес ги дадох.
Здравейте, да попитам мамите раждали в Селена, колко витамин К1 дадохте на 30- тия ден на бебето?

# 565
За слинга - нашият е на Ergobaby. Мисля днес да го пробваме за първи път и мога да споделя впечатления после.

# 566
Две капки, точно днес ги дадох.
Аз разбрах ,че се дават 20 наведнъж или бъркам.
Честита  нова година!На всички желая здраве и късмет!
Ние сме болни .Голямото дете е с 39Т.Дано не заразим бебето,направо треперя от ужас ,ако вдигне Т или друго ,за  малко  бебе на дни сигурно  е ужасно.

Последна редакция: нд, 01 яну 2023, 09:39 от Edelvais123

# 567
  • София
За много години, момичета! Здраве желая на всички вас и семействата ви ☺️

Ние си кротувахме вкъщи и получих за подарък непробуден 5-часов сън. Нахраних го след това от едната гърда, която доста се беше понапрегна, и сега пак прави дълъг сън, от който не искам да го будя, а другата ми гърда протече вече 😁 Чакам още малко и взимам помпата. Много ми е странно как един ден спи на отрязъци от по 30 минути, а днес е на съвсем друга крайност.

Еделвайс, стискам палци да се размине на бебчо и вие бързо да се оправяте.

Повечето капки витамин К са в болницата още (поне при нас), 2 пъти са му слагали там по повечко. На 30-ия ден са 2 капки само, като педиатърката сподели, че според нея не е притеснително, ако ги пропуснем. Ще го видим.

# 568
Здравейте и честита Нова година! Нека тя ни донесе здраве и много незабравими мигове с нашите бебчета! Аз съм от четящите основно, но ви следя. Simple Smile
Моето момче първоначално се очакваше за 22.12, но в последствие промениха термина на 24.12. Той обаче реши да позакъснее и се роди на 28.12.2022. Blush За сметка на това раждането беше светкавично. Изкарахме си НГ в болницата с Явор (3540 гр и 51 см) и в идните дни очакваме изписването. Установиха високо CRP при него и се наложи да е на антибиотик, та затова и по-дългия престой.

# 569
Честита 2023 Година на всички! Ние не сме мигнали от тия колики. Нищо не помага и това е😭.Пазете се много от тия вируси. Не излизайте ако не се налага! Моя дружка, която роди три дни след мен е от два дни в болница с новороденото. Някои мами ги пропускат последните две капки вит.К, нямало проблем но ние си ги дадохме вчера.

Общи условия

Активация на акаунт