СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 17

• 49 891
  • 799
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, за чхг ми е рано, но искам да пусна прогестерон. Може ли да ми кажете на кой ден се пуска и на гладно ли?

# 466
  • София
Не знам дали на правилното място го пиша, но нека пробвам.

За еднократно кафеникаво-ръждиво зацапване в 7-ма седмица АГ ми изписа инжекции с хорионгонадотропинов препарат (де факто както аз го разбирам лиофилизиран извлек на чхг) по една инжекция веднъж на седмица за три седмици. Хориомон 5000. Каза, че ембриона е добре и няма отлепване, явно го изписва за всеки случай, ама чета листовката и ми става лошо. Имам ли причина за притеснение от препарата при положение, че уж всичко ми е наред защо ще му е за всеки случай да ме блъска с ЧХГ, ако наистина съм добре или вероятно нещо премълчава..?

# 467
Изследван ли ви е прогестерона?

# 468
  • София
Прогестерон се изследва на 21-ви ден от цикъла.
Моето първо ЧХГ след закъснение беше 132, 48 часа по-късно вече е 305. Удвоило се е, явно всичко е наред?
Здравейте, за чхг ми е рано, но искам да пусна прогестерон. Може ли да ми кажете на кой ден се пуска и на гладно ли?

# 469
  • София

Ако питате мен, не. Изследвах само ЧХГ в началото, назад в темата имам постове. С късна овулация съм и вървя с две седмици назад, вместо 9 съм 7. По ЧХГ го хванахме.

# 470
Ако трябва да бъдем точни, изследва се на седми ден след доказана овулация. Не на всички овулацията е на четиринадесетия ден.
Прогестерон се изследва на 21-ви ден от цикъла.
Моето първо ЧХГ след закъснение беше 132, 48 часа по-късно вече е 305. Удвоило се е, явно всичко е наред?

# 471

Ако питате мен, не. Изследвах само ЧХГ в началото, назад в темата имам постове. С късна овулация съм и вървя с две седмици назад, вместо 9 съм 7. По ЧХГ го хванахме.

Аз съм поставяла Хориомон след лечение в болница на отлепен плоден сак. Горе долу в същата седмица като вас.

# 472
Имам отрицателен кръвен тест ,7 дни след доказана овулация. Няма шанс нали?

# 473
  • Варна
Имам отрицателен кръвен тест ,7 дни след доказана овулация. Няма шанс нали?

Ооо има, аз също бързах и бях с кръгла нула. В деня на цикъла бях 270

# 474
А кога най-рано отчита уринарния тест?

# 475
Здравейте момичета,
за първи път пиша тук, но пък съм изчела почти всичко. Ще започна с малко предистория. Имам една успешна бременност през 2018г. Преди около 2 години решихме, че искаме второ дете и започнахме опити. След две биохимични бременности дойде и така чаканата добре започваща бременност. Всичко вървеше супер до началото на 6 месец, когато след изкаран ковид околоплодния мехур пролабира във влагалището и направих аборт. И така изчакахме 6 месеца и започнахме с опитите отново.Оклоло 7 месеца не се полуаваше и накрая този месец видях заветните 2 черти. Последния ми цикъл започна на 18.02.2023. Положителен уринарен тест получих 2 дни преди очаквания цикъл(очаквах го на 18.03.2023). И така като опитна бременна започнах изследване на ЧХГ:
18.03.2023 - 248.43
20.03.2023 - 498.67
22.03.2023 - 1063.23 - до тук супер, след 3 дни просто реших да проверя какво става и ми се доплака ....
25.03.2023 - 1808.28
26.03.2023 - 2223
27.03.2023 - 2530
Вчера бях на преглед и за щастие се видя сак в матката но нищо друго не се видя вътре ( което ме зарадва, защото изключихме ИМБ). За жалост с около 3-4 дни изоставане. Сега чакаме и след седмица на преглед отново. . .
Въпросът ми към вас е има ли някой с подобни стойности и успешна бременност?
До момента само мисед и кухо яйце не съм имала ... предполагам този път едно от двете ще ме сполети , но ще съм благодарна да получа и вашето мение и съвети.
Здавейте, минавам да се отчета. Днес ходих на преглед по календар съм в 6 седмица и 5 дни. На ехографа се видя сак с ембрион и сърдечна дейност. Ембриона отговарп на 6гс и 5 дни. Тоест си отговаря на срока. Лекаря ме посъветва да спра да изследвам ЧХГ и да се доверя на ехограва и лекарите. За сега всичко изглежда както би трябвало. Та сега ще чакам следващият преглед след велик ден. Стискайте палци всичко да е наред и тогава. Аз не мога да се зарадвам, но съм спокойна и каквото е писнано ще стане. Ще ви държа в течение, защото смятам, че би било полезно за бъдещи мами с подобен проблем Simple Smile

# 476
  • Варна
А кога най-рано отчита уринарния тест?

Амии престо го дават 7 дни след полов акт, но според мен е рано. На мен ми отчете съвсем бледа втора черта 3дни преди цикъла. 4 дни преди него се личеше самото очертание на втората черта, но беше бяло. Ще прикача снимки, ако се вижда.

4дни преди цикъл

3 дни преди

# 477
Здравейте, през м.номври 2022г. имах биохимична бременност. Прекалено рано тръгнах по лекари и може би това ми докара много излишен стрес и неприятни емоции, наред с неуспешната бременност. Сега също имам положителен тест ( 1 ден закъснение), но се чудя кога да пусна чхг и нужно ли е да изследвам прогестерон ? На лекар смятам да отида след празниците, ако всичко е наред.
Благодаря .

# 478
  • София
Пусни си ЧХГ още утре, и после още веднъж в понеделник - да видиш дали се е удвоило!

# 479
ЧХГ може да си пуснете с прогестерон при първа възможност и контрол след 48ч най - рано в същата лаборатория, пак с прогестерон, за да видите дали си държи нивото. Успех и до финал този път Heart

Общи условия

Активация на акаунт