На море в Турция - тема 77

• 71 057
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Един от най предпочитаните хотели с отлични отзиви.
от туристическите агенции.... иначе си е обикновен бюджетен хотел /малко село, ако съдим по броя на стаите в няколкото хотела с обща площ/.....на който така и не мога да разбера какво харесват освен цената.... Същото между впрочем се чудя и за Камелиите.... но това си е мое чудене, разбира се.... и на двете места не бих отишъл дори и да е за без пари... по-добре е на Китен, и плажа е по-хубав и по-малко хора....

Без да съм ходила в хотела ще кажа ,че всеки се простира според бюджет си. На всеки му се ходи на лукс . Най важното е емоцията и хубавите слънчеви спомени. А те не  са свързани с много лукс.

# 361
Роже, ще се радвам да споделиш мнение и впечатления от твоята зимна почивка в Анталия Simple Smile

# 362
  • София
от туристическите агенции.... иначе си е обикновен бюджетен хотел /малко село, ако съдим по броя на стаите в няколкото хотела с обща площ/.....на който така и не мога да разбера какво харесват освен цената.... Същото между впрочем се чудя и за Камелиите.... но това си е мое чудене, разбира се.... и на двете места не бих отишъл дори и да е за без пари... по-добре е на Китен, и плажа е по-хубав и по-малко хора....

Без да съм ходила в хотела ще кажа ,че всеки се простира според бюджет си. На всеки му се ходи на лукс . Най важното е емоцията и хубавите слънчеви спомени. А те не  са свързани с много лукс.
Въобще не говорих за лукс, а за това, че тези хотели- тип малко българско село с едновременно почиващи 3000 - 4000 човека на мен не ми харесва, но не съм отрекъл че това може да се харесва на други.
Или и тук трябва да заприличаме на ФБ групите на Турс клуб за почивки в Турция, където абсолютно всички хотели са топ, върховни, перфектни и т.н. Нямам ли право да кажа, че някой хотел не ми харесва и да обясня защо?
И отново се върщаме към това, за което говорим доста пъти през последните няколко месеца.
Че във ФБ групите и тук се въртят три четири хотела- Камелиите, Вон ризорт, Ефталиите. Допреди година две Лонисера, която тази година е заменена от Лонг бийч. Или както казва много правилно Валерко- в тях се чувстваш все едно си на Слънчака или на Витошка.
А по Анталийското крайбрежие са повече от 1000 хотела, като поне 60% от тях са по-евтини и по-хубави от споменатите.
А  за разлика от тези три четири комплекса, за които говорим /състоящи се от по няколко хотела, в които почиват едновременно 3000-4000 човека + деца/ тези другите хотели дават възможност за много по-пълноценна почивка.
И ако някой ми каже, че това е мечтата му за истинска морска почивка / да се блъска с посоченото количество хора в ресторанти, басейни и плаж/ то няма проблеми. Щом така му харесва да почива, значи всичко е ОК.
В моето предишно мнение аз само споменах, че за мен това не е ОК и дори и за без пари не бих отишъл в тях. Нищо повече.
И между другото сумите, които аз плащам за почивки в хотели в Анталия са доста по-малки отколкото бюджета за Вон ризорт или Камелиите. Но това е защото ги плащам през октомври за юни и юли следващата година... така мога да си позволя по-луксозен хотел, на по-ниска цена за повече дни.

# 363

Въобще не говорих за лукс, а за това, че тези хотели- тип малко българско село с едновременно почиващи 3000 - 4000 човека на мен не ми харесва, но не съм отрекъл че това може да се харесва на други.
Или и тук трябва да заприличаме на ФБ групите на Турс клуб за почивки в Турция, където абсолютно всички хотели са топ, върховни, перфектни и т.н. Нямам ли право да кажа, че някой хотел не ми харесва и да обясня защо?
И отново се върщаме към това, за което говорим доста пъти през последните няколко месеца.
Че във ФБ групите и тук се въртят три четири хотела- Камелиите, Вон ризорт, Ефталиите. Допреди година две Лонисера, която тази година е заменена от Лонг бийч. Или както казва много правилно Валерко- в тях се чувстваш все едно си на Слънчака или на Витошка.
А по Анталийското крайбрежие са повече от 1000 хотела, като поне 60% от тях са по-евтини и по-хубави от споменатите.
А  за разлика от тези три четири комплекса, за които говорим /състоящи се от по няколко хотела, в които почиват едновременно 3000-4000 човека + деца/ тези другите хотели дават възможност за много по-пълноценна почивка.
И ако някой ми каже, че това е мечтата му за истинска морска почивка / да се блъска с посоченото количество хора в ресторанти, басейни и плаж/ то няма проблеми. Щом така му харесва да почива, значи всичко е ОК.
В моето предишно мнение аз само споменах, че за мен това не е ОК и дори и за без пари не бих отишъл в тях. Нищо повече.
И между другото сумите, които аз плащам за почивки в хотели в Анталия са доста по-малки отколкото бюджета за Вон ризорт или Камелиите. Но това е защото ги плащам през октомври за юни и юли следващата година... така мога да си позволя по-луксозен хотел, на по-ниска цена за повече дни.

Явно много не харесвате сънародниците си, защото крайно се изказвате само за хотели търсени от българи, само че по спомен бяхте почивали в Selectum Luxury , в който беше същата гмеж описвана от вас за другите хотели- села. Стаите в Селектум бяха най-грозното, кичозно нещо, което съм виждала през живота си с изключение на един подобен ужасен пловдивски хотел преди години. Беше пълно с неприятни руснаци и невъзпитаните им деца, страшна лудница навсякъде. Еднакво мога да заключа , че хотела е гнездо на позамогнали се руски селяни с ужасен вкус. Храната и обслужването бяха добри, но не достатъчно за претенциите на хотела. И Regnum, и Rixos Belek, и Gural Tekirova сме оставали в пъти по -доволни... Ето, че на вас ви е харесал, явно по същия начин в Камелия или Вон хората намират своето място, и със сигурност не са масово българи там.

Тази година май ще отвори Вон в Кушадасъ и ще има минерални басейни, както се пише, така че следя за новият Вон с интерес. Ще е добър вариант за близка дестинация на нов хотел.

# 364
Плажът на Вон е по-добър от този в Китен категорично! 😁
Аз съм от тези, на които им харесват и големи комплекси, описани по-горе като малко село. Важно ми е само да има достатъчно ресторанти, достатъчно басейни и достатъчно шезлонги на плажа... в този смисъл, Вон си е супер за почивка. Забележки имах основно към храната, но гладен никой не е останал. Така че, аз бих го препоръчала - има места и на плажа, и на басейните, и в аквапарка, и в ресторанта... чисто, поддържано, добра анимация, широк плаж, ситен пясък, пирс на плажа, хубави пързалки за деца и възрастни (без да са екстремни)... писах подробно, включително за нещата, които не ми харесаха, снимки качих, мисля, че има линк към мнението ми на първа страница. За цената си е супер и пак бих го посетила...
Тази година ще сме във Фуля, нямам търпение да направя съпоставка и се надявам по-високата цена на Камелия да е оправдана по някакъв критерий 😊

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 17:49 от Аркадия

# 365
  • София

Явно много не харесвате сънародниците си, защото крайно се изказвате само за хотели търсени от българи, само че по спомен бяхте почивали в Selectum Luxury , в който беше същата гмеж описвана от вас за другите хотели- села. Стаите в Селектум бяха най-грозното, кичозно нещо, което съм виждала през живота си с изключение на един подобен ужасен пловдивски хотел преди години. Беше пълно с неприятни руснаци и невъзпитаните им деца, страшна лудница навсякъде. Еднакво мога да заключа , че хотела е гнездо на позамогнали се руски селяни с ужасен вкус. Храната и обслужването бяха добри, но не достатъчно за претенциите на хотела. И Regnum, и Rixos Belek, и Gural Tekirova сме оставали в пъти по -доволни... Ето, че на вас ви е харесал, явно по същия начин в Камелия или Вон хората намират своето място, и със сигурност не са масово българи там.

Тази година май ще отвори Вон в Кушадасъ и ще има минерални басейни, както се пише, така че следя за новият Вон с интерес. Ще е добър вариант за близка дестинация на нов хотел.
Едно не мога да разбера. Защо и Вие не ми позволявате да си кажа мнението?
И Вас питам: нямам ли право да си кажа мнението в тема в обществен форум? И то да не съвпада с вашето.
Все едно аз сега да Ви нападам за лошото Ви мнение за Селектум и за селяните руснаци, от които се гнусите... Така сте го видели, така сте го почувствали, имате право.
По-добре и полезно обаче за темата ще да е да напишете отзив за Регнум, за Риксос Белек. Със сигурност ще е интересно за всички в темата...
Интересно така ли защищавате всички хотели, за които се е написало отрицателно мнение?
Ето току що Аркадия си написа мнението за хотела, но не ме напада затова, че на мен той не ми харесва и, че мнението и се различава от моето. Мисляя, че това е норрмалното общуване в един форум.
ПС. Мисля да пиша отзив за току що завършилата ни почивка, разрешавате ли ми да напиша мнение за Cullinan Belek или не?

# 366
  • Sofia
Е, има си хас, искрено се надявам всеки да си пише свободно мнението, за което аз лично съм много благодарна и чета за всички хотели с интерес Simple Smile
Живот и здраве, като мине нашата почивка, ще съм първа писта тук да ви информирам подробно Simple Smile

# 367

ПС. Мисля да пиша отзив за току що завършилата ни почивка, разрешавате ли ми да напиша мнение за Cullinan Belek или не?
Моля те! Чакам с нетърпение!!!

# 368
Здравейте , искаме да направим резервация за хотел в Сиде - район Чолаклъ. Някой , който  е бил в този район може ли да изкаже мнение, тъй като до сега сме били само в Евренсеки.

# 369
  • София
SindyMindy ако си почивала в хотел с голям процент нашенци, ще видиш за какво иде реч. Сган сме страшна. 2 пъти съм го правил тая година ми се очертава пак. В рейс съм пътувал с 21 пиша го и словом: двадесет и един циганина. Това е половин рейс. В пъти по-културно се държаха и в рейса и в хотела, за разлика от бели българи. 7 дни циганите не ги чух, нашенците, не група, 5-6-7 от едно село, 5-6-7-8 от друго, няколко от трето. Събиране на маси, наздраве Пешоооо, ама Пешо на 20 м, препълнени чинии, бутане, на бармана поднася чаша мор, мор, мор. Уж казват че мъжко дупе веднъж се такова, тая година май ще ми е за трети път, ще каже човек, че ми е харесало. Всеки път се заричам, никога повече с много българи и все не ми се получава.

# 370
Аquasisl de luxe resort в Дидим, били ли сте там? Отговаря на изискванията ми, изглежда добре поне на снимките. Чета за някакви ветрове по Дидим,което би ме отказало.

# 371
  • Пловдив
Лошото е че нашите агенции качват в сайтове си около 10 хотела за определено място и щеш не щеш избираш от тях.А те са стотици.Лично аз съм си харесвала хотели ,правя запитване и в повечето случаи ми отговарят ,че не се предлагат на българският пазар.

# 372
Не понасям хотели в които е гмеж от българи, постоянното дуднеме по плажа и басейна, крясъците, бутането в ресторантите.....Затова се и отказах от Камелиите за тази година.
В Тюрбана българи не срещнахме и не чухме българска реч от никъде. В хотела бяхме ние с децата и един мъж и жена от Варна. Основно туристи бяха немци и англичани. В едните дни беше Рамазана и се понапълни с турци, туркините бяха с увити глави и облечени отгоре до долу с техните си бански. Те бяха по шумни. Иначе хотела беше пълен, но не се усети. Винаги имаше места и на басейните и на плажа и в ресторанта.
Незнам какво харесват на Пашата, на Грийн Нейчър. Никаква зеленина, бетонни плацове, а плажната ивица на Мармарис е доста тясна, три реда шезлонги и от ситни камъчета. На Тюрбана беше широка 5-6 реда шезлонги, плитък поне 10 метра на вътре, плавен преход, в едната част беше каменисто.
Предни години почивахме на Обзор в Мирамар. Идилична, спокойна почивка, почти без българи, отличен ол инклузив, смея да кажа по -добър от този който съм получавала в хотели в Турция. В годината на ковида бяха смъкнали доста цените и имаше българи и румънци. Е нямаше и следа от спокойния хотел. Навсякъде глъчка, чака рака, местене на шезлонги, кърпи, разлято по плажа около басейна, че са навзели по сто напитки от всичко, щото е ол инклузив. Отвратих се от нашите туриати.
Годината в която дойде ковида бях резервирала Туран принс, но ме отидохме и изгорях с 1300 лв. капаро. Следващата година резервирах за Мармарис палас, но по други причини пак не успяхме да отидем. В сравнение с Тюрбана, паласа изглеждаше доста амортизиран и остарял.
Тази година ще сме в Палома грида и се надявам, че българи няма да има. Искам спокойна почивка, без оная типична за българина показност, дърдорене и не съобразяване с останалите.

# 373
  • Beyond the Frontiers
Лошото е че нашите агенции качват в сайтове си около 10 хотела за определено място и щеш не щеш избираш от тях.А те са стотици.Лично аз съм си харесвала хотели ,правя запитване и в повечето случаи ми отговарят ,че не се предлагат на българският пазар.
А защо смятате, че всички хотели искат да работят с български пазар?

# 374
Същите негативни коментари като по-горните могат да се прочетат в руските форуми за руснаците и в турските - за турците. Всеки обвинява за различни неща сънародниците си и никой не иска да почива с тях. Даже толкова критични изказвания за турските туристи, каквито съм чела написани от самите турци, не съм чувала от никой друг - как в някакъв хотел жените влизали с дрехите в басейна, а мъжете им се заглеждали по жените с бански "като говеда", какви абсолютни консуматори били турците, как се бутали и пререждали по бюфетите и т.н. За същия хотел отзивите на англичаните бяха страхотни, изобщо не бяха отразили турските туристи.

А защо смятате, че всички хотели искат да работят с български пазар?
Ами защото като сме се свързвали с хотелите за директни резервации, никога не са ни отказвали под претекст, че сме българи. Може би истината е, че не искат да работят с българските туроператори, а не с българските туристи.
Аз съм писала тук за една резервация през Travel republic, която ми отказаха, след като уж се свързали с хотела и оттам им отказали да приемат други, освен британски и ирландски туристи. После лично писах на хотела и ми направиха резервацията, без изобщо да поставят въпроса за националността ми.

Общи условия

Активация на акаунт