СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 17

• 49 867
  • 799
  •   1
Отговори
# 525
  • София
в такъв случай,ако додва дена не настъпи цикъл повторете изследването.

# 526
Здравейте! Бих искала да помоля за помощ☺ Не мога да разбера дали тази стойност е нормална. На мен ми се вижда висока😨 от 3 дни закъснява, имам и положителен уринарен тест. 🥹 Последнен МЦ беше на 22.3

# 527
Може да са близнаци 🙂 иначе зависи в коя г.с. сте също.

# 528
  • София
Такъв висок резултат отговаря на 7 г.с., а не на началото на 5-та. Да няма грешка в резултатите? С такъв резултат може да отидете направо на преглед, да видят и сърчице и да ви кажат и колко са.
quote author=Виктория Георгиева link=topic=1506361.msg46319798#msg46319798 date=1682074672]
Здравейте! Бих искала да помоля за помощ☺ Не мога да разбера дали тази стойност е нормална. На мен ми се вижда висока😨 от 3 дни закъснява, имам и положителен уринарен тест. 🥹 Последнен МЦ беше на 22.3

[/quote]

# 529
Много благодаря!

# 530
Здравейте момичета,
за първи път пиша тук, но пък съм изчела почти всичко. Ще започна с малко предистория. Имам една успешна бременност през 2018г. Преди около 2 години решихме, че искаме второ дете и започнахме опити. След две биохимични бременности дойде и така чаканата добре започваща бременност. Всичко вървеше супер до началото на 6 месец, когато след изкаран ковид околоплодния мехур пролабира във влагалището и направих аборт. И така изчакахме 6 месеца и започнахме с опитите отново.Оклоло 7 месеца не се полуаваше и накрая този месец видях заветните 2 черти. Последния ми цикъл започна на 18.02.2023. Положителен уринарен тест получих 2 дни преди очаквания цикъл(очаквах го на 18.03.2023). И така като опитна бременна започнах изследване на ЧХГ:
18.03.2023 - 248.43
20.03.2023 - 498.67
22.03.2023 - 1063.23 - до тук супер, след 3 дни просто реших да проверя какво става и ми се доплака ....
25.03.2023 - 1808.28
26.03.2023 - 2223
27.03.2023 - 2530
Вчера бях на преглед и за щастие се видя сак в матката но нищо друго не се видя вътре ( което ме зарадва, защото изключихме ИМБ). За жалост с около 3-4 дни изоставане. Сега чакаме и след седмица на преглед отново. . .
Въпросът ми към вас е има ли някой с подобни стойности и успешна бременност?
До момента само мисед и кухо яйце не съм имала ... предполагам този път едно от двете ще ме сполети , но ще съм благодарна да получа и вашето мение и съвети.
Здавейте, минавам да се отчета. Днес ходих на преглед по календар съм в 6 седмица и 5 дни. На ехографа се видя сак с ембрион и сърдечна дейност. Ембриона отговарп на 6гс и 5 дни. Тоест си отговаря на срока. Лекаря ме посъветва да спра да изследвам ЧХГ и да се доверя на ехограва и лекарите. За сега всичко изглежда както би трябвало. Та сега ще чакам следващият преглед след велик ден. Стискайте палци всичко да е наред и тогава. Аз не мога да се зарадвам, но съм спокойна и каквото е писнано ще стане. Ще ви държа в течение, защото смятам, че би било полезно за бъдещи мами с подобен проблем Simple Smile

Здравейте, при мен нещата приключиха. Днес на прегледа се видя ембрион по-малък с 2 дни от срока на бременността ми, без сърдечна дейност. Тоест е спрял да се развива преди 2 дни. Та Чхг стойностите си казаха думата. Чака ме медикамемтозен аборт в понеделник, ако не се изчистя добре може да се наложи и кюретаж.

# 531
Alergia1, съжалявам за загубата Ви. 😔

# 532
Не знам до колко е миродавно, при мен на чхг 4000+ не се видя дори ембриона. След 10 дни за щастие се видя + сърдечен ритъм, та ако не сте сигурна на 100%,потърсете още едно мнение.

# 533
Някой пускал ли е чхг в Рамус, защото тази седмица искам да пусна, а тук има само такава ...но съм чула,че не била добра лаборатория..

# 534
  • София
Някой пускал ли е чхг в Рамус, защото тази седмица искам да пусна, а тук има само такава ...но съм чула,че не била добра лаборатория..

Ако имате възможност в Кандиларов или в болница. В Кандиларов стана за 3 часа.

# 535
Не,само Рамус имаме... Е,мога да пътувам ,но става много сложно , още повече като трябва през 48ч...

# 536
За ЧХГ не мисля, че има значение къде го пускате. При него или се отчита бременност, или не.
Просто си проверете за колко време излиза резултата, защото някои иследвания в Рамус са със срок 24 часа.

# 537
Да,ще проверя. Аз искам да пусне поне два пъти,за да видя дали всичко е наред,дали се удвоява чхг...

# 538
Yan, важното е да се пуснат в една и съща лаборатория, за да се работят в една и съща среда.
Най-често, когато се говори, че някоя лаборатория не е добра се визират съвсем друг вид изследвания.

# 539
Момичета може би поста ми не е за тук, искам да попитам дали на някого се е случвало и ако да какво означава резултата как се е развила после вашата ситуация и ако може съвети.
Вчера, един ден преди МЦ направих ЧХГ в Рамус, защото ще започвам да пия едни лекарства и лекарката ме посъветва да си направя тест за всеки случай, резултата е 4.2 при референтни стойности 0-1. Ще пусна още един тест, просто до понеделник все ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт