СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 17

• 49 899
  • 799
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,бих искала и аз да се допитам с вас за моят казус.Точно на Коледа имах положителен тест ,като цикълът ми е точен.После в 6 седмица отидох на лекар и се установи плоден сак с жълтъчно мехурче ,отговарящи на седмицата си ,около 12 мм.Като същевременно малко след този преглед дадох кръв да самоинициативно за чхг ,излезе 36 000.След две седмици пак отидох при същата лекарка ,в края на 8 седмица,като тя казва,че положението е същото и че плодният сак не е нарастнал въобще .Изпрати ме този път тя да дам кръв и резултатът е чхг 38 000.Слава богу имам едно детенце на четири и една безпроблемна  бременност зад гърба си.Но тези стойности много ме учудват нито нагоре,нито надолу.Викат ме чак след две седмици,а това си е направо ужас да стоиш в неведение  Моля ,ако някой има мнение е да сподели.

# 181
За съжаление нещата не изглеждат да има добър изход. Ембрион видя ли се?

# 182
Не ,за съжаление .А от първата си бременност точно в тези дни ми го бяха измерили ,че е 2 см.А това,че чхг не пада на какво може да се дължи,понеже ,ако го няма ембриона и ако е кухо яйце .

# 183
Не ,за съжаление .А от първата си бременност точно в тези дни ми го бяха измерили ,че е 2 см.А това,че чхг не пада на какво може да се дължи,понеже ,ако го няма ембриона и ако е кухо яйце .

Кухо яйце е. При него сака продължава да расте.  При мен чак в 10-та обявиха мисед аборт и ми дадоха избор кюретаж или медикаментозен аборт.

# 184
Здравейте, с 11 дневно закъснение съм, на последния преглед на 24ти се видя сакче 8,3мм, което си отговаря на 5та седмица, но ме притеснват стойностите на чхг на 19ти 1600, а на 24ти 4800, пуснах ги защото имах 3-4 дни много непривтно гадене и болка в гърдите, а изведнъж се успокоиха тези симптоми, все едно не съм бременна.

# 185
Колко още ще почват и спират... Joy само към 8 месеца

# 186
Здравейте, доста съм объркана и притеснена.
С 25 дневен цикъл съм ( последно ми дойде на 19.12) и на 13.01 видях бледа втора чертичка.
На 14.01 - ЧГХ беше 48
На 16.01 - ЧГХ 117  и прогестерон 36
На 19.01 ЧГХ 434
На 24.01 ЧГХ  3420 и прогестерон 26
На  25.01 бях на ехограф ( за установяване и заради болки в корема) и докторът първоначално ми каза, че вижда сакче в матката, но много деформирано и няма да излезе успешна бременност. След това огледа и видя още едно сакче, по - малко и с по - правилна форма, но празно. На прегледа бях в 5+2 седмица.
Изписа ми 2х200 прогестерон и да повторя ЧГХ  48 часа след последният резултат.
На 26.01 ЧГХ 7741.
Пратих му резултатът и ми писа, че се удвоява добре и да отида на 07.02.
Притеснява ме това дали наистина е деформирано сакче или хематом или нещо друго.
Моля ако някой е запознат да даде мнение.

# 187
Отидете при друг доктор за второ мнение.

# 188
Отидете при друг доктор за второ мнение.
На 31- ви имам час, но дотогава съм кълбо от нерви. Надявах се някой да има опит или поне мнение.
Благодаря

# 189
Мнение - на втората снимка се вижда безформената тъмна част. Ако това наистина е сак не мисля, че има шанс.

# 190
Здравейте,
И аз имам нужда от вашето мнение! Последен цикъл на 23.12, пуснах чхг:
27.01 - 1670 (5+0г.с.)
29.01 - 2800 (5+2г.с.)
 В различни лаборатории, първият излезе към 16ч, вторият към 11, иначе горе-долу по едно и също време е взета пробата.
Струва ми се, че е ниско, на ехосе видя само сакче, но празно. Дали има шанс?

# 191
  • София
нарастването е добро, щом се е визуализирам сак ще се следи неговото развитие.

# 192
Здравейте на всички, направих кръвен тест за бременност, но не разчитам стойностите в коя гестационна седмица съм

# 193
  • София
гестеационната седмица се смята спрямо началото на последният цикъл. срази стойност на чхг може да посетите лекар още утре.

# 194
Здравейте
Последен МЦ беше на 28.12.2022 г.
На 26.01 стойност 79.3
Днес 30.01 е 737.3.....чудя се дали всичко е наред още не съм си запазила час при гинеколог...Но знам от моят личен Гинеколог че стойността трябва да е поне 1000 за да може да видео сакче!
Чудех се дали стойността е добре.... притеснено ми е много!
Благодаря Ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт