Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 408
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Най-вероятно е била тапата. И при мен ден след проверка за разкритие излезе. Ако се притеснявате звъннете на АГ, той/тя най-точно ще каже само проверка ли е направена или да предизвикали нещо. Ако още Ви боли бих звъннала на Ваше място. Иначе това че тапата е паднала е началото,  но може и седмица да мине преди контракциите и самото раждане да се случат.

Ами мен ме заболя зверски, все едно нарочно искаше да отвори шийката, нямам си на идея. А днес сутринта от мен изтече нещо като “сопол” гъсто но не толкова, но нямаше кървави нишки и незнам и аз ккво може да е. Дали е тапа си нямам и на идея…
От цялата бременност, най- неприятни спомени имам точно от тези прегледи за разкритие. Усещах го часове след това. Иначе не боли, но е изключително неприятно. А тапата (има снимки в нета ако Ви се рови) е като слузесто течение, секрет гъст с червени нишки. И не винаги пада на 1 път, може на няколко защото е наистина голямо. Малък е шанса да падне в тоалетната на цяло и да не я видите.

# 406
Бременна съм в 18 седмица и половина и все още не съм усетила бебето.Освен това нямам никакви симптоми като изключим болката в зърната.Постоянно се притеснявам дали всичко е наред..това ли означава лека бременност..след 5 дена съм на преглед но до тогава ще се побъркам..

# 407
    Бях чела наскоро в интернет:

Движенията на бебето според разположението на плацентата
Предната плацента е нормална, но това положение кара движенията на плода да се усещат по-късно от обикновено. Те обикновено се усещат едва след 28 гестационна седмица, тъй като това място забавя движенията на плода. Ако след това време няма движение, трябва да се консултирате с лекар.

В случай на задна плацента е много вероятно движенията да се усетят по-рано, отколкото в случай на предна плацента. Само ако такива движения не се появят или намалят в даден момент, трябва да се потърси лекар.

Когато има фундаментална плацента, движенията на плода обикновено се появяват между 18 до 20 седмица от бременността, при майки за първи път. Ако е имало предишни бременности, те могат да се усетят между 16-18 седмица.

[/list]
Бременна съм в 18 седмица и половина и все още не съм усетила бебето.Освен това нямам никакви симптоми като изключим болката в зърната.Постоянно се притеснявам дали всичко е наред..това ли означава лека бременност..след 5 дена съм на преглед но до тогава ще се побъркам..

# 408

17 г.с. съм... и аз нищо не усещам, но от феталната помня, че съм с плацента по предната стена. Сигурно е от това.  Иначе са нон стоп притеснения. Мислете позитивно, това правя и аз. Пък и щом корема расте (и вече става леко неудобно спането и седенето), няма кървене или болки там - всичко е наред. Така се успокояват.

# 409
И аз съм с предна и в 20 г.с. усетих за първи път един як ритник. Сега вече в края на 21 г.с. ежедневно понасям стабилен бой отвътре Grinning

# 410
Здравейте, в коя седмица започнахте да търсите педиатри за бебето? Става дума за град София, чета, че много трудно се намира и се чудя дали да не започна да обикалям(19г.с.)

# 411
Здравейте, бременна съм в 5 г.с. През лятото при изследване витамин Д ми беше много нисък - 30. Тогава ми изписаха вит Д 2000 IU на Natures Way. През ноември го изследвах след като бях спряла добавка за около 2-3 седмици и пак беше нисък - 35. Повече не съм го изследвала. Удачно ли е в момента да приемам същата добавка след като вече съм бременна?
Миналата седмица хемоглобина ми беше 122 при долна граница 120, дали е нужно да приемам желязо?
На преглед съм чак след 8 дни и ще попитам, разбира се, за добавките, но дотогава ми се иска да ги приемам ако е нужно.

# 412
Здравейте, бременна съм в 5 г.с. През лятото при изследване витамин Д ми беше много нисък - 30. Тогава ми изписаха вит Д 2000 IU на Natures Way. През ноември го изследвах след като бях спряла добавка за около 2-3 седмици и пак беше нисък - 35. Повече не съм го изследвала. Удачно ли е в момента да приемам същата добавка след като вече съм бременна?
Миналата седмица хемоглобина ми беше 122 при долна граница 120, дали е нужно да приемам желязо?
На преглед съм чак след 8 дни и ще попитам, разбира се, за добавките, но дотогава ми се иска да ги приемам ако е нужно.

Вит. D  е важен за усвояване на калция и изграждането на костите при развиващо се бебе. Отделно вит. D е много важен за имунната система. Аз бях също с ниски нива и ми изписаха Вигантол в 2м от бременността. Най-вероятно и на Вас ще изпишат вит.D добавка и също така желязо. Обема на кръвта циркулираща в организма тепърва ще се увеличава. По време на бременността организма има нужда от 2 пъти повече желязо от обикновено, заради изграждането на кръвта за бебето и хемоглобина.

# 413
Здравейте, искам да питам при късна овулация възможно ли е в 5 г.с. календарно изчислена да не се вижда гестационен сак?

# 414
  • Sofia
Възможно е.

# 415
А възможно ли е при настъпила бременност /потвърдена с кръвен тест/ лигавицата на матката да не е удебелена?

# 416
  • Sofia
Е, това вече е странно.

# 417
Снимка от прегледа. Според лекаря това е сак, който ще нарасне. Вие как мислите?

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 20:15 от Sonya_Dimitrova

# 418
  • Sofia
И на мен ми прилича на сакче. И аз отивах мнооого рано на преглед и моята овулация беше късна. Тогава АГ ми казваше, че току-що било пристигнало.
Изглеждаха по този начин.

# 419
Огромното ми любопитство ме накара да си направя тест твърде рано.. Дори някои марки домашни тестове не отчитат бременност. Правих кръвни тестове. Един на 3ти ден от закъснението и един на 5ти - първият със стойност 37mIU/ml, вторият 80.1 mIU/ml. Тоест бременност явно има. Първия ден на последния МЦ беше 10.01.2023г., на 28.01.2023г. имам положителен тест за овулация, евентуално същата е настъпила следващите дни.
Днес реално е 7ми ден от закъснението.
АГ каза, че според него това е сак и предвид късната овулация е твърде рано да се прецени коректно.
Кога мислите, че е най-добре да се направи следващия преглед, за да има някаква по-ясна картинка?

И да кажа, хора, не бързайте толкова много да си правите тестове, за да не си създавате главоболия за неща, които са в ръцете на природата, а не в нашите..

Общи условия

Активация на акаунт