На море в Турция - тема 77

• 71 155
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,

изчетох доста от всички теми, но така и не намерих еднозначен отговор на въпроса ми, а именно в Сиде (Турция, Анталия) хубаво ли е времето между 15 и 25 Септември. И под хубаво визирам - средни температури от около 28 градуса и водата в басейните и морето да топла за нас и за децата през целия ден (демек си го представям като средата на Август на нашето море (:  )

Не можах да намеря в търсачката отговори - извинявам се.
Благодаря!

Месец Септември е най хубавият месец за почивка в Турция, температурата на въздуха е около 30 - 32 градуса
и е много приятно за море. Температурата на водата е около 27 - 28 градуса.
https://seatemperature.info/september/side-water-temperature.html
Края на сезона в Кушадасъ е в края на Септември, а в Анталия края на Октомври и началото на Ноември.

# 571
Който иска да помогне!

УВЕДОМЛЕНИЕ

Скъпи приятели,

Благодарим ви, че сте с нас в този труден период. Бихме искали да споделим следното относно помощта, която бихте желали да направите за Турция:

1. ПАРИЧНА ПОМОЩ

На първо място, бихме предпочели даренията да бъдат парични.

A) За парични дарения: Посолството на Република Турция в София има открити левови и евро сметки в Ziraat Bank в България. Даренията, събрани тук, ще бъдат препратени на Турската дирекция за управление на бедствия и извънредни ситуации - AFAD.

БАНКА: T.C. ZIRAAT BANKASI A.S. – SOFIA BRANCH
ИМЕ НА СМЕТКА: EMBASSY OF THE REPUBLIC OF TURKEY

СМЕТКА В ЛЕВА :
IBAN: BG64TCZB93501010150300

СМЕТКА В ЕВРО :
IBAN: BG89TCZB93501410150302
SWIFT/BIC KODU: TCZBBGSF

B)Главно мюфтийство на България откри следната сметка за помощ:
ТЪРГОВСКА БАНКА "Д"
IBAN: BG15DEMI92401000232957
BIC: DEMIBGSF

Молим, да посочите целта на дарението.
2. НЕПАРИЧНИ ПОМОЩИ

Приложеният списък на необходимите стоки и материали е от водещо значение. Необходимо е материалите и вещите да не са ползвани. Непаричната помощ може да направите по следния начин;

A) Да я изпратите до зоните за събиране на помощи, изброени по-долу, които се координират от Областна администрация – гр. Одрин.
Ако изпратите списъка с материалите, които дарявате, информацията за превозното средство и шофьора до посолството ни на ел. поща/имейл (embassy.sofia@mfa.gov.tr), ние бихме могли да координираме действията си с Одрин.

Пунктове за събиране на непарични помощи към Областна администрация - Одрин:
1. Закрита спортна зала Мимар Синан / Одрин
2. Сградите на каймакамствата в следните градове:
а. Мерич – Правителствен склад
b. Кешан – Спортна зала на гимназия Кешан
c. Узункьопрю – Младежки център - Закрита спортна зала
d. Хауса – Закрита спортна зала
e. Лалапаша – Общинска закрита обредна зала
f. Сюльоглу – Зала на Общинската дирекция за младежта и спорта
g. Ипсала – Общински младежки и спортен център - закрита спортна зала
h. Енез – пл. Джумхурийет, сграда на Таръм Креди (зад банка T.C. Ziraat Bank)

Б) Движението за права и свободи (ДПС) в България стартира голяма кампания за дарителска помощ.

Можете да насочите вашите непарични дарения към складовата зона в ХАСКОВО в координация с местните координатори на ДПС във вашия регион.

Отговорник е областният координатор за Хасково - Мехмет Атаман.

За контакт: (тел.) +359 88 9200001

За сведение.

# 572
Здравейте,ние все още сме в лутане и търсене на хотел за септември. Отначало се бяхме насочили към Кушадасъ, но понеже групата се разраства, а с нея и желанията.Та сега питането ми е за Анталия!Моля да ми предложите добър хотел близо до плажа,да има пързалки за по-големи,че синът е на 16.Мнения за Utopia Resort & Residence,някои от  веригата Utopia,Eftalia или Lonicera или някой друг.А също и да ме насочите за ТА-Емералд добри ли са и как е пътуването с тях или да се насоча към друга агенция. Ще пътуваме с автобус в началото на септември, като бюджета за трима е 3000-3500лв.

# 573
Докато в къщи се разберем, как ще пътуваме на плануваните почивки за лятото към Анталия и самолетните билети доста поскъпнаха. В крайна сметка единия път ще е с колата, а другия със самолет от Истанбул. Вчера купих билети на Пегасус, но в бързината (понеже и от телефона ги купувах) видях, че имената не на всички са еднакви. Тоест на 2-ма съм написала и трите имена, на другите двама са само с двете имена, като моето за капак се повтаря два пъти име и фамилия. Мислите ли, че ще имам някакъв проблем при чекирането и има ли начин как сама мога да ги коригирам?

# 574
  • Хасково
Докато в къщи се разберем, как ще пътуваме на плануваните почивки за лятото към Анталия и самолетните билети доста поскъпнаха. В крайна сметка единия път ще е с колата, а другия със самолет от Истанбул. Вчера купих билети на Пегасус, но в бързината (понеже и от телефона ги купувах) видях, че имената не на всички са еднакви. Тоест на 2-ма съм написала и трите имена, на другите двама са само с двете имена, като моето за капак се повтаря два пъти име и фамилия. Мислите ли, че ще имам някакъв проблем при чекирането и има ли начин как сама мога да ги коригирам?
По-добре звънни в компанията и те ще ги коригират.

Аз да попитам има ли някой ползвал ТА Дорис травел и надеждни ли са?

# 575
Аз пътувах с Дорис за Нова година. Всичко беше наред и по план. Доволни сме!

# 576
Как мислите, дали това, което се случи там няма да коригира предлагането ценово? Чисто и просто си разсъждавам, че тази вечер ми звънна една приятелка с която ще пътуваме до Истанбул след месец и половина. Казва, че доста хора покрай нея са сменили дестинацията заради земетресението.

# 577
  • София
Не ми се вярва. При слаб интерес би им било трудно да компенсират разходите и да предлагат високо качество. А и инфлацията   е много сериозна.

# 578
  • София
Как мислите, дали това, което се случи там няма да коригира предлагането ценово? Чисто и просто си разсъждавам, че тази вечер ми звънна една приятелка с която ще пътуваме до Истанбул след месец и половина. Казва, че доста хора покрай нея са сменили дестинацията заради земетресението.
Мисля, че докато няма сериозни алтернативи за масовия турист, турците ще продължат да  държат високи цените за морските почивки. Кажете ми къде европейският и рускоговорящият турист може да почива в месеците май-октомври  ол инклузив почивка, подобна на турската? Най-близката подобна почивка е в Египет, но не и за летните месеци.
Само в Анталия годишно почиват 14 милиона туристи, за какви намаления и за какви отказвания говорим.
14 милиона само в Анталия, ами ако сложим Бодрум, Кушадасъ, Мармарис, останалите черноморски курорти цифрата става огромна.
Така че ценово не се надявайте да има надолу при тази ситуация и инфлацията в Турция, която  отдавна минава 20%..

# 579
  • Beyond the Frontiers
Тунис.
Всъщност има страхотен бум на резервациите за Тунис. Най-вече заради достъпните цени. Но всеки трябва да е наясно, че нивото не е същото. Ама никак даже. За това пък има супер плажове.

# 580
  • София
Тунис.
Всъщност има страхотен бум на резервациите за Тунис. Най-вече заради достъпните цени. Но всеки трябва да е наясно, че нивото не е същото. Ама никак даже. За това пък има супер плажове.
Галактик, не зная дали сега са променени нещата, но когато преди 10 години бяхме в Тунис плажът на хотела беше в отвратително състояние, мръсен, неподдържан,  с боклуци. И то говоря за плажа на хотела, в който бяхме и който беше собственост на тогавашния президент на Тунис. И то в най-луксозния им куророт Ясмин хамамет.
Сега може да са се научили да ги поддържат по-добре.
Но и Тунис не е вариант за жегите в летните месеци, а пък нивото е просто.... плачевно.
Там според мен природата и Сахара са нещата, за които си заслужава човек да отиде, а не плажния отдих....

# 581
Здравейте,
моля за помощ за вземане на решение за септемврийската ни почивка.Получихме предложения от наши приятели да посетим  Insula Resort & Spa в Алания,но на мен нещо не ми вдъхва доверие-стар,с не добри отзиви.Сравнявам с Летония във Фетие,само там сме почивали в Тунция миналата година септември.Моля за помощ дали е добре да приемаме офертата- 1299 ,00лв UALL,от 03,09- 11,09 със самолет

# 582
Роже, според мен не са се променили много нещата в Тунис. И аз смятам, че пустинята е нещото, което си струва в Тунис. Останалото е придатък. Въпреки факта, че бяхме в много добър хотел /Туи Меджик Африкана през септември 2022/, няма аналог и на по-бюджетен вариант в Турция /през октомври бяхме във Вон Ресорт в Сиде/. Морето и плажа изобщо не ми допаднаха. Да не говорим за обслужването и чистотата-турците са на светлинни години.

# 583
  • София
Здравейте,
моля за помощ за вземане на решение за септемврийската ни почивка.Получихме предложения от наши приятели да посетим  Insula Resort & Spa в Алания,но на мен нещо не ми вдъхва доверие-стар,с не добри отзиви.Сравнявам с Летония във Фетие,само там сме почивали в Тунция миналата година септември.Моля за помощ дали е добре да приемаме офертата- 1299 ,00лв UALL,от 03,09- 11,09 със самолет
Аз ако съм няма да приема офертата, защото ще е като .... от кон на магаре.
Великолепната природа и територия, доброто обслужване и олинклузив на Летония срещу абсолютно бюджетната петорка Инсула, нереновирана в последните 10 години, с много малка територия и остаряла база. Не зная кой какво може да очаква при цена на стая 70€ в най-натоварения и висок сезон /юли, август/.
Ако бюджета Ви позволява опитайте с друг хотел.
Ако не... здраве да е,  важното е компанията да е добра и да има слънце Simple Smile

# 584
Благодаря Роже,
още вчера доста почетох по руските сайтове  и май пак ще ходим в Летония.Тя ни легна на сърце и ще водим и приятели тази година ,само да е живот и здраве.

Общи условия

Активация на акаунт