СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 17

• 49 927
  • 799
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте бихте ли ми помогнали с разгадаването на стойностите на чхг 1вото е 242
2рото 987
3то 3052
Правени са през 48 часа ,много ми е притеснено защото се покачват много ,имам запазен час за след 2 дни

Bogi0000, какво се случва при теб?
Моите резултати през 48 часа пуснати също се покачват доста стремглаво и и аз им се чудя 😊

# 436
  • София
определено клони към БХ с това падащо чхг

# 437
Здравейте, имам две неуспешни бременности приключили рано и една биохимична от декември. Имам положителен резултат след 5 дни закъснение (на 28.03.) но стойностите ме притесняват.

16.03. - седмица след овулация - прогестерон 53.3
28.03. - ЧХГ 683, прогестерон 45.4
30.03. - ЧХГ 792, прогестерон 43.4

От вчера приемам Дуфастон 2х1 и Утрогестан 300 - 1 глобула вечер. Не знам колко бързо се усвояват и дали вече са дали отражение на стойността на прогестерона.

Знам че ЧХГ не се повдига добре към момента, но пък поне не спада....
Дали според вас има шанс нещата все още да се развият добре?

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 14:49 от Gelatto

# 438
определено клони към БХ с това падащо чхг
Дано!!! Че от няколко часа се появи и кафеникаво зацапване,само по хартията след ходене по малка нужда... 😭 И при ИБ имах такова, което впоследствие се засили, но не като цикъл.

# 439
  • София
Gelatto, за съжаление нещата не вървят на добре. ЧХГ-то трябва да се удвоява на 48-72 часа, трябва да го проверите отново, за да видите на къде върви.Ако спада значи е БХ, но ако продължи да нараства неравномерно трябва да се следи за извънматочна бременност.

# 440
Девойки, да ви попитам:

През 2 дни резултатите ми от ЧХГ нарастват повече от двойно:
1) 29
2) 117
3) 335

Четох доста различни неща, на някой да му се е случвало да има по-голямо увеличение от двойно?
Мерси предварително!

# 441
Gelatto, както са казали и преди мен, за съжаление нарастването на ЧХГ не говори добре за развитието на бременността.
При толкова неуспехи, правени ли са имунологични и генетични изследвания като  за тромбофилия и/или НК клетки например?

# 442
Gelatto, както са казали и преди мен, за съжаление нарастването на ЧХГ не говори добре за развитието на бременността.
При толкова неуспехи, правени ли са имунологични и генетични изследвания като  за тромбофилия и/или НК клетки например?

Правили сме какви ли не изследвания вече.
НК клетките са в норма. Спермограмата е ок, резерва ми е ок.
Имам лека вродена тромбофилия (MTHFR 677 C>T, MTHFR 1298 A>C и PAI-1 (4G/5G), за която приемам Акард.
При последната бременност, без да броя БХ, се останови Синдром на Даун в плода и това определиха като причина. Направихме си генен анализ, не сме носители, било малшанс.

Забременяването при нас става лесно, но после... Все не може да се намери причина, омръзна ми от малшансове
Може би трябва да изследвам и за придобита тромбофилия

# 443
  • София
MrsMih, може да е двуплодна бременност

# 444
Здравейте, според вас тези стойности добре ли са, защото увеличението е повече. Първото изследване е на 29.03- при 1 ден закъснения
Второто е от днес 48 часа по-късно.

# 445
Здравейте, според вас тези стойности добре ли са, защото увеличението е повече. Първото изследване е на 29.03- при 1 ден закъснения

О, и аз съм с почти тройно и размишлявам по същия начин 🤷♀

# 446
Здравейте стойности ЧХК 11,1mu/ml как да преобразувам в miu/ml? И като цяло как са трьи стойности

# 447

О, и аз съм с почти тройно и размишлявам по същия начин 🤷♀

Удвояване е нормата. Може пък да чакате близнаци 😉 Не се знае още.

# 448
Здравейте стойности ЧХК 11,1mu/ml как да преобразувам в miu/ml? И като цяло как са трьи стойности

Отношението е 1:1, тоест 11 си е 11 независимо miu или mu.
Като стойност е в "сивата зона" и е ниско, но зависи за какво закъснение говорим, ако изобщо има такова.

# 449
Закъснение около 3дни? Не би трябвало да е същото
Защото чета че 1mu/ml  било като 1000miu/ml

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 18:15 от yellowbubble

Общи условия

Активация на акаунт