Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 290
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Момичета днес бях на преглед и ми взеха в.секрет .Обаче го взеха доста грубо и по надълбоко и заболя. Дали маже нещо да са ми направили ?

# 241
Вагинален или цервикален? При втория е по-вероятно да се изпита болка.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 14:29 от fillme

# 242
Момичета какво представлява БХС , само кръв ли е ?
Само кръв е самия БХС, обаче преди това трябва АГ да измери бебето или по-точно да се иде на фетална морфология. След това най-много на втория ден след това се ходи за кръвната проба. А някои АГ си взимат сами пробата след феталната като чета във форума, но не всички.

В АГ Щерев кръвният тест е винаги предхождащ самия преглед, на който се ходи с вече готови резултати. Може би е различно в различните болници?

Възможно е, но не мога да кажа със сигурност. При мен и двата пъти първо АГ измерва бебето и ми дава 1 лист с даннити и вече с него отивам в лабораторията където ми прати. И двата пъти при взимане на кръвната проба записват данните от листа от АГ.

# 243
Вагинален
Вагинален или цервикален? При втория е по-вероятно да се изпита болка.
[/quote]

# 244
През бременността просто е по-обострена чувствителността долу. При цервикалния се взима секрет от канала, а обикновения вагинален не би трябвало да причини по-голям дискомфрот

# 245
Може би имате предвид поставянето на спекулум, то може да причини дискомфорт, но минава.

# 246
Препоръчаха ми шуслерова сол 3 като обезболовящо. Доколко е ок да я пия по време на бременност?

# 247
За БХС всяка болница си има практика, както и всяко Аг. В Надежда се казва скрииниг и е БХС и 1ва ФМ в едно минава се при специалист по Фм и после в лабораторията за кръв., защото кръв без измервания не е достоверен резултат.

Елле е казала ,че сме чувствителни долу при Б, ако няма силна постоянна билка и/или кървене всичко е наред.

Шуслерови соли могат и бебчета да пият, та предполагам за бременни няма проблем.

# 248
Здравейте, има ли някоя сред вас без жлъчка? Как върви бременността? Имате ли някакви проблеми, изхождащи от липсата на този орган. Аз съм в 10г.с. и може би от към 6г.с се чувствам зле. Като сега съвсем назляха нещата - повеъщане, киселини, къркорене, а следобед и болки в гърба се появяват.. И незнам дали е нормално от бременността да се чувствам така. Отделно детето ми е с някакъв вирус с повръщане и разстройство от неделя вечерта, дали пък не  е и от вируса. С първата ми бременност определено нямах такива неразположения.

# 249
  • София
Аз съм с премахнат жлъчен мехур преди 3 год, нямам някакви драстични проблеми. Имам запек, но аз го имах и преди бременността, киселини също имам, но от определени храни, например от домати, лютеница такива неща…
Може да се консултирате с АГ за нещо против киселини и гастро може да се посети, все пак да огледа жлъчните пътища дали няма песъчинки, аз това не съм го правила отдавна 🫢а си трябва…

# 250
Също съм без жлъчка. Бременността ми премина спокойно, с напредването имах киселини и рефлукс,който успокоявах със сироп Гастротус Бейби( този имах от голямото ми дете и се оказа,че помага).
В началото имах много киселини и спрайт ме спасяваше.

# 251
Аз имах киселини и рефлукс през цялата бременност, а си имах жлъчка, след 7м минах на Гавискон просто, защото газирана вода, мляко, ябълка и каквото още се сетите облекчаваше за минути. Имах киселини от вода, сух хляб, картофи, ориз.. тоест нямаше значение какво съм яла.

# 252
И мен от самото начало ме мъчат киселини .Понякога е всяка вечер  и не мога да заспя чак 😩.Пържено вече не ям,не запържвам дори и манджите.Много внимавам какво ям защото после е ад.Купих си едни таблетки давят ги че стават за бременни -NEOBIANACID.

# 253
Момичета, трябва утре да направя изследване за обременяване с глюкоза. Но не се съобразих да питам лекарката, фраксипарина след изследванеро ли да го направя или няма значение?Имате ли вие опит?

# 254
Няма никакво значение

Общи условия

Активация на акаунт