Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 458
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
В момента допускат ли вече бащата по време на раждането както преди и ако да - в кои частни болници в София?

# 601
Има ли някоя мама, която е в Германия? Имам няколко въпросаа, ако е удобно да задам на ЛС, за да не спамя тук Simple Smile

# 602
Здравейте! Бременна съм за втори път и съм кръвна група с отрицателен резус фактор. Първия път като родих бебето беше положителна група и ми сложиха Анти Д ваксина. Сега при втора бременност кога и какво се следи и след като имам ваксина има ли опасност за бебето? Вече съм 17 седмица и не съм иследвала нищо все още.

# 603
Има ли някоя мама, която е в Германия? Имам няколко въпросаа, ако е удобно да задам на ЛС, за да не спамя тук Simple Smile

Аз. Ама съм проекто мама.

# 604
  • В твоето съзнание...
Здравейте! Бременна съм за втори път и съм кръвна група с отрицателен резус фактор. Първия път като родих бебето беше положителна група и ми сложиха Анти Д ваксина. Сега при втора бременност кога и какво се следи и след като имам ваксина има ли опасност за бебето? Вече съм 17 седмица и не съм иследвала нищо все още.

Изследват се еритроантителата. Аз съм с отрицателен резус фактор, първа бременност ми е и въпреки това го следим. Говорете с АГ, но аз на ваше място бих си пуснала контролно изследване, за да съм сигурна, че всичко е наред.

# 605

И да са ви сложили Анти Д Гама Глобулин след раждането, то си е за тогава. Изследват се отново антитела и при липса на такива в 28 г.с. се препоръчва да се постави отново същата инжекция плюс още една след раждането , ако бебето е с положителен резус фактор.

# 606
В какъв смисъл "си е за тогава"?. Инжекцията се поставя с цел да се предотвратят проблеми при следваща бременност.
Mimka, не сте ли обсъждали с лекаря ви въпроса? Мисля, че пускат по веднъж на триместър Куумбс, поискайте си, може и сама да си пуснете.
Въпреки че имах спонтанен аборт, след който не ми биха инжекцията, а и знаех, че при следващата ми бременност бебето беше с положителен резус фактор, не са ми слагали анти Д през бременността, а само след нея. Само ми пускаха изследвания.

# 607
Здравейте,мами.Днес влизам в 33та седмица и бях на преглед-бебка тежи ориентировъчно 1960гр.За докторката е добре,но все пак и вас да питам,дали ви се вижда нормално и вашите бебоци колко са ги измерили в тази седмица.🙂

# 608
Здравейте,мами.Днес влизам в 33та седмица и бях на преглед-бебка тежи ориентировъчно 1960гр.За докторката е добре,но все пак и вас да питам,дали ви се вижда нормално и вашите бебоци колко са ги измерили в тази седмица.🙂
В 33 не знам,но в 34+ няколко дни(не помня с точност ) беше 2.400 кг☺

# 609
Здравейте, как протича записването за женска консултация? Тоест какво ще ми правят? Ще гледаме ли бебето? 😄

# 610
В какъв смисъл "си е за тогава"?. Инжекцията се поставя с цел да се предотвратят проблеми при следваща бременност.

Имах предвид, че поставянето на инжекцията след раждането точно както сте написали е с цел да се предотрати възникването на проблеми при следваща бременност, но не изключва изследването на антителата и поставянето на инжекция при необходимост отново в 28 г.с. и след ново раждане. С отрицателен резус фактор съм и макар че имам поставена инжекция при предишната бременност, сега ми предстои да сложа още една и това е, което АГ поясни.

# 611
Ще ти вземат микробиология най-вероятно.Ще ти сподели за феталните морфологии и какво представляват.И накрая ще видите бебето,ще е много кратко(колкото да се види пулс и дали си отговаря на седмиците),поне при мен беше кратко.И мой съвет е да си пазиш всички изледвания,на които те пращат,има лекари,които ти дават папки специално за теб с копия от изследванията,но при мен не ми дадоха и направих грешката да не си купя своя папка к да си ги съхранявам сама.Просто,когато те приемат накрая в болницата,ще ти искат тези документи (кръвна група,изследвания и тн.)🙂
Здравейте, как протича записването за женска консултация? Тоест какво ще ми правят? Ще гледаме ли бебето? 😄

# 612
Здравейте! Днес ми излезнаха резултатите от поредните изследвания за кръв, кръвна захар и урина. До момента всичко беше наред, но днес забелязвам повишени неутрофили в кръвта, за които чета все различна информация. След два дни съм на преглед, но бих се радвала да споделите мнение, ако и вие сте с такива. В 6 месец съм. Благодаря предварително! 💋

# 613
Аз още по телефона питах за кога можем да напдявим феталната. Аз на записването за ЖК реално ще съм 13 седмица. Тази фетална кога ще я правя не знам 😄...

# 614
  • София
Здравейте, не знам дали е за тук питането - ама ако на ехограф се види 6мм плоден сак с жълто тяло в него, би трябвало тест за бременност да излезе позитивен по което и да е време на деня, нали?
Връщам се от АГ преглед заради болки вляво, последната менструация беше на 26.02, нормална като количество, може би една идея по-лека, да речем. АГ ме застреля с този сак, направих 2 теста (лентички, евтини) и са само с една черта. Разбира се, утре ще пусна и кръвен, но до тогава (разбирате) ще изперкам. Та, се чудех - ако наистина съм бременна и се вижда сакче, теста щеше да е + в момента, независимо, че е късно вечерта, нали?

Общи условия

Активация на акаунт