Кога свършва младостта?

• 25 822
  • 521
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Дай сега, след като 50 г. съм качвала планини, играла активно тенис, плувала през ден, тичала ежедневно и съм се грижила за външността си и за душевното си задоволство, да спра, за да не изглеждам в нечии очи фалшиво позитивна. И да се завъртя към турските сериали,плетенето и тъмните безформени дрехи.

# 91
Дай сега, след като 50 г. съм качвала планини, играла активно тенис, плувала през ден, тичала ежедневно и съм се грижила за външността си и за душевното си задоволство, да спра, за да не изглеждам в нечии очи фалшиво позитивна. И да се завъртя към турските сериали,плетенето и тъмните безформени дрехи.
Ако човек винаги е живял по определен начин, няма нужда да го променя след дадена възраст, ако все още му е възможно физически. Мисля, че не говорим за това. По-скоро става дума сам да се убеждаваш, че на 60 си още като на 30, ама съвсем същият.

# 92
  • Далечният изток
Някакви изключения, ясно. И от един единствен случай да се създава правило... Майка ми на 67 тази година не се спря от ходене по екскурзии. Освен аз да взема да я спра, може на някого да му е смешна...

# 93
В деня, в който си зададеш въпроса "Кога свършва младостта?" по какъвто и да е повод, тя е свършила. Без значение какво си мислиш и как се чувстваш.

Не съм съвсем съгласна.

Не ви споделих защо пуснах темата. Излизах с една компания. Всичките са по-големи от мен, познаваме се от 5-6 години. Много са весели, големи купонджии и с тях просто не ти се прибира. Кръчма, бар, прибрах се към 4 нощес. Винаги аз съм била най-малката в тази компания, те са вече 35-45. Аз след месец правя 30.

Зададох си въпроса не, защото аз се имам за стара, а защото ме накара да се замисля как някои младежи не искат да излязат от вкъщи. А тези хора вече са с доста ангажименти, деца, кредити, какво ли не. И се забавляваха много по-искрено от наборите ми, които ще седят да си цъкат на телефоните.

От друга страна аз съм купонджийка и екстроверт. За мен седенето вкъщи е наказание от Бога. Хич не обичам самотата и винаги гледам да съм сред хора, да правя нещо, да съм активна. И не казвам, че за всеки забавление е равносилно на бар или дискотека, а че аз лично имам вкус към живота и обичам да се забавлявам. Не вярвам тоя ентусиазъм да секне след 10 години, примерно. Може да имам други приоритети, да се случва по-рядко или в друга среда, но ще се случва.

# 94
  • София
Надали нормален човек не отчита физическите си промени, но реално повишената физическа активност в пъти намалява възрастовите изменения и ги отдалечава.

Кръчми, дискотеки и барове и на 20 не ми бяха интересни.
Друг тип забавления предпочитам аз. И не вярвам, че купонясването цяла нощ определя дали си млад или стар.

# 95
Надали нормален човек не отчита физическите си промени, но реално повишената физическа активност в пъти намалява възрастовите изменения и ги отдалечава.

Кръчми, дискотеки и барове и на 20 не ми бяха интересни.
Друг тип забавления предпочитам аз.

За първия абзац съм съгласна. Аз бях много зле физически на 20. Не дебела, но физическа форма -ужас. Сега съм в пъти по-добра форма, защото тренирам от няколко години. Не съм с тяло на спортист, но истината е, че личи когато спортуваш.

Иначе за баровете и дискотеките няма значение. На някои не са им интересни и на 20, но имат други забавления. И каквито и да са забавленията, ако загубиш интерес към тях, може би тогава си остарял…

# 96
Sherilyn, тая компания деца ли гледа ли? А самата ти след 10 години с бебе ще успееш ли да си гледаш бебето и да не се прибираш Simple Smile

# 97
  • France
Шери, ако има кой да ми гледа децата и аз ще излизам често.
Обикновено на 50 си приключил с възпитанието на децата и ти идват нови сили и желание. Прословутата 2020 я посрещнахме на ресторант с още една приятелска двойка - родители на 3 деца. Беше пълно с хора на 50-60 години, които танцуваха и се веселяха искрено. Ние бяхме уморени, хронично недоспали, а аз и другото момиче бяхме и работили до 6... изкарахме си добре, но не беше уау купон.

# 98
Тия 50-60 годишните какво са се престрували, че им е весело Simple Smile Сигурно са си донесли вестник "Трета възраст" или списание "Дебели сме"?

# 99
Мързел съм аз, няма никаква опасност да тръгна по планински преходи на 50... Ама какво му е младежкото да седнеш в самолета и да си летиш? Всеки го може.

# 100
  • France
50-60 годишните се кълчеха по дансинга с кеф. Ние си стояхме кротичко на масата и гледахме да не се прозяваме много Joy

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 21:14 от Philomena

# 101
  • Варна
Точно това и казах - може и да не сме съгласни, но сме остарели. Ето, на теб, Шери, прави впечатление, че тази компания се забавлява, а са на 35-40. Изненадата ти, че хора с ангажименти и отговорности се забавляват ще рече, че ги определяш, макар и подсъзнателно, като "възрастни".
Т.е., в момента в който проимаш ангажимент и ти попадаш в тази група., аа за днешните 18-годишни и сега си стара. Така че човек или приема собственото усещане за възраст/старост или на околните. Впрочем, добре, че хората малко се променят все пак, че другото граничи с инфантилност.

# 102
Sherilyn, тая компания деца ли гледа ли? А самата ти след 10 години с бебе ще успееш ли да си гледаш бебето и да не се прибираш Simple Smile

Гледа, и още как. Но не бяхме с половинките си, сигурно те гледат децата или баби.

Не излизаме така всяка вечер, че да е проблем за децата.

Аз дали след 10 г ще излизам активно по барове, ако имам бебе - не знам. Надявам се след 10 г да нямам бебе, а по-голямо дете и да мога да го оставям на баба/баща/детегледачка и да излизам. За мен излизането е много готин начин да разпусна. Мм си ме знае, че стегне ли ме шапката, просто хващам пътя. Ако е денем обикалям центъра, мога и сама ако нямам компания. Връщам се блага и добра. Ако има компания за друго излизане - аз съм винаги ин.

Преди 2-3 седмици бяхме на погача на бебе. Събрахме се мъжете и жените отделно. Накрая всички в бар, бебето остана с бабите си.

Плясък, не мисля, че са стари. Просто ми е интересно кога това свършва. Ако са ми стари и безинтересни, ще излизам ли с тях?

# 103
Като дойде менопаузата.

# 104
Зададох си въпроса не, защото аз се имам за стара, а защото ме накара да се замисля как някои младежи не искат да излязат от вкъщи. А тези хора вече са с доста ангажименти, деца, кредити, какво ли не. И се забавляваха много по-искрено от наборите ми, които ще седят да си цъкат на телефоните.

От друга страна аз съм купонджийка и екстроверт. За мен седенето вкъщи е наказание от Бога. Хич не обичам самотата и винаги гледам да съм сред хора, да правя нещо, да съм активна. И не казвам, че за всеки забавление е равносилно на бар или дискотека, а че аз лично имам вкус към живота и обичам да се забавлявам. Не вярвам тоя ентусиазъм да секне след 10 години, примерно. Може да имам други приоритети, да се случва по-рядко или в друга среда, но ще се случва.
Тук не е въпрос на възраст, а на типаж. Аз съм интроверт и не си падам по излизания и компании. Отстрани може да изглежда скучно, но всъщност за мен не е, имам си интереси, забавления.

Общи условия

Активация на акаунт